Трайчо Трайков за тока и ЕРП-тата."С условието, че не е ,,адвокат, нито обвинител на ЕРП-тата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За протестите във Варна
Collapse
X
-
С 10.15 % от цената на тока тия генерират баси печалбите - стотици милиони.Каква ли е печалбата от другите 85-90 %?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:С 10.15 % от цената на тока тия генерират баси печалбите - стотици милиони.Каква ли е печалбата от другите 85-90 %?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:С 10.15 % от цената на тока тия генерират баси печалбите - стотици милиони.Каква ли е печалбата от другите 85-90 %?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:kiro_of_the_day написа:С 10.15 % от цената на тока тия генерират баси печалбите - стотици милиони.Каква ли е печалбата от другите 85-90 %?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
E, и - като гледам Енерго про са на загуба? Ти няма ли да искаш да печелиш максимално? В случая каква е вината на ЕРП-то, при условие, че не те определят цената, а ДВКЕР? Ти ми изглеждаш интелигентен човек, пък мислиш с ***, да не казвам с какво - според теб ся като ги изгонят, ще цъфнем и ще вържем? Ще национализираме, ще върнем комунизма и ще живеем щастливо?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:E, и - като гледам Енерго про са на загуба? Ти няма ли да искаш да печелиш максимално? В случая каква е вината на ЕРП-то, при условие, че не те определят цената, а ДВКЕР? Ти ми изглеждаш интелигентен човек, пък мислиш с ***, да не казвам с какво - според теб ся като ги изгонят, ще цъфнем и ще вържем? Ще национализираме, ще върнем комунизма и ще живеем щастливо?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
campain, не виждам някой да ги защитава. Обясняваме ви неща, които няма да казвам по каква причина не можете да поемете. И аз си мисля, че няма смисъл изобщо някой да се опитва да ви светне от де изкача заекът, Оги ви каза на предната страница, щото дори не се опитвате да вникнете. Просто искате комунизъм - да има кинти да живеете добре без да си давате много зор, и далаверата междувременно да върви.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
@campaign: Ами ти си лесен - изкопай си канал до вас, опъни си кабелите от най-близката ТЕЦ/ВЕЦ/АЕЦ и плащай по цени на едро. Ама ще трябва и един трансформатор да ковнеш, да си го поддържаш и прочие екстрички. Плямпат у фейса разни, че в Полша имало 900ЕРП-та и ха си поискал - ха до 15 минути си на ново ЕРП. Е като знам, че няма как да се изкопат 900 канала с 900 отделни кабела - то това си е едно и същ ток по една и съща жица, само дето те обслужва друг счетоводител. Щото няма начин всичките 900 да ги имат нужните инфраструктури до всички клиенти. Но плямпането без нужната конструктивна обосновка у фейса е най-лесното нещо.Един от поредните въпроси - що да плащаме за ТЕЦ/ВЕЦ/ВЕИ, които са скъпи, щом имаме евтин ток от АЕЦ, че ни и стига. Пачите мозъци не им стига акъла, че енергийната система е активна система в която не можеш да си гасиш ТЕЦ-а, само щото АЕЦ бачка на макс...Steliyan's Life!
Коментар
-
Ето на пак нищо не казваш по темата пишеш си колкото да се каже че пишеш.Кажи ти доволен ли си от положението което е в момента?А колкото до Полша с 900-те ерп-та ти как мислиш не е ли по добре така да има конкуренция да се борят за повече клиенти,а конкуренцията дори да не доведе до намаляне на цената,то поне няма да е нереално висока,а може и някоя отстъпка да ти спретнат.Че снощи гледах по телевизията някакво градче в Сърбия до границата,та там една женица си показва сметката 40-50 лева беше,но за редовно плащане имаше 18% отстъпка.Сръбските ерп-та които са държавни да не са по прости от българските,че да правят отстъпки?А тук какво разделяме страната на три области слагаме три дружества,осигуряваме им милионна печалба не им търсим сметка и заради това парвят каквото си искат.По думите ти разбирам,че защитаваш монополите,така ли е?Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
За кои точно монополи говориш? Та дори мобилните оператори у нас са с еднакви оферти. И отново те питам - как си представяш 900ЕРП-та, че да няма монопол??? Монопол в отчитането? Монопол в преноса? Според мен мрежовите инсталации трябва да са си държавни, а отчетността да е разпределена сред ен на брой фирми, които според разчета на техните разходи да си определят колко пари да ти вземат за отчитането. Защото явно нито физически нито реално може да имаш Х на брой кабели до всяко жилище. А допълнителните добавки формиращи крайната цена на енергията до потребителя така или иначе винаги ги е имало, но сега са разделени и всеки се шашка "ама тока ми е 8 стинки, а останалото се лапа от монополите"..., което фактологично не е така.Аз не подкрепям никой, подкрепя фактологичната обосновка на всичко. Исканията трябва да са реални.И аз искам Майбах, но нямам къде да го паркирам.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Според мен мрежовите инсталации трябва да са си държавниAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:jenshen73 написа:Според мен мрежовите инсталации трябва да са си държавниSteliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Т.е. са си само счетоводители, а не всеки от 1000та да има 1000 чифта кабели, нали?Е аз какво пях до сега?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар