Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Външна антена за 3G модем, от къде в БГ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Външна антена за 3G модем, от къде в БГ?

Здравейте,Търсих, рових, но така и не намерих от къде в в БГ може да се купи външна атена за 3G модем, за едно такова много микроскопично конекторче отстрани на модема... искам да си я монтирам на/в колата за да може да се използва в движение.Намерих няколко сайта, но са чуждоземски, по 12-15-20 долара са, но не ми се пазарува онлайн, а и не ми се чака толкова време докато пристигне. Сега ще се обадя и на телекома да питам не предлагат ли такива, но ако някой е пазарувал или знае от къде може да се купи това тук да сподели

Такааааа...Начи, до тук ровенвто показа, че няма да може да се намери такава антена, а ще трябва да се майстори.Нещото което видях, че ми трябва е конвертор от CRC9 (това е антенния конектор на модема), към някаква антена подходяща за случая. На разни места намерих какви преходници провадат и май ще стане, но сега има друг въпрос, на антената пише, че е за 900/1800, а UMTS-a е на 2100, значи ли това, че с нея наистина няма да може да се хваща такъв сигнал?

Коментар

Сигурен ли си, че не ти върши работа и без антена?На виваком в движение не става, но мтел се държи до някакъв момент, може би до смяната със следващата клетка.

Коментар

Моя е на Глобул и е привидно приличен, но няма някаква стабилност, затова много се ядем и си пишем едни оплаквания с телекома... Например оня ден по пътя Плевен-Одърне (~25км от Плевен)-Поликраище-Горна Оряховица даже не искаше да се върже... Така и не успяха да ми обяснят, защо на равно място близко до град не мога да го ползвам и как ще ми обяснят, че продават мобилен интернет, който не мога да ползвам мобилно, но това е друга история... На другия ден, Варна-София по царския път през Търново дропна само 3-4 пъти по дълбоките сукаци... Надявам се, че с тая антена ще се постабилизира малко повече

Коментар

а защо трябва да е от Бг? тия от Китай не стават лиhttp://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw...+crc9&_sacat=0
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Смени оператора на 3г-то. Имах на глобул и не случайно е в минало време.Нямам нищо против тях като телефонен оператор, но 3г е много силно казано за тяхната мрежа. (Не обвързвам никой с мнението си, имах бизнес група с много сим карти при тях, но поради множество причини се преместих в друг оператор. Преоткрих мобилния интернет и на телефона, и на лаптоп.)Антената ще помогне вероятно, но няма да реши проблема, защото на много места просто няма 3г покритие на Глобул.Аз на твое място не бих се занимавал да търся антена. Ако нямаш договор, направо го спирай, ако имаш изчакай да изтече и сменяй. И двата други оператора имат значително по-добро покритие. Цените са реално еднакви.Ако трябва да конкретно сравнение да направя - мтел - на първо място скорост, виваком - доста по-ниска скорост, на някои места има, където мтел няма. (Обратното също го има). Лигавил съм се много да си "ги мериме" с приятели с различни "флашки" и лаптопи.Най-просто сравнение. София, южен квартал, апартамент. Виваком - близо до прозореца виваком се закача без проблем, но скоростта е бавна. Навътре се закача по-трудно, но все пак има.Мтел - при прозореца се закача по-бавно, но скоростта е добра, навътре не може да се върже.Глобул - ако изобщо се върже до прозореца, поне няколко пъти се разпада, скоростта е в десетки кб/с...

Коментар

@slonikon - Стават, но нещо не ме блазни идеята да чакам един месец докато дойде... а и ако не стане е разправия, връщаме, връщане на парите... мазало@vital - за "домашен" интернет Глобула ме задоволява, в град и в апартамент панелка няма ядове, проблема е само в движение, няма да е проблем даже ако няма 3G, но да знам, че ще има някакъв нет навсякъде... а то точно това няма. Модема ми е с 2 цвята различно светещи за 2г и за 3г, и на места където се е връзвало на 3г, друг път няма никой

Коментар

то можеш да си платиш за по-бърза и надеждна доставка. свързваш се с продавача и се уговаряте. за неидването, на мен винаги са ми идвали. гледам да пазарувам само от "топселъри". за такива евтини работи, ако има проблем направо ще ти пратят пак, без да си рискуват рейтинга. ама ти си решаваш, де.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                X