Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За протестите във Варна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

siluro написа:
    http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-chez-antimonopolnite-protesti-13144199
    И като го отнемат, ще дойде някой друг, който ще прави същото, защото законът му го позволява. Не отнемането на лиценз, нито смяната на правителството или министрите ще реши проблемите, а промяна. А промяна, освен повече кинти, не се иска. ntodorov: Ами да ида, да питам.... но не знам дали си заслужава да губя времето. Всички знаем, че мрънкането е национален спорт, но когато опре до действия, все се чака някой друг да свърши работата. Та това ми напомни за един случай. Като ми спре тока и ако не дойде до 10 минути, звъня в енергото да кажа, че нямам ток. Та един ден спира тока и аз реших да не звъня, щото и без това спях, пък и някой друг все ще звънне. Ставам след 1 час - няма ток. Звъня на енергото,а те ми викат - никой не е подавал сигнал!!! Цял час никой не е звъннал, а по линията има 2 магазина, обаче всички мрънкотят как непрекъснато спирал токът!!
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

За мен лично протестите е редно да спрат вече. Те изпълниха своята роля - Бойко хвана ръжена и разрови жаравата. Отнема лиценза на ЧЕЗ, глобява другите ЕРП-та, очевидно всички са генерирали някакви нарушения. Семерджиев е клиент на прокуратурата вече, очевидно нещата поемат в някаква положителна посока.
      Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

ele написа:
        siluro написа:
        http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-chez-antimonopolnite-protesti-13144199
        И като го отнемат, ще дойде някой друг, който ще прави същото, защото законът му го позволява. Не отнемането на лиценз, нито смяната на правителството или министрите ще реши проблемите, а промяна. А промяна, освен повече кинти, не се иска. ntodorov: Ами да ида, да питам.... но не знам дали си заслужава да губя времето. Всички знаем, че мрънкането е национален спорт, но когато опре до действия, все се чака някой друг да свърши работата. Та това ми напомни за един случай. Като ми спре тока и ако не дойде до 10 минути, звъня в енергото да кажа, че нямам ток. Та един ден спира тока и аз реших да не звъня, щото и без това спях, пък и някой друг все ще звънне. Ставам след 1 час - няма ток. Звъня на енергото,а те ми викат - никой не е подавал сигнал!!! Цял час никой не е звъннал, а по линията има 2 магазина, обаче всички мрънкотят как непрекъснато спирал токът!!
        Ами не точно, поне се надявам един такъв ход да държи влага и да е ясно за всички, че по някоето време може да останат без лиценз. Надявам се бат. Бойко да си е взел някаква бележка и да нанесе кардинални промени в законодателството за да не се получават такива проблеми.
        Fiat Coupe 1.8

Коментар

ele написа:
          И като го отнемат, ще дойде някой друг, който ще прави същото, защото законът му го позволява.
          Ами не, не е точно така. С новото ЕРП ще има НОВ договор. Ако въобще нещо стане с отнемането на лиценза де.
          siluro написа:
          За мен лично протестите е редно да спрат вече. Те изпълниха своята роля - Бойко хвана ръжена и разрови жаравата...
          Това ако стане, Серго, Слави и Кунева ще су умрат на мъка. Щото най-вероятно са сложили вече тигана на котлона...
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

siluro написа:
            За мен лично протестите е редно да спрат вече. Те изпълниха своята роля - Бойко хвана ръжена и разрови жаравата. Отнема лиценза на ЧЕЗ, глобява другите ЕРП-та, очевидно всички са генерирали някакви нарушения. Семерджиев е клиент на прокуратурата вече, очевидно нещата поемат в някаква положителна посока.
            И аз така мисля. От тук насетне вече протеста ще се изроди...Дано разумните хора усетят, че основната им цел е постигната. А именно: Да покажат, че им пука, какво, как и защо се случва в милата ни татковина и, че седлото не е на гърба ни. Всички други искания ще имат друг привкус.
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

sok1 написа:
              ele написа:
              И като го отнемат, ще дойде някой друг, който ще прави същото, защото законът му го позволява.
              Ами не, не е точно така. С новото ЕРП ще има НОВ договор. Ако въобще нещо стане с отнемането на лиценза де.
              И като има нов договор какво? В тоя договор да не мислиш, че ще е само в твоя полза и няма да има нужда да си плащаш? Какъвто и договор да подпишат, ако няма контрол, следващото дружество ще прави каквото си иска, защото ще му е по-изгодно да плаща малките глоби. А ако се окаже, че ЧЕЗ са прави и са изпълнили всички точки по договора, знаеш ли кога ще ги изгонят? Да не говорим, че ако го направят и ЧЕЗ си потърсят правата.....

