И аз съм против итонга - принципно бих го ползвал за вътрешни преградни стени, а тухлите от тия модерните - за външни стени с хуабва изолация. Кой бяга от едни будещи икономии за отопление, респективно и за охлаждане? Икономисването при строеж е разход за в бъдеще. Дори в момента съм в дилема - дали да не иззидам една втора стена от итонг между мен и съседите или да вдигна един гипсокартон с вата върху тази стена. Все още обмислям варианти...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Строеж на къща. Итонг или тухла?
Collapse
X
-
jenshen73 написа:И аз съм против итонга - принципно бих го ползвал за вътрешни преградни стени, а тухлите от тия модерните - за външни стени с хуабва изолация. Кой бяга от едни будещи икономии за отопление, респективно и за охлаждане? Икономисването при строеж е разход за в бъдеще. Дори в момента съм в дилема - дали да не иззидам една втора стена от итонг между мен и съседите или да вдигна един гипсокартон с вата върху тази стена. Все още обмислям варианти...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:jenshen73 написа:И аз съм против итонга - принципно бих го ползвал за вътрешни преградни стени, а тухлите от тия модерните - за външни стени с хуабва изолация. Кой бяга от едни будещи икономии за отопление, респективно и за охлаждане? Икономисването при строеж е разход за в бъдеще. Дори в момента съм в дилема - дали да не иззидам една втора стена от итонг между мен и съседите или да вдигна един гипсокартон с вата върху тази стена. Все още обмислям варианти...
Коментар
-
Колега, а какъв е твоят професионален съвет за следната комбинация:стена от бетон - въздушна преграда (или вата) - гипскартон 9/12.5 мм - депрон или подобна изолация 5-6 мм - втори слой гипскартон - втори слой депрон - трети слой гипскартон? Аз имам някакви планове да правя нещо подобно у дома, ама още не съм го измислил докрай. На таваните.Ред.: извън темата е, но мисля, че и авторът може да попие добри идеи.
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, а какъв е твоят професионален съвет за следната комбинация:стена от бетон - въздушна преграда (или вата) - гипскартон 9/12.5 мм - депрон или подобна изолация 5-6 мм - втори слой гипскартон - втори слой депрон - трети слой гипскартон? Аз имам някакви планове да правя нещо подобно у дома, ама още не съм го измислил докрай. На таваните.Ред.: извън темата е, но мисля, че и авторът може да попие добри идеи.
Коментар
-
dobrujanetza написа:За външни стени- тухла. За вътрешни- може и Итог. Итонг-а е хигроскопичен и поема влагата, затова даже и външна изолация не бих го използвал за външни стени.
Коментар
-
Само да вметна,че апартамента на родителите ми е ново строителство и е изключително добре изолиран.Основната стена е тухла.Структурата е следната->отвън има 7-8 см. стиропор,следва тухлата,въздушна камера около 2-3см. и гипсокартон.Вътрешните стени между стаите пак са гипсокартон-възд.камера-тухла-възд.камера-гипсокартон.Температурата сега зимата се върти все около 24 градуса,а за декември имат около 90лв. сметка за ток докато аз живея в старо строителство само на тухли и сметката ми е почти винаги близо двойна.Който тепърва ще строи според мен няма да сгреши ако вложи в изолация.Едно,че пести вбъдеще от сметки и второ самата топлина е някакси равномерна из помещенията...само като човек пипне стена,особено външна, му става ясно каква е разликатаEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Аз от Итонг не бих направил и кокошарник.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Строеж на къща. Итонг или тухла?
Влизам с един як спам в темата , но докога хора строители ще използват странната дума ,,стереопор ’’ ?!?.Стиропор е търговското наименование на продуктът !!!!!!FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар