kiro_of_the_day написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Строеж на къща. Итонг или тухла?
Collapse
X
-
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
S_BANKOV написа:kiro_of_the_day написа:Аз от Итонг не бих направил и кокошарник.Fiat Bravo 1.9JTD 1999
Коментар
-
Има малки пречиствателни станции за 6-8 души. Да пречистване на вода от сондаж не съм се интересувал, но си мисля, че нещата стоят малко по-сложно. Важното е какво искаш да постигнеш и дали водата, която откриеш става за пиене.И понеже са сещам за какво ще е следващото ти питане, ти давам идеи още от сега. Разрови се за фотоволтаични слънчеви панели и вятърни генератори. :DНяма начин да няма начин!
Коментар
-
http://ish.messefrankfurt.com/frankf...ommen.htmlЕй тук бая фирми ще ти излязат от този сектор.Ако искаш даже се разходи до Франкфурт на Майн.....FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Тъп въпрос, но все пак ако може да се даде малко по-умен отговор, то бих бил доволен.Колко пари излиза построяването на къща?Един общ въпрос, но си нямам идея дори приблизително колко би ми се вързала една къща, като в тази тема - да кажем 2 етажа по около 80м2 всеки етаж.Къща, някаква нормална там. Плочи, тухли, изолация, и т.н. неща, за които въобще не бих се и сетил дори.Има ли приблизителна цена от рода на ~ХХ пари за квадратен метър? Питам това защото нямам идея дали за тези 160м2 ще ми трябват 50к, 100к, 200к, никаква представа за порядъка.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Преди 3-4 години мой познат почна да строй къща 75кв 1ви етаж и около 85кв 2ри и трети.Първия етаж каза че му е излезнал 35 000лв до плоча груб строеж а всеки етаж над 1вия по 15 000лв пак до плоча груб строеж.До момента 3 етажа с покрив,Дорами,вътрешна/ външна мазилка,ел.инсталация,без външна изолация е стигнал до 100 000лв .FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
BO написа:Тъп въпрос, но все пак ако може да се даде малко по-умен отговор, то бих бил доволен.Колко пари излиза построяването на къща?Един общ въпрос, но си нямам идея дори приблизително колко би ми се вързала една къща, като в тази тема - да кажем 2 етажа по около 80м2 всеки етаж.Къща, някаква нормална там. Плочи, тухли, изолация, и т.н. неща, за които въобще не бих се и сетил дори.Има ли приблизителна цена от рода на ~ХХ пари за квадратен метър? Питам това защото нямам идея дали за тези 160м2 ще ми трябват 50к, 100к, 200к, никаква представа за порядъка.
Коментар
-
Файнали, малко по-различна тема.Общо взето и да получиш отговор на прима-виста, той ще бъде ориентировъчен, понеже има прекалено много променливи. Не случайно се правят, предпроекти проучвания и някакви груби количествени сметки.Ще започна по отначалото, понеже и аз напоследък (последните 6месеца) доста мисля в тази насока. Като цяло или ти трябва сериозна сума пари или мнооого свободно време. Като за начало мноо голямо перо е закупуването на земя. За мен под 800кв.м. направо няма смисъл . Понеже петното, ще ти е 100-150кв.м. и все пак трябва и двор да имат. Тук хвърчи огромна сума пари. Чувам за някви тънкани, но трябва да имаш сериозно връзки из общините - купува се земеделска земя, плащаш тук-там и по-бързата процедура се сменя предназначението на земята. Отделно ако не си в регулация си приготви едни 5-10к и запас от нерви. От там, като една мнооого груба сметка аз съм стигнал до извода ~300-350евро/кв.м.. Тук вече идват и променливите. Ще има ли къщурата сутерен? Понеже и той слага едно 15-20% от себестойноса на къщата. Според мен така и така се копае за фундаменти, по хубаво е да има сутерен. Вида на фундаментите също има значение и той е функция от вертикалната планировка. Ще има ли гараж? За мен е задължително. Вида на покрива - плосък , скатен? Имай в предвид, че дървения материал е доста скъпичко удоволствие. И стигаме до една много интересна част - изолациите. Аз съм голям фен на така наречените "пасивни" къщи. При тях идеята е, че енергията за отопление и/или вентилация е сведена до минимум, като се говори за отопление на къщата от електроуредите. Според мен тук е по трудно да се намери кой да ти го изпълни с правилно технологията на полагане на изолациите. Тук се включват и всякакъв вид хидро, топлоизолации, геотекстили и т.