Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Невероятни изцепки - 1 серия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво ми тече от колата ?

Прибирам се за първи път у дома с новата кола, паркирам гордо на видно място и започвам да се въртя около нея да и се радвам, да си я помилвам...пък и тайно се надявам някой комшия да ме забележи, че да се изфукам По някое време се завъртя един и вика: "О, комши, нова кола ! Ха честито ! Ама защо има локва под двигателя ?"Поглеждам и онемявам...истина!!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Слава богу, че не е масло...прилича на вода....В мозъкът ми нахлува кръв със скорост, на която може да се зачуди и фиатаджия...почервеняам, побяснявам... Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 , но запазвам все пак хладнокръвие и отвръщам:"Сигурно е остатък от автомивката !" (а на автомивка не съм я водил аз...,тайно се надявам от автокъщата да са я мили преди да са ми я дали...)За по-сигурно, тръгвам да отворя капака и да се уверя, че няма течове...естествено помотах се 2 минути докато открия лоста за отваряне на предния капак (все пак съвсем нова за мен кола), а комшията си мисли, че прикривам нещо....: "А, те тези от автокъщите са големи мошенници, сигурно ти е пробит радиатора !"....Вече не мога да мисля....Вдигам капака, почва се щателна проверка на всяко съединение от приливника до дъното на радиатора...Нищо видимо...Двигателя блести, никъде няма следа от миене или капчица дори...Лягам под колата...гледам, че теча е някъде назада към купето...пипам течноста, прекарвам я през пръсти..не е мазна, значи не е антифриз...замислям са дали да не близна (разбирам че е тъпо!) и съм 100 % убеден, че е вода..., но откъде е : ПО ДЯВОЛОТЕ ! и не спира да капе ....кап...кап...като ножове право в сърцето !Минава друг комшия...: "Абе колега, тая фиатка има ли некви екстри ?""КЛИМАТИК" казвам аз и една огромна ама наистина огромна усмивка цъфва на моето лице ! Как няма да капе, като преди това съм дал да охлажда на 18 градуса (при външна температура около 25) и то на макс обдухване в купето и е работил поне 15 мин.!Незнам обаче, защо италянците не са измислили някакъв преливник или резервоарче за тази вода, че там да се събира..., хем водата е хубава - дистилирана ... Може би са искали да шашкат всеки нов собственик, по начина по който аз бях почти в несвяст 10-на минутки....
    FIAT Marea ELX 1.6/16 V '98

Коментар

Силата те е напуснала за 10-тина минути! :D Питате дали сме забравяли неща по колата... Имам един случай отпреди 15-16 години, с Москвича на вуйчо ми ходихме на море в Кранево. Поседяхме, попекохме се и тръгваме. Преобличаме се покрай колата, тогава нямаше кабинки, и тръгваме.В центъра на Кранево вуйчо ми спира до един магазин, където има маси отвън и чичковци си пият биричка. Аз и братовчед ми сме на задните седалки, и чуваме някой да свири. Обръщам се аз, гледам единия чичка ми маха с ръка и се хили. Викам си... "Къв е тоя, кво се хили... Смешен ли съм, какво...?". Сочи с пръст оня към колата, ръкомаха нещо... Викам си, тоя сигурно е местния идиот... Връща се вуйчо ми, тръгваме... така до Добрич.Слизаме и какво да видим - на задния номер се е закачила фланелата на братовчед ми. Той си спомни че я оставил на капака, но после явно се е свлякла и се закачила за задния номер. После си припомнихме че по пътя няколко коли свиркаха, и вуйчо ми все си мислеше че е забравил я мигач включен, я врата се е отворила... Абе, посмяхме се накрая, жалко само за фланелата - беше се скъсала от суркането...
      1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

ще кажа 2 неща1. редовно колата ми губи някои неща. Най-фрапиращото - телефона ми. Излизам от блока и в едната ръка ключовете, а в другата протмонето и телефона. Качвам се в колата, пристигам в офиса и взимам ключове, протмоне, телефон...??? а, къде е телефона? няма го. Винаги стои на едно и също място, а сега просто го няма. Взех телефон на един колега и звъня на моя. Дава свободно, значи звъни, но никъде не се чува. След време си взех нов телефон :D 2. нещо мотора тресе все едно работи 1 цилиндър по-малко. Решавам да си поиграя със свщите т.е. да дръпна кабела на първата и ако работата на двигателя се промени (значи тази свещ си работи), връщам обратно кабела и дърпам втория и така подред на номерата. Речено сторено. Колата си работи, отивам отпред, хващам кабела на първата свещ и дърпам. Леле, така ме тресна че звезди посред бял ден видях. Изгасих колата и върнах обратно кабела и се отказах да продължавам с другите кабели :D
        Audi 1.8S златен талон

Коментар

Колега, на всички коли с климатик им капе конденза по подобен начин - просто е на различно място.Аз на времето още като млад и зелен шофер имах една Мазда - та с нея имам 2 инфарктни случки на едно и ъщо място в Хасково - модерните по това врме тенис-кортове.1.Тъкмо съм купил колата - 1994г - няма части, нищо, мамата си е е..... Отиваме с един приятел с гаджетата да пием кафенце и към 10 и нещо си тръгваме. Отиваме до колата и о, изненеда - единствения ключ за колата купена преди дни липса от връзката ми с ключове - беше на отделна халака докато направя копие. Хукнахме да търсим насам натам - а то парк, тъмно и вали за поголем кеф. Обадих се в къщи за подкрепления - след малко баща ми идва с всички фенери които има в къщи и .... след 2 часа търсене...нищо. С кръв на сърцето зарязвам колата на паркинга (а тогава се крадеше доста) и си викам - ако на сутринта е тука, добре. Прибирам се след 10-15 мин в къщи и телефона звъни (домашния - нямаше мобилни като хората още - само за мутрите) и сервитьорчето от кафето ми се обади че като започнали да метат и намерили ключа в една саксия - смятайте как съм стигнал до там да си взема колата.2.Същите кортове, колата е същата, тръгваме си, прибирам се, прибирам колата в гаража. За разлика от друг път я вкарвам на заден ход. Като започнах да затварям вратите откривам че ми липсва предния номер... Газ към кортовете - номера си чака на една храска(по хасковски), вземам го, връщам се в гаража - бзема дрелката , правя дупки направо на номера и бронята и слягам възможно най яките видий които намирам. Явно там не ми вървеше - то 1 г по-късно след като си тръганх от там се сборих с едно дърво на едни остър завой като опитах плъзгане с ръчна, многократно правено дотогава на същия завой - е тоя път не стана. Ама млади луди години - добре че оцелях...
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Едното ми преживяване - Понеже сега стягаме вартбурга - скоро ще става бъги ...Сменяме едната предна гума, понеже спукана ... Той не си спомням къде му се наложи ама вика връщам се след 15 минути ... ок - аз ще я сменя ... Вдигам я на крик, сложих трупче отдолу, понеже един съсед ме помоли да му заема крика ... Развивам болтове, свалям гумата, оставям я в багажника и се качвам в колата Паля двигателя и давам на първа ... ама какво става ? Форсирам двигателя и сум пуснал съединителя, но само трепти колата, без да се движи ... викам бреееей какво става пък сега ? Пробвам на 2ра да тръгна - пак не става ... Отварям отред капака - гледам, не доумявам ... накрая се ядосах и тряснах капака ... влизам и пак пробвам ... и накрая гледам - въпросния приятел се е върнал, стои отдясно и се хили, ама неможе да спре ... чак падна от колелото (понеже беше спрял и се подпираше с един крак само) ... слизам и викам "Кво се смееш, не виждаш ли, че има проблем някакъв ?" И той ми сочи нещо ... отивам, гледам гумата подпряна на предна дясна врата... въобще съм забравил да я сложа Добре, че вартбурга има диференциал, че иначе ... Пък и да нямаше го бях подпрял доста добре ... може би нямаше да падне ама все пак ...А снощи - отиваме да дрифтираме пак с вартбурга, понеже ми се свиди фиатчето ... засилвам аз на втора, двигателя е в обороти, завъртам волана, газ до ламарината, в същото време спирачка с левия крак ... завъртам се ... абе всичко перфектно ... въртях се известно време и накрая викам на същия въпросен приятел : "Я качи се от вътре да снимаш, че от вънка нищо не се вижда освен фаровете" ... качва се той, тръгвам и изведнъж нещо друса отпред вдясно и тропа на всеки оборот ... викам му - "айде ... спука се ..." Слизам - гледам цяла си е ... поглеждам отблизо - Теловете по цялата гума стърчат, а на едно място са 5 см дълги и са на 2-3 см разстояние от самата гума ... направо ... после с 10 км/ч го прибрахме до паркинга ...Онзи ден пък, с фиатчето ... Ще обръщам на едно място и си викам "абе какво ще правя 3-4 маневри напред назад, като мога да заобиколя тая кола и направо на първа да изляза ?" Добре ... тръгвам аз - но какво стана ? Заобикалям до някъде колата и отпред няма място да мина ... пейка ... Назад, стена ... след 5-6 маневри успях да се измъкна настрани ... но пак няма изход ... след още 5-6 маневри успях да го изкарам в почти изходна позиция, но след това пак ми трябваха 4-5 манвеври, за да изляза ... тази вечер бях много разсеян и чак после видях, че съм правил почти еднакви движения напред - назад ... направо незнам как успях да я извадя ... по едно време смятах да изчакам другата кола да се дръпне ама викам - не става ...

