Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За протестите във Варна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ls1 написа:
    Хубаво е като пишеш в темата - от време на време и да я четеш.
    Чета, чета. Но нищо конструктивно не виждам. Както и в твоите писания не виждам. Това, че мисля правилно според мен е защото не съм от стадото. Овцете са ясни - покажи им зелена трева - и на картинка ще я изрупат. Ходи ли поне веднъж на протест през 1997ма??? Ходи ли на протест пред НАП преди 2 години???
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Plastex написа:
      kiro_of_the_day написа:
      ...Както хората не допускат политици на протестите - така трябав да изгонят и агитките!
      Какво лошо има в присъствието на агитките- в повечето случаи група момчета, излезли да повикат малко, повечето от тях допълнително амбицирани от псувните на бащите си, следствие месечната сметка на ток. Верно е, че създават впечатление на организираност, но далеч не такава, каквато е тая на партиите, те май вече не могат да съберат и 30 човека, освен ако не се присламчат към събрани по друг повод. В случая обаче са достатъчно благоразумни да стоят встрани, защото точно тези агитки няма да се поколебаят да им дръпнат един хубав бой.
      Абсолютно незапознат си за какво се използват агитките в подобни ситуации ... А от кого - тук и аз не съм чак толкова запознат, но по резултатите - не е трудно да се досети човек.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Както казах, ntodorov, двулично е да протестираш против сивата икономика, като си взимал пари под масата, а се обзалагам, че голяма част от протестиращите са го правили. Не е ли редно първо себе си да променят и така да променят държавата? То партийният интерес е повече от виден
        Ели...Тези, които са взимали пари под масата си седят у дома. На тях си им харесва сегашната конюнктура и си я поддържат с клавиатурата от дома.Не вярвам ти да си част от тези особи...Най-малко, защото си ми съфорумна колежка и аз те обичам, като такава. :P ПС: Иначе днес разбрах, че Корумбашев си е "закачил" някаква идея за реформа...Гадина, която обаче в София протестиращите са разжалвали.Няма как тия хора да бъдат обвинени в овчедушие. Пак казвам: Забравете ЕРП-тата. протеста прераства в нещо друго.
        И в края на краищата се оказа, че не ЕРПтата са виновни - не разбрах в този случай що ги загробиха във Варна?
        Май точно те са виновни. Започват да излизат за ЧЕЗ едни "дребни неразбории":
        ,,Правителството не говори, а действа, промените в законите трябва да са факт още тази седмица. Лесно е да се каже, че хората няма да плащат за неустойки за развалени договори, но няма как да стане, няма кой да го плати. Ако има нарушение ще бъде стартирана процедура за отнемане на лиценза на ЕРП-тата", допълни министърът.,,Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) се е самосезирала по доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) от проверката на ЧЕЗ. Агенцията за държавна финансова инспекция е публикувала доклад за всички констатации за нарушенията. Докладът е приключен на 8 февруари, АДФИ ще провери и останалите две електроразпределителни дружества", допълни енергийният министър.На въпрос как ще коментира твърдението на ЧЕЗ, че на месец дават 6 милиона лева за отпечатване и разпространение на фактури, Добрев отговори така: ,,Не, това не е нормално, в района на ЧЕЗ има 2 милиона електромера, ето защо трябва да се проверява всеки един разход на дружеството. Загубите са за сметка на крайния потребител, защото те влизат в цената на тока. 7% от сметката са тези загуби", посочи министърът.
        А ето и една малка част от исканията ( справедливи при това ) на "овцете" по улиците:
        ,,Протестиращите вчера много справедливо поискаха конфиденциалните договори да бъдат разсекретени и ние ще направим всичко възможно да станат публично достояние, защото хората трябва да са наясно какво включват", посочи Добрев.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

jenshen73 написа:
          ls1 написа:
          Чета, чета. Но нищо конструктивно не виждам. Както и в твоите писания не виждам. Това, че мисля правилно според мен е защото не съм от стадото. Овцете са ясни - покажи им зелена трева - и на картинка ще я изрупат. Ходи ли поне веднъж на протест през 1997ма??? Ходи ли на протест пред НАП преди 2 години???
          Съжалявам, че не виждаш нищо конструктивно. Хайде, моля те, спри с това самоизвисяване над масата и кажи ти конкретното, да ни поучиш. А после аз ще ти кажа ’Ооооо, аааа, не си прав!’. Пък защо - няма да ти обясня, би трябвало сам да се сетиш, ако не се сетиш - ясна работата. Ама да не ми се разсърдиш - тоя начин на комуникация от теб го уча.

