Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Строеж на къща. Итонг или тухла?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А колиби с остатъчен кофраж? http://www.ibt.bg/index.php Имат и готини проекти с приемливи цени

Коментар

Миналото лято сестра ми смени дограмата и направи външна изолация на цялата къща за 18 К, застроена площ 90 кв.м. на 2 етажа, на първия е гараж, всекидневна кухня и баня, на втория- 3 стаи. До тогава къщата бе на тухла с дървена дограма.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
        Миналото лято сестра ми смени дограмата и направи външна изолация на цялата къща за 18 К, застроена площ 90 кв.м. на 2 етажа, на първия е гараж, всекидневна кухня и баня, на втория- 3 стаи. До тогава къщата бе на тухла с дървена дограма.
        Проблема с изолацията е, че трудно ще намериш кой да я направи както трябва, а ако намериш, ще струва супер много.
        ФИАТ- Пътят е само формалност
        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
        -----------------------------------------------------
        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Ето снимки на моята - да се похваля https://www.facebook.com/s.uzunski/m...7&type=3Към момента двора е оправен - с тротоарни плочки. Остава ми ограда на 2 от четирите страни на двора, барбекю и райграс.
          FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
          LPG System BRC Just

Коментар

Да не забравите да сметнете и лекарствата за нерви по линията ’майстори’. В аптеката са съседните на тези по линия ’институции’. Ще трябват и от двете доволно количество.

Коментар

ls1 написа:
              Да не забравите да сметнете и лекарствата за нерви по линията ’майстори’. В аптеката са съседните на тези по линия ’институции’. Ще трябват и от двете доволно количество.
              То има подобен виц. Събрали се българин, американец и японец и се хванали на бас, кой ще построя по-бързо къща в собствената си държава. След година се чули по телефона и естествено американеца и японеца били почти приключили, а нашия казал "Още 2 седмици и вадя разрешение за строеж"
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Боби, най-лошото е, че и при колкото и архитекти да отидеш, толкова различни цени ще се получат накрая, дори те не знаят какво ще се получи точно по време на проектирането, това всичко за едно и също нещо. Само малко недомислие и презастраховане, може да доведе до разлика от 20-30 хил. лева, само на стоманобетоновата конструкция. Въпреки, че имах горе-долу, някаква представа, какво-защо-как, реших да ползвам услугите на непознато архитектурно ателие /мразя да съм задължен на някой/, две седмици после се чудех, дали да им монтирам папките на главата, но реших, всяко зло за добро. След като уточнихме, какво искам, може да влезе в двора и надявам се успея да си позволя, получихме, къща на 2 етажа 160 кв., по първоначални изчисления 7200кг. желязо и 75 куб. бетон, нормално е да има после разлика 10-20% в материалите, но при получаване на плана, излезе 10000кг желязо и 127 куб бетон., само от това са около 10 хил. разлика, но и това не е най-лошото. Техниката на изпълнение е пълно безумие за къща, а повечето оферти от фирми се изчисляват спрямо нея и количествената сметка за кофраж, на къща без мазе, да правиш 220куб изкоп, после около 150 да върнеш и заради това да имаш около 270 кв. кофраж повече е доста натоварващо финансово начинание. Като изчислих теглото на къщата, дори сложих 15 см. замазка на всякъде, излезе пряко сили и завишения 450 тона, само на фундаментите имам /спрямо почвата в района/ 960 тона носимост, а не съм слагал около 42 метра ивични основи. Въпреки всичко, реших да го правя така, поне някога, ако някой реши, може спокойно да вдига. Грубия строеж+дограма, мисля да го докарам до 50-60, като се има предвид, че съм на равен покрив.
                Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                Фиат Крома 1,9 2009г.
                Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Честно да ти кажа четох и малко се обърках.Последното ти изречение означава ли, че за тая къща на груб строеж, затворена с дограма, то си похарчил около 60к лева?А и ако 60к са за груб строеж, това означава ли, че за още 60к ще може да я докараш до мазилки/боядисване, готова за нанасяне на мебели?Предполагам нещо такова имаш предвид под груб строеж с дограма?
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

То и толко да му се хване е добре, разгледали по сайтовете за продажба на готови къщи, че под 200К евра няма нищо интересно, само стари къщи, говоря за района на София.Довършителните работи и според зависи от цената на обзавеждането цената може да е до 2 и нагоре пъти повече от това, което си дал за груб строеж.
                    punto HGT

Коментар

Боби, още не съм започнал, това е по мой сметки по плана + 20%, но аз нямам покрив, а той може да варира от 10 до 20 хил. отгоре. На пролет, ще бутам старата и почвам, пък ще видим. Принципно за довършителните още толкова ще стигнат, ако си го правя сам /както всички ремонти до сега/ и по-малко, но това е много индивидуално, само една баня може да е 5 хил. разлика при различни хора.
                      Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                      Фиат Крома 1,9 2009г.
                      Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Не съм чел темата отначало, но сглобяема къща не е ли вариант? Имам колега, който вече шеста година живее в такава къща . Но си направи вътрешна и външна изолация.
                        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
                        X