Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за пожарогасител

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за пожарогасител

Привет хайде сега да се посмеем малко за моя сметка :D Оказа се,че съм ЗАБРАВИЛА САМО 4 ГОДИНИ да мина на проверка на пожарогасителя в колата.Не питайте защо,отговор няма Сега да питам,че не ми се търси да чета.Дали да си купя нов или да ида да го тестват стария дали става и дали може да се допълни.Пожарогасителя е някакъв прахов май с размерите на дездорант на промоция от тези с гратис размера Да допълня въпроса.Пункт за проверка на пожарогасител?Или къде изобщо се проверяват аз ще сканирам за най-близкия ми :D
    Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
    Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Моя съвет е да си купиш нов. От тези малките бутиковите файда няма. Наскоро на един приятел му се запали колата буквално пред блока, "дезодоранта" каза фъшшш и тва беше, а междувременно лекото пламъче се разрастна в по-голям пожар, после в бушуващ пожар и това беше.
    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Re: Въпрос за пожарогасител

dkenanova написа:
      Привет хайде сега да се посмеем малко за моя сметка :D Оказа се,че съм ЗАБРАВИЛА САМО 4 ГОДИНИ да мина на проверка на пожарогасителя в колата.Не питайте защо,отговор няма Сега да питам,че не ми се търси да чета.Дали да си купя нов или да ида да го тестват стария дали става и дали може да се допълни.Пожарогасителя е някакъв прахов май с размерите на дездорант на промоция от тези с гратис размера Ако модератор реши да метне темета в коша
      Дезодорантовите са за еднократна употреба. Другите с ръчката и манометърчето, дори и малки са за многократна употреба и могат да се допълват при нужда. Всички подлежат на тестване и заверка ежегодишно.

Коментар

Най-добре си купи НОВ! Като 1кг е абсолютният минимум според мен.На няколко пъти съм гасил коли (слава богу не моята) и като видях за какво става въпрос сега имам два пожарогасителя.
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Моя пожарогасител миналата година при техническия преглед на колата му лепнаха стикер, нищо не провериха.

Коментар

А на Вуйчо ми пожарогасителя след като го провериха по надлежния ред и го обявиха за годен, гръмна и цялата кола стана бяла
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

coolboby написа:
              Моя пожарогасител миналата година при техническия преглед на колата му лепнаха стикер, нищо не провериха.
              Аз моя го проверявам във фирма, където хората са ми познати. Те ми го зареждат и със смес, която искам, тъй като има разлики в зависимост какво искаш да гасиш.
              S_BANKOV написа:
              А на Вуйчо ми пожарогасителя след като го провериха по надлежния ред и го обявиха за годен, гръмна и цялата кола стана бяла
              За да гръмне пожарогасител, значи е държан на яко жега и/или е бил препълнен.

Коментар

1

Около 5-6лв струва на година профилактиката на един стандартен пожарогасител за лека кола . Не си струва да изгоря цяла кола за 6-лв. :D
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

Re: 1

cveiba написа:
                  Около 5-6лв струва на година профилактиката на един стандартен пожарогасител за лека кола . Не си струва да изгоря цяла кола за 6-лв. :D
                  Стига на профилактиката да не ти лепнат само стикер, че е минал преглед. Защото аз на скоро се разправях с един дето ми залепи само стикер и рече готов си. След 1 мин спор, че нищо не е проверил стигнах до извода, че се разправям с радиото.
                  Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Re: 1

siluro написа:
                    cveiba написа:
                    Стига на профилактиката да не ти лепнат само стикер, че е минал преглед. Защото аз на скоро се разправях с един дето ми залепи само стикер и рече готов си. След 1 мин спор, че нищо не е проверил стигнах до извода, че се разправям с радиото.
                    E не , стрелката ми беше на границата на минимум зелено на скалата , а като го взех беше зареден на максимум зелено по скалата

Коментар

Изискване за задължителен манометър показващ налягането има ли вече?
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

1

Tornado написа:
                        Изискване за задължителен манометър показващ налягането има ли вече?
                        Мой приятел беше с пожарогасител тип флакон , като ни спряха от КАТ се размина с предупреждение . Със този дезедорант следващият път щяло да има акт .

Коментар

Наскоро си взех един за 16лв - китайски, с лепенка на български, килограм и нещо, с манометър - изглежда истински.Колегата ги откри в един магазин.Пробвахме един на двора на офиса - духа яко.Моя съвет е всеки да си вземе нещо по свястно - с 20лв не се отива на хаджилък, а могат да спасят много по-големи щети.Та сега возя 2 пожарогасителя - дезодоранта в багажника, а новия под седалката ми.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Опит с пожарогасители в реална обстановка:Пожарогасител №1, тип "истински", китайски: каза фшшшш и все едно аз плюя в огън в камина;Пожарогасител №2, тип "истински", български: каза фшшшшшшш и все едно аз пикая в огън за Задушница;Пожарогасител №3, тип "голям учрежденски", български: каза якото фшшшшшшшшшшшш, все едно аз и Торнадо пикаем в горски пожар;Пожарна кола, тип "Варненска", стара: пръснаха с шланговете за около 8-9 секунди - засрамиха всички пожарогасители, наводниха цялата кола, изгасиха всичко и си заминаха, като ни оставиха щастливи и замаяни от опитите да гасим с подръчни средства. Тъй, че по-скоро гледайте в телефоните Ви да има много ток, да имат обхват и стискайте палци, да не става нищо в час пик.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Не се занимавайте с нещо под 2кг.-прахов. Три пъти съм гасил коли по пътя-не мои-и още си спомням очите като палачинки от ужас на водачите им.Аз специално винаги съм носил в багажника въгледвуокисен 1,5кг и не ме е предавал
                              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Working...
                              X