Момчета( и момичета),Скоро ще започвам да си строя къща. Два етажа, РЗП около160м2. Още сме на база проектиране и разрешителни. Въпросът, който ме тормози от известно време е: Итонг или тухла? Повече ме интересува цена на м2 за Итонг без изолация и тухла със всичките и там изолации и др.Благодаря за отговорите предварително!П.П. Днес ми прокапа радиатора на Бравото
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Строеж на къща. Итонг или тухла?
Collapse
X
-
Re: Строеж на къща. Итонг или тухла?
kassavetov написа:Момчета( и момичета),Скоро ще започвам да си строя къща. Два етажа, РЗП около160м2. Още сме на база проектиране и разрешителни. Въпросът, който ме тормози от известно време е: Итонг или тухла? Повече ме интересува цена на м2 за Итонг без изолация и тухла със всичките и там изолации и др.Благодаря за отговорите предварително!П.П. Днес ми прокапа радиатора на БравотоAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
-
Humppa
Разгледай тухлите на Винербергер, особено Поротерм:http://www.wienerberger.bg/стениhttp...каталог
Коментар
-
Аз съм ЗА тухлите от горните линкове!Да вътрешните стени има по-тънки, като стената може да се направи от две стени с минерална вата между тях. Става перфектна шумоизолация освен всичко останало.Итонга има особеност при зидането. Повече от три реда наведнъж не могат да се зидат, защото стената става крива. Налага се изчакване от няколко часа до ден, за да стегне лепилото.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Re: Строеж на къща. Итонг или тухла?
kassavetov написа:Момчета( и момичета),Скоро ще започвам да си строя къща. Два етажа, РЗП около160м2. Още сме на база проектиране и разрешителни. Въпросът, който ме тормози от известно време е: Итонг или тухла? Повече ме интересува цена на м2 за Итонг без изолация и тухла със всичките и там изолации и др.Благодаря за отговорите предварително!П.П. Днес ми прокапа радиатора на Бравото
Коментар
-
Итонг според моя опит е добър само за преградни стени. Не е зацялостно изпълнение за къща поради ред причини , даже един дюбел да монтираш не е сигурен в издражливоста. С две думи строиш къща със сирене Сега се предлагат на пазара качественни прави четворки тухли при които за слепване се използва теракол и назъбен гребен. Имат малък разход на теракол , по-чисто е при зидане сравнение с зидане с вар. Избирай четворки с повече въздушни камери , камерите са малки но много на брой. Това има голямо значение за топлообмена. Не на последно място е и да провериш качеството на тухлата , материала от който е изработена нетрябва да е песаклив. Не трябва при удар да е крехка самата тухла , трябва да се чупи като порцелан. Нискокачественните четворки са направени от едрозърнест материал и са много крехки и ронливи. Още при транспортирането дават голям процент брак. Това го казвам от личен опит , първия етаж го правих с хубави четворки а втория с Итонг и имам много проблеми. Радиаторите на парното съм ги хванал със шпилка през итонга , откачена работа. В банята правих специална рамка захваната за плочата на която да захвана 150л.бойлер. :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Итонг според моя опит е добър само за преградни стени. Не е зацялостно изпълнение за къща поради ред причини , даже един дюбел да монтираш не е сигурен в издражливоста. С две думи строиш къща със сирене Сега се предлагат на пазара качественни прави четворки тухли при които за слепване се използва теракол и назъбен гребен. Имат малък разход на теракол , по-чисто е при зидане сравнение с зидане с вар. Избирай четворки с повече въздушни камери , камерите са малки но много на брой. Това има голямо значение за топлообмена. Не на последно място е и да провериш качеството на тухлата , материала от който е изработена нетрябва да е песаклив. Не трябва при удар да е крехка самата тухла , трябва да се чупи като порцелан. Нискокачественните четворки са направени от едрозърнест материал и са много крехки и ронливи. Още при транспортирането дават голям процент брак. Това го казвам от личен опит , първия етаж го правих с хубави четворки а втория с Итонг и имам много проблеми. Радиаторите на парното съм ги хванал със шпилка през итонга , откачена работа. В банята правих специална рамка захваната за плочата на която да захвана 150л.бойлер. :DFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Atanas71 написа:Итонг според моя опит е добър само за преградни стени. Не е зацялостно изпълнение за къща поради ред причини , даже един дюбел да монтираш не е сигурен в издражливоста. С две думи строиш къща със сирене Сега се предлагат на пазара качественни прави четворки тухли при които за слепване се използва теракол и назъбен гребен. Имат малък разход на теракол , по-чисто е при зидане сравнение с зидане с вар. Избирай четворки с повече въздушни камери , камерите са малки но много на брой. Това има голямо значение за топлообмена. Не на последно място е и да провериш качеството на тухлата , материала от който е изработена нетрябва да е песаклив. Не трябва при удар да е крехка самата тухла , трябва да се чупи като порцелан. Нискокачественните четворки са направени от едрозърнест материал и са много крехки и ронливи. Още при транспортирането дават голям процент брак. Това го казвам от личен опит , първия етаж го правих с хубави четворки а втория с Итонг и имам много проблеми. Радиаторите на парното съм ги хванал със шпилка през итонга , откачена работа. В банята правих специална рамка захваната за плочата на която да захвана 150л.бойлер. :D
Коментар
-
Atanas71 написа:Итонг според моя опит е добър само за преградни стени. Не е зацялостно изпълнение за къща поради ред причини , даже един дюбел да монтираш не е сигурен в издражливоста. С две думи строиш къща със сирене Сега се предлагат на пазара качественни прави четворки тухли при които за слепване се използва теракол и назъбен гребен. Имат малък разход на теракол , по-чисто е при зидане сравнение с зидане с вар. Избирай четворки с повече въздушни камери , камерите са малки но много на брой. Това има голямо значение за топлообмена. Не на последно място е и да провериш качеството на тухлата , материала от който е изработена нетрябва да е песаклив. Не трябва при удар да е крехка самата тухла , трябва да се чупи като порцелан. Нискокачественните четворки са направени от едрозърнест материал и са много крехки и ронливи. Още при транспортирането дават голям процент брак. Това го казвам от личен опит , първия етаж го правих с хубави четворки а втория с Итонг и имам много проблеми. Радиаторите на парното съм ги хванал със шпилка през итонга , откачена работа. В банята правих специална рамка захваната за плочата на която да захвана 150л.бойлер. :D
Коментар
-
Изчетох сума форуми. Всичко си има плюсове и минуси. Засега вървя към Итонга, все пак от седем години живея в кооперация от 30см Итонг, без външна и вътрешна изолация и няма никакви проблеми с влага, мухъл, марсианци и т.н. Привлича ме бързото строителство, липсата на изолация( разбирай пари за материали, майстори, калпава работа и др), по малко материал за замазки и шпакловки. Решаваща все пак ще е цената. Нещо не мога да сметна нещата...Fiat Bravo 1.9JTD 1999
Коментар
-
nai7 написа:Atanas71 написа:Итонг според моя опит е добър само за преградни стени. Не е зацялостно изпълнение за къща поради ред причини , даже един дюбел да монтираш не е сигурен в издражливоста. С две думи строиш къща със сирене Сега се предлагат на пазара качественни прави четворки тухли при които за слепване се използва теракол и назъбен гребен. Имат малък разход на теракол , по-чисто е при зидане сравнение с зидане с вар. Избирай четворки с повече въздушни камери , камерите са малки но много на брой. Това има голямо значение за топлообмена. Не на последно място е и да провериш качеството на тухлата , материала от който е изработена нетрябва да е песаклив. Не трябва при удар да е крехка самата тухла , трябва да се чупи като порцелан. Нискокачественните четворки са направени от едрозърнест материал и са много крехки и ронливи. Още при транспортирането дават голям процент брак. Това го казвам от личен опит , първия етаж го правих с хубави четворки а втория с Итонг и имам много проблеми. Радиаторите на парното съм ги хванал със шпилка през итонга , откачена работа. В банята правих специална рамка захваната за плочата на която да захвана 150л.бойлер. :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:nai7 написа:Atanas71 написа:Итонг според моя опит е добър само за преградни стени. Не е зацялостно изпълнение за къща поради ред причини , даже един дюбел да монтираш не е сигурен в издражливоста. С две думи строиш къща със сирене Сега се предлагат на пазара качественни прави четворки тухли при които за слепване се използва теракол и назъбен гребен. Имат малък разход на теракол , по-чисто е при зидане сравнение с зидане с вар. Избирай четворки с повече въздушни камери , камерите са малки но много на брой. Това има голямо значение за топлообмена. Не на последно място е и да провериш качеството на тухлата , материала от който е изработена нетрябва да е песаклив. Не трябва при удар да е крехка самата тухла , трябва да се чупи като порцелан. Нискокачественните четворки са направени от едрозърнест материал и са много крехки и ронливи. Още при транспортирането дават голям процент брак. Това го казвам от личен опит , първия етаж го правих с хубави четворки а втория с Итонг и имам много проблеми. Радиаторите на парното съм ги хванал със шпилка през итонга , откачена работа. В банята правих специална рамка захваната за плочата на която да захвана 150л.бойлер. :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар