Колеги имам проблеми с машинката ми Acer Aspire 5750G. Вентилатора от доста време бучи доста грозно, но държи обороти, лаптопа не прегрява, нямал съм проблеми. Обаче ако продължа така рано или късно ще се появят проблемите. Вентилаторите са едни капсуловани боклуци Sunon до колкото помня и не подлежат на ремонт, а не ми се рискува да го смазвам, защото надали ще даде желания ефект. Вероятно е разбита втулката на самия вентилатор. Питах в няколко магазина преди 2 седмици и ми отговориха, че нямат налични охладители, а тези които чаках да ми отговорят още ми отговарят... Въпроса ми е къде в София/Стара Загора мога да намеря магазин, в който да го подменят на "нормални" цени, при условие че такъв вентилатор струва 50-тина лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Магазин за евтина подмяна на вентилатор на лаптоп
Collapse
X
-
Re: Магазин за евтина подмяна на вентилатор на лаптоп
Стрелок написа:Колеги имам проблеми с машинката ми Acer Aspire 5750G. Вентилатора от доста време бучи доста грозно, но държи обороти, лаптопа не прегрява, нямал съм проблеми. Обаче ако продължа така рано или късно ще се появят проблемите. Вентилаторите са едни капсуловани боклуци Sunon до колкото помня и не подлежат на ремонт, а не ми се рискува да го смазвам, защото надали ще даде желания ефект. Вероятно е разбита втулката на самия вентилатор. Питах в няколко магазина преди 2 седмици и ми отговориха, че нямат налични охладители, а тези които чаках да ми отговорят още ми отговарят... Въпроса ми е къде в София/Стара Загора мога да намеря магазин, в който да го подменят на "нормални" цени, при условие че такъв вентилатор струва 50-тина лв.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
http://www.laptopremont.com/ фирмата е от Благоевград и са директни вносители .... Не правя реклама!!!!!Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:http://www.laptopremont.com/ фирмата е от Благоевград и са директни вносители .... Не правя реклама!!!!!Steliyan's Life!
Коментар
-
Не е за почистване. Преди бучеше от време на време. След това се оправяше със съвсем леко "тупване" в близост до охладителя (не съм го млатил като животно :D). Откакто обаче се раздруса в един автобус в багажното си бучи нонстоп. Отварян е веднъж лаптопа и е почистван, ефекта беше няколко дни или седмица без бучене, не помня. Но тогава можеше един ден да бучи и после седмица да не се чуе ако не го местя. Тези от сервиза казаха, че най-вероятно втулката на вентилатора е разбита. Аз определено съм на мнение че самия вентилатор се е изпортил вече.Проблема ми е, че не знам дали в дадения сервиз в който мога да отида сега ще се съгласят да ми поставят вентилатор закупен от друго място. Иначе нямам проблем да отделя до 100-тина лв за подмяна.Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999
Коментар
-
Нали видя линка от колегата горе? Цената на охлаждането ти е 44лв. Според мен обаче е за почистване и ... смазване с масълце на оста ако позволява. И без това ще се разглобява - първо си тествай и след това сменяй, ако не може да се смаже или ако наистина е счупено нещо. Ако желаеш - мога да те изпратя при мои колеги в София, които ще ти свършат работата кадърно.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:...Ако желаеш - мога да те изпратя при мои колеги в София, които ще ти свършат работата кадърно.
Коментар
-
vital написа:jenshen73 написа:...Ако желаеш - мога да те изпратя при мои колеги в София, които ще ти свършат работата кадърно.Steliyan's Life!
Коментар
-
Аз моя го излекувах с почистване и смазване с ВД 40, вече 3 месеца не е гъкнал, а ручеше отвратително, особенно когато е студен. Скоро го проверявах полепил е прахоляк по перката заради смазката, но нищо което да му пречи на работата.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Реших да не занимавам колегите с моя проблем, да има разкарване насам-натам и т.н. Ще сменя вентилатора + радиатор, медни (мисля) тръби или каквото там още го охлажда. 60 лева не са никакви пари, че да "ходя по мъките" и да губя време. В събота ще ми го ремонтират. След това ще обясня тук какво му е имало.Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар