Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За протестите във Варна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За да се съобразяват с нас трябва да се протестира.Вижте какво правят в една Гърция примерно,вижте те как протестират всички заедно,вижте те как отстояват правата си,затова те уж,че са във фалит са в пъти по добре от нас,вземат на година 14+ заплати,токът им независимо,че вземат 4 пъти по големи заплати е доста по евтин.А това е така защото политиците им имат страх от народа.А тук какво правим днес стачкуват учителите,утре жепейците,вдругиден лекарите и така нататък,но никога всички заедно и затова почти винаги полицията е мнозинство и от протеста няма файда.А сега какво се получава един път хората излязоха заедно да протестират и веднага излязоха такива които казват,че протестите били погрешни,не протестирали за правилните неща.А правилно ли е да плащаш сметки за ток от които половината е употребеният ток,а другата половина пренос?Правилно ли е да ми кажат една цена и аз да им плащам,ма аз примерно не искам да купувам зелена енергия която въпреки,че е безплатна я купувам на цена изкуственно завишена?
    Fiat Marea 1.8 16v HLX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

А ти като си купуваш бирата, за бутилката или доставката не плащаш ли? Че в цената на бирата е включен бракът - него не го искаш, ама го плащаш Не разбрах що полицията трябва да е по-малко - ако си на мирен протест какво ти пука колко са полицаите? Или може би ти пречат да чупиш и рушиш?Започвам да си мисля, че искате комунизъм - колкото ви дават ви стига, стига да се контролират цените и да можете да си купувате всичко.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        ... стига да можеш да дадеш на НАП обяснение защо ти е джип, ако те питат.
        Така де, и тук идва ролята на държавата. Ето ти лост, с който може да се регулират разходите.
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
          ele написа:
          ... стига да можеш да дадеш на НАП обяснение защо ти е джип, ако те питат.
          Така де, и тук идва ролята на държавата. Ето ти лост, с който може да се регулират разходите.
          Няма как да се регулират, или имаш разходи по дейността, или нямаш. Тези закони са за всички предприятия, независимо с каква дейност се занимават. Приказвате неща, дето хич не ги разбирате, затова не разбирам що трябва да спамите темата.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            А ти като си купуваш бирата, за бутилката или доставката не плащаш ли? Че в цената на бирата е включен бракът - него не го искаш, ама го плащаш Не разбрах що полицията трябва да е по-малко - ако си на мирен протест какво ти пука колко са полицаите? Или може би ти пречат да чупиш и рушиш?Започвам да си мисля, че искате комунизъм - колкото ви дават ви стига, стига да се контролират цените и да можете да си купувате всичко.
            Малко ти е неуместен коментара, за разлика от бирата без ток в днешно време няма как да мина и няма нужда да ми извиват ръцете по този начин. Като ми калкулират и откраднатата от циганите бира може, и да не си я купя. Вода също мога да пия. Ама само не казвай сега, че и без ток мога, щото не е така. Вярно е, че ЕРП-тата като частни дружества би трябвало да гонят максималната цена, ама това кво означава, ми дай да направят един киловат направо 40лв или не хайде да се смята по-лесно да е 100лв и всеки да решава дали му трябва тоя киловат или не. Не стават така работите. Не ми трябва комунизъм, не искам и да има контрол, искам да има конкуренция, искам като не ми отърва при този да отида при друг. А не да ми опънат едни жици до вкъщи и да ми кажат - сори майкъл ама при нас тока е 1000лв на месец. Защо ? Ами защото ние сме частна фирма и така сме преценили. Тука става дума за стратегическа суровина, за такава без която в настоящето време няма как да се живее, не става дума дали тая вечер ще си нарежа луканка или дали утре ще ми стигнат парите да сипя 200 литра бензин на Бентлито.
            Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Не разбрах що полицията трябва да е по-малко - ако си на мирен протест какво ти пука колко са полицаите? Или може би ти пречат да чупиш и рушиш?
              Пак чети какво съм написал,къде съм писал,че искам да чупя,макар,че като се замисля доста бой заслужават всички управляващи ни 20 и кусур години.Ще ти го пиша по бавно,че да ме разбереш писал съм,че протестите винаги са малобройни и всички протестират поотделно защото нямаме синдикати като хората и поради тази причина протестите не ги забелязва никой от властта,затова казвам,че на такива протести полицията е мнозинство.А ти четеш ли какво пишат хората или ей така по дефолт трябва да си наопаки?
              А ти като си купуваш бирата, за бутилката или доставката не плащаш ли?
              А бутилката и доставката струват ли повече от бирата?
              Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

[quote="campain"]
                Ясно е, че си ги плащаш, но никой не ти казва:бирата е 0,30 лв., а другото е такси, които не могат да бъдат избегнати ... Хората искат да знаят КОЛКО СТРУВА РЕАЛНО един kWh ... това е, не е супер сложно, нали?
                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

