Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Строеж на къща. Итонг или тухла?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    Аз от Итонг не бих направил и кокошарник.
    А това е грешка, кокошките като го закълвът ще им станат по здрави яйцата, за петела не гарантирам Знаете ли как се прави итонга? В огромни форми се насипва пясък който се залива с някакви химии който го разтварят и той шупва на пяна, като изсъхне се реже на блокчета. Тухлата колкото повече прегради има прави по добра изолация.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
      kiro_of_the_day написа:
      Аз от Итонг не бих направил и кокошарник.
      А това е грешка, кокошките като го закълвът ще им станат по здрави яйцата, за петела не гарантирам Знаете ли как се прави итонга? В огромни форми се насипва пясък който се залива с някакви химии който го разтварят и той шупва на пяна, като изсъхне се реже на блокчета. Тухлата колкото повече прегради има прави по добра изолация.
      А мехурчетата в Итонга не са ли изолация?
      Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

Хайде сега някой да даде мнение отностно пречиствателна инсталация за къща. Фирми и предлагане- много. Идеи, скрити проблеми и т.н.?
        Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

Има малки пречиствателни станции за 6-8 души. Да пречистване на вода от сондаж не съм се интересувал, но си мисля, че нещата стоят малко по-сложно. Важното е какво искаш да постигнеш и дали водата, която откриеш става за пиене.И понеже са сещам за какво ще е следващото ти питане, ти давам идеи още от сега. Разрови се за фотоволтаични слънчеви панели и вятърни генератори. :D
          Няма начин да няма начин!

Коментар

http://ish.messefrankfurt.com/frankf...ommen.htmlЕй тук бая фирми ще ти излязат от този сектор.Ако искаш даже се разходи до Франкфурт на Майн.....
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Тъп въпрос, но все пак ако може да се даде малко по-умен отговор, то бих бил доволен.Колко пари излиза построяването на къща?Един общ въпрос, но си нямам идея дори приблизително колко би ми се вързала една къща, като в тази тема - да кажем 2 етажа по около 80м2 всеки етаж.Къща, някаква нормална там. Плочи, тухли, изолация, и т.н. неща, за които въобще не бих се и сетил дори.Има ли приблизителна цена от рода на ~ХХ пари за квадратен метър? Питам това защото нямам идея дали за тези 160м2 ще ми трябват 50к, 100к, 200к, никаква представа за порядъка.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Преди 3-4 години мой познат почна да строй къща 75кв 1ви етаж и около 85кв 2ри и трети.Първия етаж каза че му е излезнал 35 000лв до плоча груб строеж а всеки етаж над 1вия по 15 000лв пак до плоча груб строеж.До момента 3 етажа с покрив,Дорами,вътрешна/ външна мазилка,ел.инсталация,без външна изолация е стигнал до 100 000лв .
                FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

BO написа:
                  Тъп въпрос, но все пак ако може да се даде малко по-умен отговор, то бих бил доволен.Колко пари излиза построяването на къща?Един общ въпрос, но си нямам идея дори приблизително колко би ми се вързала една къща, като в тази тема - да кажем 2 етажа по около 80м2 всеки етаж.Къща, някаква нормална там. Плочи, тухли, изолация, и т.н. неща, за които въобще не бих се и сетил дори.Има ли приблизителна цена от рода на ~ХХ пари за квадратен метър? Питам това защото нямам идея дали за тези 160м2 ще ми трябват 50к, 100к, 200к, никаква представа за порядъка.
                  Колега, сумата за строеж много зависи от общината, материалите, които ще се изберат за строителството, както и от степента на лукс в интериора.За моята къща, докато я направя готова за обитаване съм дал около 130 000 лв. На един етаж е с РЗП около 150 кв. м. Втория етаж автоматично добавя едни 10-15К лв за еднакво РЗП заради по-дълбокия изкоп, повечето бетон в основите и допълнителната плоча.Посочената сума е при строителство на собствен терен.
                  FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
                  LPG System BRC Just