Коментар

ele написа:
                sok1 написа:
                ele написа:
                И като има нов договор какво? В тоя договор да не мислиш, че ще е само в твоя полза и няма да има нужда да си плащаш? Какъвто и договор да подпишат, ако няма контрол, следващото дружество ще прави каквото си иска, защото ще му е по-изгодно да плаща малките глоби. А ако се окаже, че ЧЕЗ са прави и са изпълнили всички точки по договора, знаеш ли кога ще ги изгонят? Да не говорим, че ако го направят и ЧЕЗ си потърсят правата.....
                Тука никой не вие да не си плаща, а иска да плаща това което е справедливо. Има си някакъв регулаторен механизъм и е редно да се следят изкъсо ЕРП-тата, а не да правят каквото си искат, а ДКЕВР да замазва след тях. Аз примерно вчера научих, че моята фактура струва 3 лв. Да ама аз получавам електронна фактура, що никой не ми е предложил да ми намали с 3лв цената, щото съм се отказал от хартиения носител. Според ДКЕВР ЧЕЗ са в нарушение и им връчват днес 4 акта. Как така хем са прави, хем актове ?
                Fiat Coupe 1.8

Коментар

1.
                  Ами да ида, да питам.... но не знам дали си заслужава да губя времето. Всички знаем, че мрънкането е национален спорт, но когато опре до действия, все се чака някой друг да свърши работата.
                  2.
                  Та това ми напомни за един случай. Като ми спре тока и ако не дойде до 10 минути, звъня в енергото да кажа, че нямам ток. Та един ден спира тока и аз реших да не звъня, щото и без това спях, пък и някой друг все ще звънне. Ставам след 1 час - няма ток. Звъня на енергото,а те ми викат - никой не е подавал сигнал!!! Цял час никой не е звъннал, а по линията има 2 магазина, обаче всички мрънкотят как непрекъснато спирал токът!!
                  Еле. По първа точка:Аз не те пускам да отидеш. Моля те. Не отивай. Предполагам, че към този момент на улицата са само тези, които вече не знаят що е спирка. По втора точка:Мила. Заобиколена си от комшии, чието задължение към общата собственост започва и завършва с изтривалката пред дома им. Иначе зная, за какво говориш. Точно това безхаберие българско ме е товарело най-много. Аз сега се радвам на други и нови комшии с друг "усет" за живота и общото благо. Все си мисля обаче, че на този протест са били хора, като новите ми комшии...Ония старите и безхаберните никога не са имали волята да помогнат... дори на себе си.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ele написа:
                    Ти май по дефолт се хвърляш с рогата напред. :D Къде съм написал, че договорът ще е САМО в наша полза? Достатъчно е новия договор да не е заробващ, да няма непосилни неустойки при прекратяването му и да има ясни правила кое разход и кое - не. За контрола съм съгласен.
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

siluro: Всеки връчен акт може да се обжалва. Това, че е издаден акт, значи, че някой е свършил една работа. Но не значи, че я е свършил правилно, докато актът не бъде платен. ntodorov: Е как така един съвестен комшия не се падна, а? След като съвестните са 0% от всички по линията, не ми се мисли в глобален мащаб колко ще са.sok1: Кое е разход не се пише в договора А загробващи неустойки ще има, защото никой не подписва договор без клаузи за неустойка или с такива, които няма да го удовлетворят. Ти ще инвестираш ли милиони, без да си подсигуриш гърба, че ако те шитнат, няма да пиеш една студена вода?

Коментар

ele написа:
                        siluro: Всеки връчен акт може да се обжалва. Това, че е издаден акт, значи, че някой е свършил една работа. Но не значи, че я е свършил правилно, докато актът не бъде платен. ntodorov: Е как така един съвестен комшия не се падна, а? След като съвестните са 0% от всички по линията, не ми се мисли в глобален мащаб колко ще са.sok1: Кое е разход не се пише в договора А загробващи неустойки ще има, защото никой не подписва договор без клаузи за неустойка или с такива, които няма да го удовлетворят. Ти ще инвестираш ли милиони, без да си подсигуриш гърба, че ако те шитнат, няма да пиеш една студена вода?
                        Като гледам от Албания ги шитнаха, да видим какво са свършили тука. Времето ще покаже.П.п. Ти Еле от къде знаеш какво се пише в договора за разход ? Я си кажи, че изведнъж ми стана съмнителна
                        Fiat Coupe 1.8

Коментар

Едно време в Полша като ги питаха нашите журналя, "Как се справихте?", те им отговориха "Сравнявахме се с Германия". Стигнахме дотам, някои да се сравняват с Албания. Стига глупости колеги, моля ви ...

Коментар

Нищо не се пише. Разход са всички платени средства във връзка с дейността и няма как да бъдат фиксирани. Те не се описват в договор. Ако ти трябва джип - ще мине за разход, стига да можеш да дадеш на НАП обяснение защо ти е джип, ако те питат.

Коментар

Докъде всъщност са стигнали в Полша и защо мислиш, че са по-добре от България? Аз ще ти кажа, че ’реалните’ заплати там са даже по-ниски, а наемите примерно по-високи. За мен истината е, че данъците, акцизите и таксите в цяла Европа са меко казано отвратително непосилни за всеки, който честно ги плаща. Защо мислиш Жерар Депардьо ’избяга’ от Франция? На теб как ти харесва в ’заветната’ Швейцария при заплата 3 000 франка/евро да получаваш чисти 1 000? От толкова много ’подобрения’ сме я докарали до робство, не само ние. Навремето хората са вдигали революции и възстания за 10% данък... данък мечта.Напълно подкрепям протестите и дано промяната е към нещо по-разумно и добро за честните хора.
                              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

За съвсем друго беше приказката, ама карай :D

Коментар

Working...
                                X