Коментар

Първо да си призная, че съм доста разсеян и много често ми се случва да се връщам по 2-3 пъти да проверявам дали съм заключил колата... И така една вечер бях на гости, паркирам, заключвам прилежно, проверявам дали всичко е наред и отивам. След 2-3 часа като си тръгвам се качвам в колата и тъкмо да тръгна ми прави впечатление, че прозореца до мен (шофьорския) е отворен до край - в тъмното не съм забелязал изобщо

Коментар

миналата зима бях забравил плафона включени точно тогава 3 дни не бях карал колата и акумулатора умря
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Първото ми излизане с кола на дълъг път. (под дълъг път се разбира Плевен-Ловеч- 30 км ).Две коли- с по 2 момчета и 2 момичета. Точно по средата на пътя пукам гума. Не се присеснявам- имам си резервна. Обааа-че! На Реното резервната гума е отвън, под багажника. Мъча се да сваля коша- механизмът е ръждясал и не ще. Четирима галфони пробваме какви ли не начини да извадим гумата- с всички възможни ключове, с камък, с удряне, с подпъхване, с дърпане- не ще и туйто . Девойките седят в колите и слушат музика. Приятелят дето караше другата с кола накрая се върна до Плевен и донесе някаква гума. Естествено не ставаше. Почна да се смрачава- а бяхме тръгнали по обяд. Реших да спра някого ако може да даде гума да идем поне до някоя бензиностанция. Спря някакъв човек и веднага показа каква била хватката- кошът се държал на някакъв болт, който се намира под мокета на багажника. Няма да разказвам колко бъзици отнесох и къде ми идеше да се завра. И колко ме беше страх да не се разчуе. Една приятелка описа случая в някакъв училищен вестник и и се сърдих няколко месеца. Сега обаче- пет години по-късно- като се сетя ми е хипер смешно.
                  Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                  Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Първото ми излизане с кола на дълъг път. (под дълъг път се разбира Плевен-Ловеч- 30 км ).Две коли- с по 2 момчета и 2 момичета. Точно по средата на пътя пукам гума. Не се присеснявам- имам си резервна. Обааа-че! На Реното резервната гума е отвън, под багажника. Муча се да сваля коша- механизмът е ръждясал и не ще. А сме четири момчета и пробваме какви ли не начини да извадим гумата- с всички възможни ключове, с камък, с удряне, с подпъхване, с дърпане- не ще и туйто . Девойките седят в колите и слушат музика. Приятелят дето караше другата с кола накрая се върна до Плевен и донесе някаква гума. Естествено не ставаше. Почна да се смрачава- а бяхме тръгнали по обяд. Реших да спра някого ако може да даде гума да идем поне до някоя бензиностанция. Спря някакъв човек и веднага показа каква била хватката- кошът се държал на някакъв болт, който се намира под мокета на багажника. Няма да разказвам колко бъзици отнесох и къде ми идеше да се завра. И колко ме беше страх да не се разчуе. Една приятелка описа случая в някакъв училищен вестник и и се сърдих няколко месеца. Сега обаче- пет години по-късно- като се сетя ми е хипер смешно.
                    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                    Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