Коментар

Файнали, малко по-различна тема.Общо взето и да получиш отговор на прима-виста, той ще бъде ориентировъчен, понеже има прекалено много променливи. Не случайно се правят, предпроекти проучвания и някакви груби количествени сметки.Ще започна по отначалото, понеже и аз напоследък (последните 6месеца) доста мисля в тази насока. Като цяло или ти трябва сериозна сума пари или мнооого свободно време. Като за начало мноо голямо перо е закупуването на земя. За мен под 800кв.м. направо няма смисъл . Понеже петното, ще ти е 100-150кв.м. и все пак трябва и двор да имат. Тук хвърчи огромна сума пари. Чувам за някви тънкани, но трябва да имаш сериозно връзки из общините - купува се земеделска земя, плащаш тук-там и по-бързата процедура се сменя предназначението на земята. Отделно ако не си в регулация си приготви едни 5-10к и запас от нерви. От там, като една мнооого груба сметка аз съм стигнал до извода ~300-350евро/кв.м.. Тук вече идват и променливите. Ще има ли къщурата сутерен? Понеже и той слага едно 15-20% от себестойноса на къщата. Според мен така и така се копае за фундаменти, по хубаво е да има сутерен. Вида на фундаментите също има значение и той е функция от вертикалната планировка. Ще има ли гараж? За мен е задължително. Вида на покрива - плосък , скатен? Имай в предвид, че дървения материал е доста скъпичко удоволствие. И стигаме до една много интересна част - изолациите. Аз съм голям фен на така наречените "пасивни" къщи. При тях идеята е, че енергията за отопление и/или вентилация е сведена до минимум, като се говори за отопление на къщата от електроуредите. Според мен тук е по трудно да се намери кой да ти го изпълни с правилно технологията на полагане на изолациите. Тук се включват и всякакъв вид хидро, топлоизолации, геотекстили и т.н. , като тръгнем от основи по покрив.Мен ако питаш под 200-250кв.м. РЗП не си заслужава. Като ще го правиш да е като хората. Сега ако наистина си преценяш, че 100-150 са ти идеално -Ок. Но имай в предвид, че дали 200 или 100 имаш минимум от разходи, от които не може да избягаш.Месеци наред ми се въртеше из главата къщурата, нахвърлях няколко разреза, да си я доизчистя, но ме мързи да я сметна. Ама не бързам, нито земя имам, нито пари И така, обобщето - земя + къща =~150-200k лв. Винаги може да се направят компромиси и да се свалят едно 30%, но в идеалния вариант за мен това е цената
                    ФИАТ- Пътят е само формалност
                    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                    -----------------------------------------------------
                    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

ОК, това търсих точно - 300-350 Е/м2 като ориентир. Това само за къщата. Да кажем, че земята вече съм я осигурил, та въпроса ми за това е конкретизиран само за къщата като изработка, защото не знаех въобще какви са порядъците.Иначе по принцип мечтата ми е за тъмен сутерен, в който да си направя залата, която аз си искам.В момента на същата земя има стара кирпичена къща, която ще се бута (евентуално). Тя е на земята, като мазето е на има 20-см под пръстта (а бе буквално си е на пръст вътре) и като вали вътре си се пълни цялото с вода. Така, че не знам как ще слеза 3 метра под земята за един такъв етаж. Със сигурност технически е възможно, въпроса е финансово дали е оправдано в крайна сметка.Значи да разбирам по съвет, че за около 200м2 горе долу ще трябват около 140к лева, които биха стигнали за построяването на една нормална къща.Нещо такова да кажем - да те ориентирам като стил/визия, защото си нямам идея как да го обясня, пък белкем се разбере нещо:Мерси.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

А за използване на геотермалната енергия какво ви е мнението?http://kib.bg/Енергийно-ефективни-си...8.htmlДаже има подпомагане по тази идея.http://www.seea.government.bg/bg/
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Бо, това са имения направо С последното може и да ти излезе късметаМоята идея е за 1 и 1/2 етаж. Демек втория етаж, ще ми е скосен от покрива. И няма да е върху цялата площ на първия етаж. Над хола, ще виждаш покрива, а чрез вътрешно открито стълбище се стига до етаж 2. Идеята ми е, че искам като изляза от спалнята на ет.2, да мога да видя хол/всекидневна. Да имаш реална връзка между етажите. Ето, примерно...ако има архитекти да не се смеят, че техните програми не са ми много понятни А ако имам повече земя с кеф бих си направил едноетажна къща с полузатворен контур към вътрешността на двора.
                          Прикачени файлове

Коментар

Според мен първите 3 са просто проекти и като такива и цветовете, и изгледите са им "напудрени", за да изглеждат така. Реално не виждам разлика с 3-тата, която е истинска.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Може и рендери да са. ХУбаво е ако имаш едно 70-80к с които може да започнеш, да отидеш при някой архитект и както се казва, той да ти каже какво искашП.П. Все пак, когато направиш къщата нали знаеш, че цената и скача *2 или *3.

Коментар

Комшията беше тръгнал да прави това, но с малко изменения и усвояване на няколко от терасите. Той е и строител на нашата кооперация и ми каза, че на него с ДДС кооперацията му е излязла на 340Е/м2, като е с по-скъпа фугирана зидария като на снимката, асансьори, оргомен подземен гараж и т.н. Каза че къщата ще му излезе макс на 250Е/м2http://www.ispdd.com/projects/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82.230
                                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                                X