н. , като тръгнем от основи по покрив.Мен ако питаш под 200-250кв.м. РЗП не си заслужава. Като ще го правиш да е като хората. Сега ако наистина си преценяш, че 100-150 са ти идеално -Ок. Но имай в предвид, че дали 200 или 100 имаш минимум от разходи, от които не може да избягаш.Месеци наред ми се въртеше из главата къщурата, нахвърлях няколко разреза, да си я доизчистя, но ме мързи да я сметна. Ама не бързам, нито земя имам, нито пари И така, обобщето - земя + къща =~150-200k лв. Винаги може да се направят компромиси и да се свалят едно 30%, но в идеалния вариант за мен това е ценатаФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
ОК, това търсих точно - 300-350 Е/м2 като ориентир. Това само за къщата. Да кажем, че земята вече съм я осигурил, та въпроса ми за това е конкретизиран само за къщата като изработка, защото не знаех въобще какви са порядъците.Иначе по принцип мечтата ми е за тъмен сутерен, в който да си направя залата, която аз си искам.В момента на същата земя има стара кирпичена къща, която ще се бута (евентуално). Тя е на земята, като мазето е на има 20-см под пръстта (а бе буквално си е на пръст вътре) и като вали вътре си се пълни цялото с вода. Така, че не знам как ще слеза 3 метра под земята за един такъв етаж. Със сигурност технически е възможно, въпроса е финансово дали е оправдано в крайна сметка.Значи да разбирам по съвет, че за около 200м2 горе долу ще трябват около 140к лева, които биха стигнали за построяването на една нормална къща.Нещо такова да кажем - да те ориентирам като стил/визия, защото си нямам идея как да го обясня, пък белкем се разбере нещо:Мерси.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
А за използване на геотермалната енергия какво ви е мнението?http://kib.bg/Енергийно-ефективни-си...8.htmlДаже има подпомагане по тази идея.http://www.seea.government.bg/bg/FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Бо, това са имения направо С последното може и да ти излезе късметаМоята идея е за 1 и 1/2 етаж. Демек втория етаж, ще ми е скосен от покрива. И няма да е върху цялата площ на първия етаж. Над хола, ще виждаш покрива, а чрез вътрешно открито стълбище се стига до етаж 2. Идеята ми е, че искам като изляза от спалнята на ет.2, да мога да видя хол/всекидневна. Да имаш реална връзка между етажите. Ето, примерно...ако има архитекти да не се смеят, че техните програми не са ми много понятни А ако имам повече земя с кеф бих си направил едноетажна къща с полузатворен контур към вътрешността на двора.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Според мен първите 3 са просто проекти и като такива и цветовете, и изгледите са им "напудрени", за да изглеждат така. Реално не виждам разлика с 3-тата, която е истинска.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Може и рендери да са. ХУбаво е ако имаш едно 70-80к с които може да започнеш, да отидеш при някой архитект и както се казва, той да ти каже какво искашП.П. Все пак, когато направиш къщата нали знаеш, че цената и скача *2 или *3.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Комшията беше тръгнал да прави това, но с малко изменения и усвояване на няколко от терасите. Той е и строител на нашата кооперация и ми каза, че на него с ДДС кооперацията му е излязла на 340Е/м2, като е с по-скъпа фугирана зидария като на снимката, асансьори, оргомен подземен гараж и т.н. Каза че къщата ще му излезе макс на 250Е/м2http://www.ispdd.com/projects/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82.230Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар