Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За протестите във Варна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

[quote="CoF"]
    avvasilev написа:
    campain написа:
    А ти като си купуваш бирата, за бутилката или доставката не плащаш ли?
    Ясно е, че си ги плащаш, но никой не ти казва:бирата е 0,30 лв., а другото е такси, които не могат да бъдат избегнати ... Хората искат да знаят КОЛКО СТРУВА РЕАЛНО един kWh ... това е, не е супер сложно, нали?
    Цената си я пише във фактурата:Активна енергия Дневна 0,08750 Активна енергия Нощна 0,03833
    Не, не е така ... защото по-надолу пише:пренос ВНпреход ВН/ННпренос ННзелени ла*натакса контакт и други такива красоти ...В цената на бирата такива неща няма, вЕрвай ми ... ще ти покажа последната си фактура ... там пише бира - цена 0.85 лв.
    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Престанете да спекулирате с това бе, това е супер-грубо и тенденциозно преиначаване на фактите. Какво те бърка дали ще пишеЦена на киловатчас - 19.98 ст, Или ще пише Цена на киловатчас 8.75, пренос - 3, друг пренос - 2, зелено - 2, ДДС - 4; Сума = 19.98И на бирата ако разбият цената на компоненти - ще пише 1 тон глупости. Ще плащаш транспорт, брак, ток на магазинчето, заплата на продавача, ГО на буса, печалба на дистрибутора.... И какво - като ги виждаш компонентите? НЯма да си купиш бира ли? Несериозно е да се изтъква наличието на компонентите от цената като основание за шумотевица.
      avvasilev написа:
      В цената на бирата такива неща няма, вЕрвай ми ... ще ти покажа последната си фактура ... там пише бира - цена 0.85 лв.
      Ти си мислиш, че няма такива неща. Има и ако ги видиш колко са - свят ще ти се завие. Включена е дори таксата на касовия апарат, който изпраща отчет до НАП Атанасов, прав си, братче, няма смисъл.

Коментар

То и при бирата може да се "разбие" така цената Ако го напишат така по-леко ли ще ти стане? Питаше колко струва реално един kWh и според фактурата е това. Останалото са други такси.И при бирата себестойността сигурно е 40 стотинки, а в останала цена са калкулирани куп други неща.
        http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

ogi28b написа:
          Престанете да спекулирате с това бе, това е супер-грубо и тенденциозно преиначаване на фактите. Какво те бърка дали ще пишеЦена на киловатчас - 19.98 ст, Или ще пише Цена на киловатчас 8.75, пренос - 3, друг пренос - 2, зелено - 2, ДДС - 4; Сума = 19.98И на бирата ако разбият цената на компоненти - ще пише 1 тон глупости. Ще плащаш транспорт, брак, ток на магазинчето, заплата на продавача, ГО на буса, печалба на дистрибутора.... И какво - като ги виждаш компонентите? НЯма да си купиш бира ли? Несериозно е да се изтъква наличието на компонентите от цената като основание за шумотевица.
          avvasilev написа:
          В цената на бирата такива неща няма, вЕрвай ми ... ще ти покажа последната си фактура ... там пише бира - цена 0.85 лв.
          Ти си мислиш, че няма такива неща. Има и ако ги видиш колко са - свят ще ти се завие. Включена е дори таксата на касовия апарат, който изпраща отчет до НАП Атанасов, прав си, братче, няма смисъл.
          Човече, продавам бира от 15 години, знам как се формира цената - просто искам да кажа мнението си - например, че хората ще са склонни да плащат 16 ст. за kWh, ако това беше обявено така:"От днес тока струва толкова - без такси", и ... други чуждици!
          I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

CoF написа:
            То и при бирата може да се "разбие" така цената Ако го напишат така по-леко ли ще ти стане? Питаше колко струва реално един kWh и според фактурата е това. Останалото са други такси.И при бирата себестойността сигурно е 40 стотинки, а в останала цена са калкулирани куп други неща.
            Вие май нарочно се правите, че не разбирате - АКО ТЕЗИ ШИБАНИ ТАКСИ БЯХА НАЧИСЛЕНИ В ЦЕНАТА НИКОЙ, АМА НИКОЙ НЯМАШЕ ДА РЕВЕ ...

Коментар

А аз не разбирам къде е драмата? Цената пак ще е същата. Или ако хората не са наясно за какво точно плащат няма да се усетят да негодуват? Тези такси ги има от доста време (години), чак сега ли видяхте, че ги има?
              http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

Що ли споря с радиото?

Коментар

Ти представяш ли си цената на 1 хляб да се разбие на всички компоненти от посяването на семето до отчупването на залъка и изяждането му? Малииииииии, тогава ще е Великата революция. Не искам да плащам за това, че комбайнът ходил да жъне, а преди него - тракторът орал. Нито горивото им. Нито цената на складовете, в която е съхранявано зърното. Нито цената за смилането му в мелницата. Нито цената за пакетиране на брашно... Искам да си платя само за хляба, който ям. То това е като оня колега, който се оплакваше, че общото количество киловат-часове е разделено на 2 под-периода в отчетния период. Как могло за 3 дни да изхачри 70 КВч? Ми кво значение има, нали общото количество ти е общо количество, не се променя. И общата цена на тока не се променя. Тя си е 19.98 стотинки на килограм. Колко компоненти има - ако ще и 10^6 да са. Цената е тая.

Коментар

Ама ти дори не си правиш труда да прочетеш какво ти показват ’ората! Цената на киловатчас чист ток е 8.75 СТОТИНКИ. А на сайта - цената е брутната цена на киловатчас. Включени са всички таксички, май.
                    Абе ,Оги аз не знам какво пише гугъла,а и честно казано не ме интересува,аз вярвам на това което съм платил и вярвам на това което плащам тук,а щом толкова не ми вярваш толкова ли нямаш някай познат там да го питаш?Фактура няма как да ти изкарам по простата причина,че бях на квартира и като сеитръгвах дойде хазяина и ми каза за ток дължиш толкова,за вода толкова и така.Цени и фактури не са ме интересували,макар сега да ме е яд,че не съм си поискал за да ти покажа.Може и да е по скъпа енергията там,но е факт,че толкова съм платил,а защо е така аз не знам,а със "евтините"български цени плащам повече.Парадокс,а?Абе като се замисля няколко човека доста ги защитавате,да не би да имате връзка с някое ерп?
                    Fiat Marea 1.8 16v HLX
                    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

campain, не виждам някой да ги защитава. Обясняваме ви неща, които няма да казвам по каква причина не можете да поемете. И аз си мисля, че няма смисъл изобщо някой да се опитва да ви светне от де изкача заекът, Оги ви каза на предната страница, щото дори не се опитвате да вникнете. Просто искате комунизъм - да има кинти да живеете добре без да си давате много зор, и далаверата междувременно да върви.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                        campain, не виждам някой да ги защитава. Обясняваме ви неща, които няма да казвам по каква причина не можете да поемете. И аз си мисля, че няма смисъл изобщо някой да се опитва да ви светне от де изкача заекът, Оги ви каза на предната страница, щото дори не се опитвате да вникнете. Просто искате комунизъм - да има кинти да живеете добре без да си давате много зор, и далаверата междувременно да върви.
                        Еле, аз прочетох мнението на Оги, бая истини е писал човека. Но тука има едно мрънкане срещу монопола. Липсата на конкурент поставя в неизгодно положение потребителя. Тука сме форум на Фиат, обаче сигурно не повече от 2-3% ходят в оторизирания сервиз на АутоИталия или поне така съдя по темите за двигатели, окачване, спирачки, газови уредби и прочие ? И защо не ходим - каквото искате изтъквайте като аргументи но първия и основен е, че е скъпо. В бившата ми работа колегите от сервиза вземаха 40лв без ддс човекочас. В АутоИталия сигурно е пак толкова ако не и повече и съм сигурен, че поне 90% от форума 600-700лв за труд за обслужване на колата няма да платят. Защото има Вентура, защото има разни други знайни и незнайни сервизи където ще ти свършат работа за половината пари. Другия аргумент може да бъде, че не сме доволни от знанията им приложени върху нашата кола, т.е. некадърност - такива теми също бол. Ама и тука имаме шанс да отидем в гаража на бай Иван и той да ни свърши работа нали ? Иначе казано имаме Избор! Липсата на избор създава монополно положение. Т.е. 3-те ЕРП-та имат господстващо положение на териториите, които обслужват. Т.е. колкото поискат, толкова ще им се даде, защото нямаме избор, но тока ни трябва, вкъщи печката на вода още не съм я подкарал. Имаме и избор естествено да станем енерго-независими, ама трябват едни фотоволтаични панели, които не са по джоба може би на никой от нас. И така избора се свежда само до един - местния доставчик. Докато няма адекватни закони и лостове за контрол винаги ще има мегдан за протести.И сега пак да се върна към един мой стар пост. В момента не подкрепям протеста, той изпълни целта си. Има назначени проверки и аз очаквам резултатите.
                        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro: Не виждам да се протестира за отваряне на пазара. Протестира се ЕРПтата да се махнат и да се национализират и други подобни глупости. И аз съм ЗА отваряне на пазара. До колкото си спомням, когато това е станала в Англия, цената е паднала драстично, но въпреки това там има регулатор само за тази сфера и имам познат, който е работил там - глобата да ти пуснат ниско напрежение умишлено, без причина, е шестцифрена. Но това няма да стане нито с национализация, нито с мачкане на ЕРПтата, а с адекватни мерки. Смятам, че протестът се изроди - едно е да протестираш, друго е да биеш, мачкаш, трошиш - всичко това се възстановява с нашите пари.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                            siluro: Не виждам да се протестира за отваряне на пазара. Протестира се ЕРПтата да се махнат и да се национализират и други подобни глупости. И аз съм ЗА отваряне на пазара. До колкото си спомням, когато това е станала в Англия, цената е паднала драстично, но въпреки това там има регулатор само за тази сфера и имам познат, който е работил там - глобата да ти пуснат ниско напрежение умишлено, без причина, е шестцифрена. Но това няма да стане нито с национализация, нито с мачкане на ЕРПтата, а с адекватни мерки. Смятам, че протестът се изроди - едно е да протестираш, друго е да биеш, мачкаш, трошиш - всичко това се възстановява с нашите пари.
                            Уф добре, 5 страници постове и явно накрая се изяснихме. Аз в началото на протестите четох плакати и призиви на които пишеше "не на монопола" за това прегърнах идеята.
                            Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

И сега си представям как във Варна идват 3 нови ЕРП-та, разкопават всички асфалтирани улици да си положат кабелите, после общината за наша сметка асфалтира криво-ляво дупките. След това тия 3 ЕРП-та си строят трансформатори на всеки ъгъл, като допълнително заемат и без това малкото място за паркиране около блоковете. И всичките 4 ЕРП-та съгласуват цените и предлагат еднакви условия - засичане на всеки започнат киловат, всеки месец. И как още 20 години ще ни таковат с тънката лайсна и печка на промоция при сключване на двугодишен договор. А цените ще са с по стотинка различни Ще се предлагат и предплатени пакети, а накрая може и да излезе дъщерно ЕРП предлагащо много киловати, за малко пари, но под условие - или да ги консумираш за 3 дни или губиш платеното... Утопия??? Нееее.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Смятам, че протестът се изроди - едно е да протестираш, друго е да биеш, мачкаш, трошиш - всичко това се възстановява с нашите пари.
                                Ели. Тук съм съгласен с теб...Бургас беше единствения или поне един от малкото градове, които тотално се разграничиха от политическите интереси на шепа самозванци и поставени хора. За трети път от трибуната се свалиха такива хора и, като по чудо се спасиха от линч. Вчера - отново една гнида се опита да си "поиграе" с настроенията на хората...Аз съм доволен, че не допуснахме в града ни чисто човешкото недоволство да се изроди в анархия и искания на оставки. Нямаме и грам основание за това. Надали на местно ниво сме имали по-успешен кмет и по-успешно правителство, които да работят в такъв синхрон...Което си е си е. Градът и хората в него ще пострадаме от задаващия се нов сценарий...Колкото и да е странно сега вече трябва да излезем на улицата за да покажем, какви са ни били истинските намерения.
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X