Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За протестите във Варна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги едиствено и само оправдания,ако 100000 в цяла България не са ви събудили и триста хиляди тъпана няма да ви събудят.България ще е на народа и ако Вие колеги сте ограничени до копчето вкл. на дистанционното на телевизора аз днес на 18.02.13 в 17:00 в Бургас ще отстоявам и за вас.....И вярвайте нито червени нито сини нито розови ще повлекат бунта,ръкавицата е хвърлена и е въпрос на време системата да бъде променена........
    [quote][code][list]

Коментар

white_shark написа:
      Ето заради такива хора,които се примиряват,че нищо не може да се промени робството е траело 500г...Проблемите ще се решат на улицата.Чатенето из нет-а нека оставим за примирените овцедушни хора
      Защо мислиш, че хората, които могат да мислят, са примирили се? Аз имам съмнение, че овчедушните не са тези, които не подкрепят протеста и исканията, а тези, които са излезли на улицата и сляпо следват грешните искания.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Immortal написа:
        Някой може ли да ми обясни какво се очаква от тези протести?Какъв резултат?Аз писах и другаде - смятам да организирам протест против нечовешки високите цени на новите автомобили.Никак не са по джоба на българина и не са съобразени с българския стандарт. Дори и произведените в България.Да излезем на улицата и да им покажем, че повече няма да го позволим!!!Трябва да се протестира. За да разберат управляващите, че топлите им местенца не са вечни. Днес са там, утре са в пазарджишкия или сливенския, според пола.Но трябва да се протестира единствено и само за достойно заплащане на труда, който им продаваме.САМО И ЕДИНСТВЕНО затова.Като взимаме по 2000 лв (1000 евро) средна заплата, никак няма и да го мислим тока.Щото знам една нация, дето работи МНОГО по-малко от нас, т.е. производителността им е много по-ниска, но заплатите им са 14-15 през годината, при това доста по-високи.
        Бате на всички им е ясно, че ЕРП-тата са само повода за тези протести - последната капка. Надявам се да е наистина последната.Остави какво се опитват пак да внушават от телевизора, че протеста е за цените на тока.Дори и някой още да си мисли, че протестира против цената на тока - скоро ще осъзнае че протестира против мизерното пологжение, до което е докаран.Най-лошото е, че в протестите се включват агитките... А това говори, че този който ги контролира ще се опита да насочи протестите в някаква посока...Както хората не допускат политици на протестите - така трябав да изгонят и агитките!
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Защо мислиш, че хората, които могат да мислят, са примирили се? Аз имам съмнение, че овчедушните не са тези, които не подкрепят протеста и исканията, а тези, които са излезли на улицата и сляпо следват грешните искания.
          Eли. Ти си ясна. Теб никой за нищо и по никакъв повод не може и няма да те изкара на улицата.Тълпата мисли по друг начин. Мазохизмът не е приятен на всички. Ти имаш други основания за протест...Защо не ги споделиш ? Явно и теб те тормози нещо. Пред компа никой няма да те "чуе"...ПС: Ако все още някой си мисли, че народа е навън заради сметките на тока, жестоко се лъже. Токът беше последната капка, която преля чашатана търпението. Тези протести се превърнаха в "писък" на хората...А и излизащите вече информации за отклоняване и точене на средства ( за сега потвърдени само за ЧЕЗ)от ЕРП-тата не ви ли говори, че всъщност плащаме високи сметки ...единствено и само за чуждо-държавни интереси.Това, ако не е голяма или основна предпоставка за вас да излезете на улицата - здраве му кажете.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

1

Що аз пък да им плащам тока ?!!!!!
            Прикачени файлове
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

Добре, протести. Добре, искания. Добре, домати. Ама към кого сте ги насочили тия искания бе джанъм? Срещу какво протестирате? М?В България социална политика няма от 1989 насам - т.е. и да си протестирате и да не протестирате - най-много да простинете. Както Елена питаше в по-друга тема - докато лющяхте студена бира и си препичахте балдърите на плажа - що не протестирахте? А?Този протест, въпреки добрите привидно намерения, е нищо повече от политически лост, яхнал негодуването на населението. И то тази част от населението, която името си без грешка не може да спелува, но чудесно декламира лозунги... Е, ще поживеем и ще видим, но Ви гарантирам - тия протести ще доведат до нещо, което никак, ама никак няма да ви ’ареса. Както не ви хареса смешката с цените на горивата. Що не протестирате още и за тях, а???
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Хубаво е като пишеш в темата - от време на време и да я четеш.

Коментар

ls1 написа:
                  Хубаво е като пишеш в темата - от време на време и да я четеш.
                  Хубаво е да уважаваш инакомислещите, а не да ги иронизираш.
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Хайде прочети пак моето изречение, после прочети абзаците на Женшена, след това цитирай неговото мнение и му кажи това за иронизирането. Да сме коректни все пак, нали така?

Коментар

Аз искам да не плащам данъци, да плащам ток по 1 ст. киловата, да работя 4 дни * 4 часа, даже много ми се види това, държавата да ми плаща почивките, и още, ама да не ви отегчавам .... изобщо много неща искам Трябва да се протестира за адекватни закони, за адекватно поведение на регулатора, а не за високите сметки. Бедността не идва от високите цени, бедността идва от сивата икономика, от неплащането на данъци, лошите закони и корупцията. 1. Сивата икономика - вие сами се хвалите, че ви харесва да не плащате данъци, т.е. тук вдигате ръка ЗА бедността, защото държавата няма как да осъществява каквато и да е социална политика без пари, а парите идват от данъци. 2. Неплащане на данъци - тук пак вдигате ръка ЗА - рабира се, всеки има право да организира парите си така, че да плаща минимум данъци. ЕРПтата са го направили и се обзалагам, че всичко им е абсолютно законно. 3. Корупцията - в колко теми се хвалите как сте били бутнали на куката а? И тук ръка ЗА4. Лоши закони - за това си заслужава да се протестира, но не това са исканията. Исканията са утре да можем да си позволим всичко - почивки, топла къща, нов телефон, нов огромен телевизор, нов апартамент, ново обзавеждане... това няма как да стане. Сори.Както се вижда, повечето с действията си гласуват ЗА бедността и е леко двулично да ми приказвате за преливане на чашата. Щото много от вас не знаят какво е да нямаш и какво е да работиш. Баба ви през втората световна война е била гладна и е нямала. А в други теми съм казвала, че в България българинът не работи, мисли си че работи яко, обаче е доста далеч от това да работиш яко.В края на краищата каквото човек си го направи, друг не може да му го направи. Разликата между тези, които подкрепят и които не подкрепят протеста в този му вид е, че първите чакат държавата да им оправи живота, а вторите разчитат на себе си.Ся знам, че ще скочите.

Коментар

ele написа:
                        Аз искам да не плащам данъци, да плащам ток по 1 ст. киловата, да работя 4 дни * 4 часа, даже много ми се види това, държавата да ми плаща почивките, и още, ама да не ви отегчавам .... изобщо много неща искам Трябва да се протестира за адекватни закони, за адекватно поведение на регулатора, а не за високите сметки. Бедността не идва от високите цени, бедността идва от сивата икономика, от неплащането на данъци, лошите закони и корупцията. 1. Сивата икономика - вие сами се хвалите, че ви харесва да не плащате данъци, т.е. тук вдигате ръка ЗА бедността, защото държавата няма как да осъществява каквато и да е социална политика без пари, а парите идват от данъци. 2. Неплащане на данъци - тук пак вдигате ръка ЗА - рабира се, всеки има право да организира парите си така, че да плаща минимум данъци. ЕРПтата са го направили и се обзалагам, че всичко им е абсолютно законно. 3. Корупцията - в колко теми се хвалите как сте били бутнали на куката а? И тук ръка ЗА4. Лоши закони - за това си заслужава да се протестира, но не това са исканията. Исканията са утре да можем да си позволим всичко - почивки, топла къща, нов телефон, нов огромен телевизор, нов апартамент, ново обзавеждане... това няма как да стане. Сори.Както се вижда, повечето с действията си гласуват ЗА бедността и е леко двулично да ми приказвате за преливане на чашата. Щото много от вас не знаят какво е да нямаш и какво е да работиш. Баба ви през втората световна война е била гладна и е нямала. А в други теми съм казвала, че в България българинът не работи, мисли си че работи яко, обаче е доста далеч от това да работиш яко.В края на краищата каквото човек си го направи, друг не може да му го направи. Разликата между тези, които подкрепят и които не подкрепят протеста в този му вид е, че първите чакат държавата да им оправи живота, а вторите разчитат на себе си.Ся знам, че ще скочите.
                        Еле, не го приемай като скачане срещу теб. Само, че искам да драсна няколко ред-а по точките ти.1. Не се хваля с това, плащам данъци. Солидни данъци наистина и винаги на интервю за работа съм поставял въпроса за данъците - искам да се осигурявам на пълната си заплата. Така е честно и по правилата.2. По нея идея си нямам какво са направили ЕРП-тата, ще стане ясно като излязат проверките. Аз данъците на колите и домът съм си платил. 3. Аз рушвет не съм бутал. Казвам го честно и откровено. Но и нарушения гледам да не правя. 4. Исканията според мен не са за почивка, топла къща кой не иска, нов телефон... ми знам ли моя е от 2004-та и още си го ползвам, нов не ми трябва... огромен телевизор - още по-малко, то дали на 21" или на 32" все същата телевизия.... и т.н., а за повече прозрачност, че ножа взе да реже кокала.Относно баба ми - да тя втората световна война нищо е нямала ... и семейство даже. Но по една ирония и втората световна война, когато е била млада, и сега когато е човек на възраст живее в мизерия. И тя е горд човек, не иска да приеме ни от внуци, ни от деца каквато и да е помощ. Относно това колко яко работя - ами аз работя в частна фирма, като на 3 месеца правят ревю на работата ми, а на 6 месеца пускат анкета колко са доволни колегите от мен. Смятам за себе си, а и от отзиви от колеги, че наистина работя яко. Аз разчитам на себе си, но - подкрепям протеста. Не бързай да делиш така хората. Подкрепям го, защото няма никакъв контрол в милата ни татковина. Снощи гледах подробен репортаж за г-н Семерджиев. Някак си и на мен ми се иска да си купя вила за 30 000лв. А съм сигурен, че ако някой управник с топки вземе, че разрови с остнена да види какво става отдолу сигурно ще лъсне бая боклук.
                        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Tрябва да се протестира за адекватни закони, за адекватно поведение на регулатора, а не за високите сметки. Бедността не идва от високите цени, бедността идва от сивата икономика, от неплащането на данъци, лошите закони и корупцията.
                          С това доказа, че не си запозната в вълненията Ели. Отдавна хората не протестират за високите си сметки на тока. Те бяха капката, която преля недоволството на хората и беше основанието да излязат на улицата...В Бургас вчера имаше лозунги срещу сивата икономика, срещу законите - менящи се, като крайпътни дървета и имащи единствената цел да бъдат инструмент за користната цел на някой.. Недоволството се прехвърли и срещу малцинствата и "изумителните" им привилегии за разлика от нас - тези, които редовно плащаме данъци, такси, глоби, лихви, сметки...Аз за това протестирам. Протестирам не за крайния резултат, протестирам за да покажа, че ми пука и не ми е безразлично, в каква държава живеем ние и децата ни.Не се заблуждавате, че на никой не му пука от народното вълнение. Пука им и още как. Преди ДКВЕР седне следващия път да разгледа предложението за увеличение на цената на някой монополист вече ще мисли с една идея повече.ПС: Аз лично, ако надуша партиен интерес или масовост при възсядане върху това седло ще бъда първия, който ще избягам от протеста и един от тези, които биха "свалили" от пиедестала всеки самозванец дръзнал да се гаври за сметка на общото хорско недоволство.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Както казах, ntodorov, двулично е да протестираш против сивата икономика, като си взимал пари под масата, а се обзалагам, че голяма част от протестиращите са го правили. Не е ли редно първо себе си да променят и така да променят държавата? То партийният интерес е повече от виден siluro, аз не обобщавам, това са ми наблюденията. Разбира се, не всички влизат в тях. Още наблюденията ми са, че хора, които имат по-ниски доходи от мен, живеят по-добре, в смисъл - материално си позволяват повече от мен. Тези хора ги видях на протества вчера във Варна. Те протестират за високите си сметки за ток, обаче отопляват по цял апартамент - как да стане това? До сега всички спаха, а сега искат промяна за 1 седмица - а това как да стане? Проблемът е, че хората не са реалисти, те обичат крайностите, които няма как да се случат. И в края на краищата се оказа, че не ЕРПтата са виновни - не разбрах в този случай що ги загробиха във Варна?

Коментар

ele написа:
                              И в края на краищата се оказа, че не ЕРПтата са виновни - не разбрах в този случай що ги загробиха във Варна?
                              Абе това още май не се е оказало така. Нали текат проверки, нека видим какво са искали и отчитали, и какво са одобрили от ДКЕВР. За Семерджиев стана ясно, че е имало конфликт на интереси. Ама то за такъв конфликт трябва да има и друга страна, не само той.
                              Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                                ...Както хората не допускат политици на протестите - така трябав да изгонят и агитките!
                                Какво лошо има в присъствието на агитките- в повечето случаи група момчета, излезли да повикат малко, повечето от тях допълнително амбицирани от псувните на бащите си, следствие месечната сметка на ток. Верно е, че създават впечатление на организираност, но далеч не такава, каквато е тая на партиите, те май вече не могат да съберат и 30 човека, освен ако не се присламчат към събрани по друг повод. В случая обаче са достатъчно благоразумни да стоят встрани, защото точно тези агитки няма да се поколебаят да им дръпнат един хубав бой.
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                                X