Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Строеж на къща. Итонг или тухла?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз съм против итонга - принципно бих го ползвал за вътрешни преградни стени, а тухлите от тия модерните - за външни стени с хуабва изолация. Кой бяга от едни будещи икономии за отопление, респективно и за охлаждане? Икономисването при строеж е разход за в бъдеще. Дори в момента съм в дилема - дали да не иззидам една втора стена от итонг между мен и съседите или да вдигна един гипсокартон с вата върху тази стена. Все още обмислям варианти...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
      И аз съм против итонга - принципно бих го ползвал за вътрешни преградни стени, а тухлите от тия модерните - за външни стени с хуабва изолация. Кой бяга от едни будещи икономии за отопление, респективно и за охлаждане? Икономисването при строеж е разход за в бъдеще. Дори в момента съм в дилема - дали да не иззидам една втора стена от итонг между мен и съседите или да вдигна един гипсокартон с вата върху тази стена. Все още обмислям варианти...
      Е то е доказано, че ако ти е за топло, то по-добре да е от това - "сухо" строителство. Там греди, разни ОСБ плоскости с вати и т.н. Топлопредаването е доста по-ниско на такова строителство от разните му тухли.Демек строителство тип сглобяема къща.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

строеж

И аз мисля че тухлата е по добре макар и малко по скъпо да е ако има изолация но после е по здраво Много зависи и какви ще са тухлите Имаше някъде програма за смятане в интернет
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

BO написа:
          jenshen73 написа:
          Е то е доказано, че ако ти е за топло, то по-добре да е от това - "сухо" строителство. Там греди, разни ОСБ плоскости с вати и т.н. Топлопредаването е доста по-ниско на такова строителство от разните му тухли.Демек строителство тип сглобяема къща.
          в момента работя във фирма занимаваща се със сухо строителство ,и наистина стават доста топлички през зимата и хладни през лятото.Ние ги правим по 2-начина: 1-метална конструкция ,,,ОСБ,,, пред-стенна обшивка от гипс-картон(12 мм) ,минерална вата между 8 и 15 см(като се стремим да ползваме вата с възможно най-нисък ,,ламбда,, коефициент) ,отвън на ,,ОСБ,,- фибран , стереопор или каквото си е рашил клиента , след което мазилка или сайдинг отново по желание.2- Този вариант лично на мен ми допада много-повече от първия. При него изграждането на къщата върви едновременно , констукцията и стените се изграждат едновременно като се използват специални шведски панели и дървени греди. След което всичко останало е плод на въображението на клиента :D

Коментар

Колега, а какъв е твоят професионален съвет за следната комбинация:стена от бетон - въздушна преграда (или вата) - гипскартон 9/12.5 мм - депрон или подобна изолация 5-6 мм - втори слой гипскартон - втори слой депрон - трети слой гипскартон? Аз имам някакви планове да правя нещо подобно у дома, ама още не съм го измислил докрай. На таваните.Ред.: извън темата е, но мисля, че и авторът може да попие добри идеи.

Коментар

ogi28b написа:
              Колега, а какъв е твоят професионален съвет за следната комбинация:стена от бетон - въздушна преграда (или вата) - гипскартон 9/12.5 мм - депрон или подобна изолация 5-6 мм - втори слой гипскартон - втори слой депрон - трети слой гипскартон? Аз имам някакви планове да правя нещо подобно у дома, ама още не съм го измислил докрай. На таваните.Ред.: извън темата е, но мисля, че и авторът може да попие добри идеи.
              колега за таван ли става дума ? нещо не съм в час- извинявам се за което

Коментар

За външни стени- тухла. За вътрешни- може и Итог. Итонг-а е хигроскопичен и поема влагата, затова даже и външна изолация не бих го използвал за външни стени.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
                  За външни стени- тухла. За вътрешни- може и Итог. Итонг-а е хигроскопичен и поема влагата, затова даже и външна изолация не бих го използвал за външни стени.
                  подкрепям колегата напълно. И искам 1-во да се извиня на Автора на темата за разводняването и !2-ро ако някой от модераторите прецени нека да направи темата ,,важна,,. Не е лошо да си имаме темичка за строителство и ремонт (нещо от сорта на направи си сам) мисля че идеята ми не е лоша , тъкмо всеки би могъл да сподели скромния или професионалния си опит в ремонтите и строителството,или пък да поиска съвет ...... преценете Вие :D

Коментар

Само да вметна,че апартамента на родителите ми е ново строителство и е изключително добре изолиран.Основната стена е тухла.Структурата е следната->отвън има 7-8 см. стиропор,следва тухлата,въздушна камера около 2-3см. и гипсокартон.Вътрешните стени между стаите пак са гипсокартон-възд.камера-тухла-възд.камера-гипсокартон.Температурата сега зимата се върти все около 24 градуса,а за декември имат около 90лв. сметка за ток докато аз живея в старо строителство само на тухли и сметката ми е почти винаги близо двойна.Който тепърва ще строи според мен няма да сгреши ако вложи в изолация.Едно,че пести вбъдеще от сметки и второ самата топлина е някакси равномерна из помещенията...само като човек пипне стена,особено външна, му става ясно каква е разликата
                    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

вътрешните стени ако е възможно да не са от гипсокартон да си е тухла/итонг с мазилка/шпакловка е много по-добре и изолацията да е само външна и таванна
                      Bravo 1.9d 97г

Коментар

Аз от Итонг не бих направил и кокошарник.
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

слагай тухла колега а пак изолацията е задължителна при всеки вариянт и по принцип се слага външно заради влага отопление и т.н не знам защо има хора слагат вътре това е грешка само свиват стените др не правят

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Аз от Итонг не бих направил и кокошарник.
                            И за гълабартик не става. Съседа е заклет гълабар , един ден го гледам бърка теракол в една кофа и влезе да шпаклова гълабарника който беше направил от Итонг. Веднага прескочих оградата и го бъзикам за шпакловката. Човечеца с умиление казва , ела да видиш какви дупки са направили Итонг-а бяха го изкълвали. В крайна сметка шпакловката оправи нещата. Та да допълня колегата не само за кокошарник нестава но и за гълабарник . Отделно в къщата на втория етаж се появиха две пукнатини които взависимост от сезона се оширяват и свиват. На пролет ще ударя един гипскартон на двете стени и ще реша проблема.
                            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Строеж на къща. Итонг или тухла?

Влизам с един як спам в темата , но докога хора строители ще използват странната дума ,,стереопор ’’ ?!?.Стиропор е търговското наименование на продуктът !!!!!!
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

и фибран става мрежичка шпакловка и пей сърце

Коментар

Working...
                                X