morg написа:
                      След 2-3 часа като си тръгвам се качвам в колата и тъкмо да тръгна ми прави впечатление, че прозореца до мен (шофьорския) е отворен до край - в тъмното не съм забелязал изобщо
                      Това нищо не е. Документиран истински случай: ... едно лице го изкарали от отрезвителя да му пакажат с патрулката как си е оставил стъклото там където те се върнали пак да си чакат - та ... полицаите му доказали, че наистина го е хванало и е прекалил с пийванията ... голям резил - няма да споменавам потребителски имена.
                      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

ахахаххахахахаххахахахахахахахахахахаххахаххахах :D :D ..... аз пак се проявих ...да призная последното : беше паднало нивото на антифриза и налях малко почти до макс. пуснах капака и тръгнах , 60-70 км и вече съм на вилата ..спирам перката се включва викам всичко си е ок върви добре абе 6 с плюс ..не знам защо ама си викам чакай да вида аз под капака как е машината ...отварям и кво да се види --- забравил съм капачката а от радиатора пара излиза ...напъвам да се сетя къде съм я фърлил мама и а тя се навряла в бронята долу и се заклещила ...ми сложих си я и тва е ...иначе стари работи мога да кажа много ама ме е срам ...а тва прозорци врати редовно забравям забравял съм и ключа на вратата а веднъж и на стартера мииии флюбен съм това е ! :P

Fiat Punto 96' ..the best caR!

Коментар

Отиваме веднъж с бащата на село, бабата даде някаква кокошка, била прясна, оскубана..единствения товар в колата. Минаваме 250км в някаква жега, прибрахме се и си легнахме. След около 5-6 дена бащата отива до колата, влиза, излиза изскача и почва да плюе, чак сълзи му потекоха...кокошката вика..Да не казвам колко пъти моята кола си е отключена, щото я отключвам с алармата и така я заключвам. Понякога обаче по два пъти натисна копчето и си замина. Добре че не са и хвърлили око.Най голямата поразия, която съм правил е да сложа 5 ЛИТРА полуотворена туба с масло, директно върху мокета в багажника и после да карам като бесен. Отзад стана като блато. На тая кола няма да корозира заднищата никога!Или пък онази в която реших че смяната на уплътнение на капака на блока е проста и лесна работа, след което спешно ме дърпаха и търсих до 12 вечерта масло..
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

На мен ми се е случвало да забравям къде съм я паркирал в пресечките, които са перпендикулурни на Витошка, че даже веднъж звънях на паяците, но се оказа, че не е там. Тогава какви ли не мисли ми минаха през главата. Добре, че беше преятелката и ми припомни как при паркирането на няколко пъти бях чукнал колите отпред и отзад. Тогава просто тя ми се стори страшно интелегентна и цял ден ми беше весело после. Кога ли ще си забравя и главата някъде

Коментар

Ставам си аз рано рано за първа лекция и заставам пред колата...лев десен джоб няма ги ключовете...а?тъпо се почесвам и ето ги...висът си от ключалката на багажника и се поклащат на ветреца
                              Punto HGT - total
                              Punto 1.2 16v Sporting - total
                              Punto 1.2 - alive
                              Toyota celica t23

Коментар

хахахахахахахахапък аз си мислех, че само аз съм разсеян....щото за 3 месеца съм купил 2 капачки за резервоара на водата - по 6 лева и 1 за бензина - по 15 лева... тази на резервоара на водата съм я губил 3 пъти ама първия път / на втория ден на колата / се върнах да я търся 2 километра и тъкмо се бях отказал и я намерих на 1 кръстовище да се търкаля.... пък тази за бензина - на 1 лукойлска бензиностанция, едни момченца - само за е.... мислеха, отвъртяха - наляха, ама кой да сложи капачката... пък аз - газ и в къщи. добре че поне щях да я сменям щото не се заключваше..... не че сега като съм я заключил ще спре някой доброжелатил....
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X