Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще гледате ли цифровата ефирна телевизия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

u_bo написа:
    Yavor написа:
    Не знам кое имам предвид.Панасоника на баща ми показва 2 измерителя : сила на сигнала и качество на сигнала. И двата са на 100%.
    с коя антена го гледаш- ако е със старата - пробвай да я завъртиш вертикално - на 90 градуса около оста със същото насочване.
    Със старата е. Но имаме пряка видимост към предавателите - на отсрещния хълм е къщата. Пак повтарям - докато течеше пробното излъчване картината беше масло. Сега буквално няма нищо общо. Иначе антената не сме я въртяли, защото гледаме и аналогова на други 2 телевизора. Но сигнала е много силен - на макс е по скалите. За мен проблем е в получавания към предавателя сигнал или в самия предвател, но не мощността. Все едно им е слаб излъчващия компютър. Дидо, довечера ще ходя до нашите и ще видя дали има промяна.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Към този момент това са излъчваните Ефирни цифрови канали в Стара Загора:1.BNT 12.BNT1_HD3.bTV4.NOVA5.bbt6.TV77.BG on airГледах над 1 час ,приемат се стабилно,всичко при мен е на 100% не е пикселизирало или прекъсвало ! С Външна антена с пряк изглед към ТВ кулата.

Коментар

Нещата вече са ОК. Каналите са като в Стара Загора. Явно е било временно.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

sok1 написа:
          Приемам само звук. Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
          Сменяваш декодера. Твоя няма mpeg4. Имам един такъв за подаряване. По темата: Гледам ги отдавна. Когато съм командировка USB тунерчето ми е от голяма полза
          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Може ли да се ползва антена и декодер на булсатком? (Те са си мои де :D )

Коментар

vital написа:
              Може ли да се ползва антена и декодер на булсатком? (Те са си мои де :D )
              Не неможе, това са за DVB-S/сателитна ТВ/ ,а ефирната ТВ е DVB-T стандарт.!

Коментар

VIT написа:
                Към този момент това са излъчваните Ефирни цифрови канали в Стара Загора:1.BNT 12.BNT1_HD3.bTV4.NOVA5.bbt6.TV77.BG on airГледах над 1 час ,приемат се стабилно,всичко при мен е на 100% не е пикселизирало или прекъсвало ! С Външна антена с пряк изглед към ТВ кулата.
                Веско, всичките ли са в момента с mpeg4 кодировка ?п.с. разбрах отговора от другия Веско п.с.с. чува ли се нещо кога кабеларките ще спрат аналоговата ?
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

цифровизацията на ефирната телевизия се прави за да се изчисти самия ефир.кабеларките не виждам смисъл да спират аналоговия сигнал. повечето си пускат едновременно и аналогов и цифров сигнал пък ти си гледаш какъвто искаш.DVB - Digital Video BroadcastingDVB-T (terrestrial) - наземна ефирна цифрова телевизияDVB-S (satellite) - сателитна цифрова телевизияDVB-C (cable) - кабелна цифрова телевизияползват се различни декодери/приемници/боксове.

Коментар

няколко приятели ще си спират сателитите заради цифровата. затова Булсат-а се дърлеха на БТВ и компания - беше ясно, че ще има отлив на клиенти след пускането на цифровото предаване

Коментар

1) Дали ще гледам цифрова ефирна телевизия, зависи от сигнала и по-точно от качеството на излъчваните TV-канали.2) Нищо не чувам за антените, може и да съм пропуснал, то само те ни липсват, но - какви антени ще са необходими, дали ще бъде достатъчно мощен сигнала за да се ползват стайни антени, било с усилватели?
                      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

антена винаги има. даже и само кабелче да сложиш на тунера, то пак си е антена.това дали ще ти трябва външна антена, такава с усилвател, стайна или само кабелче, зависи от това колко си далече от най-близката телевизионна кула и имаш ли пряка видимост към нея. тоест положението е абсолютно същото както до сега. ползват се същите антени както до сега. не се подлъгвайте по рекламираните "цифрови" антени. чува се че са променили поляризацията на сигнала. това означава че ако сте били с външна антена до сега, най-много да ви се наложи да я завъртите на 90 градуса по оста и за по-силен сигнал.тъй като това е цифрова телевизия, качеството е винаги перфектно, НО ако силата на сигнала с която приемате е недостатъчна ще започнат да се появяват квадратчета и неизбежния надпис "няма сигнал".

Коментар

ППне се заблуждавайте че всички ефирни програми ще са безплатни. по-скоро ще останат само тези които са в момента. след завършване на цифровизацията ще се покажат платените оператори с пакетите.

Коментар

Извинявям се за тъпия въпрос но с това http://technika.bg/product/9030/lcd-...d-1901-hd.html бих ли могъл да гледам цифрова ефирна телевизия. Питам защото със стайна антена не мога да го подкарам, а външна нямам поне за проба.
                            Peugeot 301
                            Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                              Извинявям се за тъпия въпрос но с това http://technika.bg/product/9030/lcd-...d-1901-hd.html бих ли могъл да гледам цифрова ефирна телевизия. Питам защото със стайна антена не мога да го подкарам, а външна нямам поне за проба.
                              Пише, че има DVB-T + mpeg4, следователно, ако наистина присъстват като хардуерно решение - да ще можеш да ги гледаш. Въпроса е колко чувствителен е DVB-T тунера и колко далеч си от най-близкия ретранслатор...
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Според мен настава голяма каша с тия декодери и антени.Вчера една женица на пред пенсионна възраст си е закупила декодер за 70лв и антена за още 40лв и днеска ми ги носи че не могат да разберат как се включва .Ами да си призная това не е за обикновени хорица.А именно те ще ги ползват ,защото заможните си купиха съвременни телевизори.Та започнах и аз да и показвам как трябва да стане. Но то се оказаха много кабели. Кабел от зарядното за декодера, кабелче с кутийка в която се включва зарядното за антената и самата антена в тая кутийка. Дали и кабел с букси на двата края за HDMI а нейния телевизор има само скарт букса. Сега трябва и такъв кабел да купи.Декодера има дистанционно , телевизора и той и женицата така се обърка че едва ли ще може сама да си включи телевизора.Голям хаос ще настане и с други хорица.И стигам до извода ,че Булсат или Виваком ще им бъдат от по голяма полза и по евтино ще им излезе.
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X