Коментар

А ето и една малка част от исканията ( справедливи при това ) на "овцете" по улиците:
            Ами той министърът каза, че от ниското напрежене вдига консумираната енергия - ще не му вярваш за това?Тук се крие най-голямата трагедия на протеста. Като ти публикуват договора ти ко ще направиш - ще го прочетеш и ще си легнеш доволен, че вече знаеш какъв е договорът? Ти да не си мислиш, че договори така лесно се четата и разбират? То стана ясно, като цъфна сума народ с неизгодни договори към банките, повечето интелигентни, с виШо - и те като четоха договорите, колко ги разбраха? Нали за това плащаш данъци, да седят едни умни глави с 10 виШи, да дават съвети, идеи, да четата такива договори и да дават съгласие. Да, важно е договорите да са публични, но е по-важно някой, който знае и може, да седне, да ги прочете и да каже: това не е изгодно и това не е изгодно, и който ги е правил и подписал, да понесе отговорността си. Обаче това като гледам не е важно, важно е да ги има в интернет и някой да вади параграфи и да трупа точки. А още по-важно е тази администрация и политиците да си вършат работата, но натиск за това няма, щото има много обещания, както винаги. А след първата паднала глава всичко е по старому.А тия договори и по Станишево време щяха да ги вадят и ко стана - нищо. Така че леко ме съмнява, че нещата ще са повече от обещания, а и дори да ги публикуват, пак резултатът ще е близък до 0.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ели. Ти на кой свят си бе мила ? Ето ти нещо по-лесно смилаемо, което излезе на яве благодарение на "овцете" по улицата.http://news.burgas24.bg/416412.html
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Едно предприятие ще работи така, както му разрешава законът - т.е. предприятието не е благотворително дружество, не е социално подпомагане, нито е длъжно да организира работата си в полза на държавата . Няма предприятие, което да не работи за максимална печалба. Няма предприятие, което да не продава на максималната възможна цена. Ако върху раздадените заплати и бонуси са плащани данъци и осигуровки и в договорите няма клауза, която да ограничава печалбата на дружествата, за което се съмнявам да има, какво му е незаконното на това?Работата на предприятието става съгласно действащите закони, а не поради морални и други ценности. Колкото и да ровят, а дано го направят, ако ЕРПтата са платили достатъчно на адвокати и счетоводители и са си опекли работата, с пръст не могат да ги пипнат. А държавата копче не можед а им каже, защото тя, държавата, няма никакво право да се меси в частни предприятия и да намалява печалби. Ей на тази планета живея - реалнатаНа теб стана ли ти по-густо, че вече го знаеш, и ще спиш ли по-спокойно? На мен - не. Могат, взимат - щом не е незаконно, какъв е проблемът?

Коментар

Една малка битка е спечелена Дянков подаде оставка .Сега е наред Цветанов заради кощунсвото на дебелите жандари .А това че пиша неграмотно е заради бинт на ръкатами.
                  FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

2 интересни снимки обикалят фейсбук и мисля, че няма да е нередно да ги споделя тука:
                    Прикачени файлове
                    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Няма партия която да е яхнала Варнеските протести присъсвал на всички от миналата неделя до днес ,Това са интернет провокации
                      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

ще плачете и за дянков, и за костов, и за бойко, по-скоро отколкото предполагате....
                        Брава 1.6

Коментар

ls1 написа:
                          jenshen73 написа:
                          ls1 написа:
                          Съжалявам, че не виждаш нищо конструктивно. Хайде, моля те, спри с това самоизвисяване над масата и кажи ти конкретното, да ни поучиш. А после аз ще ти кажа ’Ооооо, аааа, не си прав!’. Пък защо - няма да ти обясня, би трябвало сам да се сетиш, ако не се сетиш - ясна работата. Ама да не ми се разсърдиш - тоя начин на комуникация от теб го уча.
                          Та ти беше ли на протест не разбрах или и ти протестираш във форума, но срещу мен? Какъв ти е проблема? Стоял си на топло у дома, щракал си на компа, изхарчил си тока и скачаш, че ти е топло. Виждам ги протестантите как протестират - с ножове, камъни и прочие силови методи. Едно искане като хората, конкретно няма... Важното е калабалък да става. Овцете ще си останат овце - излезли, питаш ги що са там - и те не знаят - щото им бил скъп тока... Хайде холан. Трябва всеки протест да има конкретна цел, а не само "да запалим монополите, да запалим фактурите". Конкретната цел каква е? 2006 до 2008ма доходите? А разходите от тогава? Целта на масите, че и на столовете е да се намери разумната среда - кадърно управление на държавата, кадърни управници, а от там насетне - кадърен контрол на комуналните услуги - доставка на вода и ток. Ако аз държа ЕРП-то на Варна - изобщо няма да си направя труда дори да се навъся, а всеки, който ми закъснее с плащането - ще го щавя не с една, а с три кожи. Моето мнение? Моето мнение приятелю е всички да знаят какво искат и какво очакват. Поевтиняването на нещо на свободния пазар не трябва да е самоцел.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Промитите мозъци стават повече и мазохизма е диагноза за голяма част от народа
                            EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                            Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Женшен, не си прав.

Коментар

Прав е.

Коментар

Working...
                                X