Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Към компютърните спецове - Лаптоп разглобяване.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Към компютърните спецове - Лаптоп разглобяване.

Имам Asus K50IE и гледайки този клип http://www.youtube.com/watch?v=ZtkEm7XXNjo не мога да махна вентилатора. Някой разглобявал ли е такъв лаптоп, има ли накакъв чалъм?

Виж, да не си пропуснал някое винтче. Като гледам клипчето, човека развива 3-те винтчета и вентилатора пада. Лаптопа на сестрата, съм го отварял 2, 3 пъти и той по същият начин, макар че е Benq.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Поледни под Wi-Fi картата.
      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Няма нищо там. Искат ми 30 лева да ми го отворят и очистят. Няма как да стане просто.

Коментар

така, махнах го. Оказа се, че излиза заедно с радиатора. Другия ми въпрос е каква паста да му сложа и това което се вижда оригинално ли е? Седи като пластелинhttp://prikachi.com/images.php?images/539/5925539L.jpg

Коментар

Щом вече веднъж си отлепил радиатора, си е направо задължително да смениш пастата, още повече, че казваш, че се е втвърдила. Важното е да изчистиш хубаво старата, като внимаваш да не повредиш нещо и след това нанеси равномерно новата, но гледай да не прекалиш, да не се получи твърде дебел слой. Иначе, като цяло, май всякаква марка паста ще ти свърши работа, освен ако не искаш да е някаква супер специална.
            Fiat Bravo 1.6 16V '99
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            ------------------------------------------------------------
            Безсмъртен съм до доказване на противното, а след това няма да ме засяга!

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
              така, махнах го. Оказа се, че излиза заедно с радиатора. Другия ми въпрос е каква паста да му сложа и това което се вижда оригинално ли е? Седи като пластелинhttp://prikachi.com/images.php?images/539/5925539L.jpg
              Не би трябвало да е заедно с радиатора.Моя е Асус F5V - но вътре изглежда по същия начин - вентиралтора си излиза самостоятелно - чистил съм го няколко пъти.Но след като си изкорил всичко - това е добре - защото ще можеш перфектно да го поистиш.Има да се чудиш колко хладен и тих ще стане след интеревенцията.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

това розовото е термолепенка и не я бутай ако нямаш нова. ако я махнеш, чиповете под нея изобщо няма да опират в радиатора. бялото в дясно си е термопаста. почистваш с памуче и етилов спирт примерно и нанасяш много тънък слой. ако нямаш паста, питай някой приятел който си е купувал дъно,процесор, допълнително охлаждане. там в комплектите има по една спринцовка термопаста, а с такова количество може сигурно 50 процесора да намажеш ако не я пилееш. ако пък намериш паста арктик силвър, още по-добре.

Коментар

Термолепенка - от е-бей. Ако все пак я скъсаш - смачкай я на топче и след това я растели по кристала.
                  Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Той даже има две термо-лепенки, като го гледам. Не ги махай, само ги поприбери от всички страни, за да може после да опрат плътно върху чипа. За пастата - не е без значение каква ще сложиш, защото лаптопите са много чувствителни на температура. Обикновено хубавата паста е бяла или сива и е по-скоро като много гъста течност. Слагаш една капка в средата на чипа на процесора, а разпределението на пастата ще си го направи самия радиатор. Хубаво е да отделиш вентилатора от радиатора - предполагам, че не си отлепил дебелата лепенка, която ги припокрива. Махай я спокойно - после хартиено тиксо или изилирбанд върши същата работа.Успех!P.S. Термо лепенки има и в старите CD-ROM и DVD-ROM устройства като ги разглобиш. Твоите лепенки обаче са от гумираните и ме съмнява да стане както колегата е предложил.

Коментар

EEEEEEEe,шет тая термолепенка вече я хвърлих. Ами сега? Видеото пак държи високи температури. :@

Коментар

Ами мини през някой сервиз и ги помоли за подложката.
                        Fiat Coupe 1.8

Коментар

Минах през един г*ей, от който си купих лаптопа дето ми иска 30 лева, да не говорим още колко хора съм му завел да си купят от него компютри. И ей сега ми вика "може и да имам, за сервизна дейност, не продавам". Бати педерасчето...

Коментар

Поръчай си тогава от www.ebay.co.uk. От там идва за около седмица. Т.е. гледай да идват от Англия, не от Китай.
                            Fiat Coupe 1.8

Коментар

Ето ти решението. ЦЪКДругият вариант съм ти го описал по-горе.

Коментар

Working...
                              X