campain написа:
                  А тук какво правим
                  Тук пишем по форумите неща, които самите ние не сме проверили, а сме чули някой да ги казва, повтаряме папагалски.
                  campain написа:
                  токът им независимо,че вземат 4 пъти по големи заплати е доста по евтин.
                  Кво викаш? Евтин бил токът в Гърция? Ми нашите са много тъпи тогава, щом не купуват евтино от там, а произвеждат скъпо тук. Покажи една гръцка фактура за ток, да речем за 500 киловат-часа енергия, за да знам, че казваш истината, иначе за мен изглежда, че говориш празни приказки, което по-скоро ме кара да мисля, че цялото ти мнение е съчинено, четейки врели -некипели по форумите. Обаче сега някой, който грам понятие си няма за нещата - ще прочете и ще се покаже по телевизора да врещи, че гърците плащат по-евтин ток, ще замеря парламента с камъни...
                  campain написа:
                  А правилно ли е да плащаш сметки за ток от които половината е употребеният ток,а другата половина пренос?Правилно ли е да ми кажат една цена и аз да им плащам,ма аз примерно не искам да купувам зелена енергия която въпреки,че е безплатна я купувам на цена изкуственно завишена?
                  Правилно ли е да плащаш за цигари и алкохол на тея скъпи цени, от които 1/3 е цигарата, останалото е бандерол, опаковка, заплата на продавача, наем на помещението... Ако искаш купувай зелена енергия. Кой ти каза, че е безплатна?Ей, хора, някои ще се обидят, ама по площадите повечето са е такива хора - нито знаят защо са там, нито какво искат, ама гюронтия да има! Врякат, квакат, шум да се вдига. Какво ти е виновна държавата, че работодателят ти плаща ниска заплата? Чукаш на кабинета му и заявяваш твърдо искане за по-висока заплата, а не да мълчиш като пън и да мрънкаш в кръчмата. Държавата ли ти е виновна, че ти и работодателят ти укривате данъци, като ти плащат пари под масата? После що баба ти няма пенсия, що жена ти взема 23 лева майчинство, що няма пари за здравето, що образованието е пропаднало толкова. Ей го е - две теми надолу - къде да минел ГТП, че не си е платил данъка... НахитрЕл. Как да измамим държавата, а после - айде да протестираме... 98% от протестиращите не могат да напишат 3 поредни думи правилно. Ако ги питаш кой е Патриарх Евтимий - ще ти кажат: тва е Попа бе, братле, там дето си правиме срещите. Йордан Йовков е гимнастик, а Левски са тея наще, дето играха в Шампионска Талига. Климент Охридски е тоя, дето е построил Ректората, а Библията е написал Паисий Хилендарски. И още, и още... Някой пита ли се откъде извадиха 1 милиард за фермерите? Откъде ще бъдат върнати? Има къде-къде по-важни и значителни неща, отколкото това, че на Ганьо му отчели тока с 8 дни повече и му дошла висока сметка. Някой сеща ли се, че бизнесът масово се изнася от България, защото държавата не създава благоприятни условия? Някой да протестира за това? Че от него зависят работните места на стотици. Ама гюронтия да има.... Не искал да плаща пренос, не искал да плаща поддръжка на мрежата... ми ходи в централата, вземи си 2 торби ток на доставна цена и си го ползвай дома. Гледай да не са зелени торбите, да не те обложат със зелена такса. А като се къпеш, искаш ли да плащаш само за водата, или имат право да ти начислят и такса за канализацията и пречистването?

Коментар

[quote="avvasilev"]
                    campain написа:
                    Ясно е, че си ги плащаш, но никой не ти казва:бирата е 0,30 лв., а другото е такси, които не могат да бъдат избегнати ... Хората искат да знаят КОЛКО СТРУВА РЕАЛНО един kWh ... това е, не е супер сложно, нали?
                    Цената си я пише във фактурата:Активна енергия Дневна 0,08750 Активна енергия Нощна 0,03833
                    http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

Оги, тоя акъл дето го сипеш знаеш ли колцина от форума го поеха? Не повече от петима. Айде, шестима с мене.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Кво викаш? Евтин бил токът в Гърция?
                        Ооо фактура не мога да ти покажа,ама миналата година,лично аз за три месеца платих 70 евра,за потребление на ток каквото правя и тук,само дето тук сметката ми не пада под 50 евра на МЕСЕЦ.
                        Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

campain написа:
                          Кво викаш? Евтин бил токът в Гърция?
                          Ооо фактура не мога да ти покажа,ама миналата година,лично аз за три месеца платих 70 евра,за потребление на ток каквото правя и тук,само дето тук сметката ми не пада под 50 евра на МЕСЕЦ.
                          Я пак:Bulgaria 0.08406 EUGreece 0.13294 EUЦени без ДДС. В България ДДС е 20% в Гърция - 23%. Нямам идея как точно си сметнал потреблението си, но или лъжеш или лъжеш себе си.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Не ми изглежда да е по-ниска цената. Тук е дадена в евро без ДДС:
                            Прикачени файлове
                            http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

Не не лъжа нямам и файда да го правя.То на хартия тук е доста по евтино ,но дали наистина е така?Само дето ми дават цената за киловат,а той е без другите таксички май...
                              Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Колега, не искам да звучи обидно ни най-малко, но си го представи е така как си го говорим на масата, на по биричка, в разговорен стил и ти казвам "Абе, campain, да ти е*а и сравнението дето даде!" Аз също като теб нямам достоверен източник на информация, тип "фактура", но отворих няколко сайта, в които има цени на основните енергоносители. Първият от Гугъл е www.energy.eu. Е па аре извинявай, ама виж цените на ток, на газ, на течни горива, на метан, на квото има още... Само да не се изяви някой да каже "Да, ама виж техните доходи какви са!" Доходите нямат НИ-ШТО ОП-ШТО. Доходите - на кабинета на началника, който дава 310 лева на работника и още 290 под масата, без да му купи работно облекло, без да му купи обувки, ръкавици, шапка... но дава и 1300-1500 Евро на месец, за да си изплаща джипа, а самият той взема едно 5-6-7-10 "бимберици".---Ред.: Изпревариха ме с цитати от сайта.
                                campain написа:
                                Само дето ми дават цената за киловат,а той е без другите таксички май...
                                Ама ти дори не си правиш труда да прочетеш какво ти показват ’ората! Цената на киловатчас чист ток е 8.75 СТОТИНКИ. А на сайта - цената е брутната цена на киловатчас. Включени са всички таксички, май.

Коментар

Working...
                                X