Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За протестите във Варна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    ... Беше ли при електромера да видиш как го отчитат - на коя дата и в колко часа? Естествено, че си отчетен в понеделник сутринта.
    Виждал съм инкасаторки да отчитат в почивни дни, придружени от мъжете си, да не им дръпнат някоя мокра пишка из мазетата. Не е това въпроса, а в надбавките. Ако някой се е захванал да печели, изобщо не е необходимо друг да му поема загубите от кражби, като са много и не му отърва да губи, да си хваща пътя. Почти всеки, който се е занимавал с бизнес е понасял и загуби. Другото, в тия дни на безработица и всеобща немотия да се вдигат цените си е цинизъм, след като се свиват приходите на населението е нормално да се понижат и цените, къде е казано, че само трябва да се повишават? Никое ново правителство не се е отказало от приходите, докарани от предишните, така, че да се очаква новите да намалят цени, ама друг път. То да можеха да ги удвоят, че са я докарали до там единствения им приход да е от данък сгради, ДДС, мизерни здравни и... ДОО, от една десета от населението... Като плащам 350 лв ток, поне искам да отидат за пенсията на някой БГ пенсионер, а не в джоба на някой, който с трохите от печалбата си е решил да спонсорира световното по биатлон, да речем/нищо против спорта, но ще се проведе и без спонсорство/.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Днес в Благоевград над 3 хиляди излязоха на Е-79. И колегим нека не говорим само за ниските ни доходи. Ясно е, че те няма как да станат по-голями толкова бързо колкото Вие можете да пишете. ЧЕЗ тук ни пратиха сметка за 120лв, при положение, че доскоро сме правили не повече от 70лв.

Коментар

Аз виждам нередности в ДКЕВР... ама дебели, видяхте ли - най-богатия държавен служител се оказа г-н Семерджиев.
        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

http://vbox7.com/play:a4e0cde4
          Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
          Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

dani389 написа:
            Еле и друг път съм ти писал че това не е Бг мама да пишеш твои свободни съчинения пуснал съм жалба и никой не проверява електромерите за сметка на твоите данаци проверката се плаща от собсвеника и ако има нразлика тогава се поема от ЕРП то но съжалявам че в момента няма как да снимам фактурата и малко дете ще ги разбере че има измама .Първо в рамките за един месец съм отчетен 2 пъти от 10.12 до 31.12 и от 31.12 до 13.01.13 Нали се сещате че няма как да повярвам че инкасаторката и се е доработило на 31 и вторя път на 13 в неделя и това е само напръв поглед за другите неточности не ми де пише роман.А що се отнася до БСП те не трупат реитинг за сметка на Малоумното ченге той сам им го подарява ако не искаше да е така досега да е шътнал Дянков.А за ЕРП та е бессилен нали самия Бойко беше от царската свита когато ги продадоха а преди 2 години и той продаде остатъка.
            Освен, че пишеш неграмотно - какво точно каза? Или е много сложно да се раздели статистически сметката ти на 2 периода, а да е засечена веднъж??? Сложно, а? И вярваш ли, че като пак ни поемат БСП - ще цъфнем? Щото българската простотия е ясна - видя се, че Б.Борисов не е бог, не е и месия и не може да съживи световната икономика - дай да го плюем и сменим след 4 години със същите ануси, които ни таковаха-такованката купувайки си БМВ-та пепел от рози, продавайки стратегически отрасли на цената под стойността на медта и алуминия в кабелите. Та разсъждаваш ли по темата или просто вярваш в светлите хоризонти на комунизма? Щото и това съм слушал - достатъчно стар съм.На протестиращите и поддръжниците им искам само да кажа две думи които не са равни на други две думи: Пазарна икономика<>социална икономика.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Градски, това да ти продавам кило домати за 50лв/кг, понеже съм ’платил’ на консултант един милион да ми каже как да разбирам, че доматите са узрели (червени ставали), в комбинация на това да не ти давам да купуваш от друг домати, и с добавка че доматите да речем са жизнено важни<>пазарна икономика, ще прощаваш. Аз не съм видял някой от протестиращите да иска социални помощи за ток, че да говорим за социални искания. Доколкото виждам исканията са държавата след като позволява на някой да е монополист - да си върши работата и да го контролира. Ако пазарна икономика е монополист да си измисля цени - евем ти и пазарната икономика.

Коментар

Само че договорите не са ги подписвали настоящите.А предишните така са ги заковали че мърдане няма.На това поне са ги научили бащите им
                Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Какво значи ’заковали’? Договор се подписва, договор се преразглежда, договор се разваля. Освен това не виждам какво общо има договора? В договора пише да речем ’гарантирана печалба 16% над направените разходи’. Само че както се разбра лично от Бойко Борисов - реално през последните 3 години и половина разходите не са проверявани, а просто приемани на доверие от комисията. Тъй че електроразпределителя е хакал хакал хакал измислени разходи, които абсолютно нищо общо нямат с договора. Тъй че ако сегашните управляващи са искали - са можели да направят нещо през тези години и то абсолютно в рамките на сегашните договори. О, пардон, забравих - Трайчо Трайков е виновен. Ако не е Трайчо Трайков - значи е БСП. Ако не е БСП - значи е ДПС. Абе със сигурност все пак е ДС. Ако не е и ДС - значи е някой друг таен и потаен. Само не и хората, които в момента имат парламентарно мнозинство, самостоятелно правителство, кмет на столицата, прокурор и президент. О, не, от тях нищо не зависи, те просто се справят с последствията от подписани от други преди петилетка договори. Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Коментар

кроко61 написа:
                    Само че договорите не са ги подписвали настоящите.А предишните така са ги заковали че мърдане няма.На това поне са ги научили бащите им
                    И що да няма мърдане ?Ей, хора мнозинството сме ние - "дупките" с данъчните декларации...Що да нямам право да съм недоволен и да изляза на протест ?Мърши сме. Всички сме в батака, обаче преди да се съпротивляваме предпочитаме да не се минем за да не би случайно да станем жертва на политическа интрига или да станем маша на нечий интерес независимо от горещото под дупето ни...Доволни ли сте, стигат ли ви парите да съществувате повече от "идеята" за физическо оцеляване ? Сигурни ли сте за децата си ? Не се ли чувствате ограбени ?... Ебеееем ти Станишев, Доган, царя, Костов и Б.Б....Иде реч за други неща. Аз прозрях в много хора страх, объркване, паника. Имаше хора на възраст - плачеха буквално. Плачеха за децата и внуците си. В този момент в Бургас един убитак от СКАТ се опита да събере дивиденти от ситуацията и щеше да бъде буквално прегризан - спасиха го "жилетките". Ей, хора. Ако не сте били на улицата вчера и днес не пишете така с лека ръка "съмненията" си за политическа организираност. Тези хора няма, кой да ги изкара ей тъй от нищото на улицата...Аз имам правото и основанието да изразявам претенциите си, така, както съвестно изпълнявам задълженията си към Държавата. Данъците и таксите, които плащам не комуникират с "удобствата", които те би трябвало да носят след време на мен, моето семейство и най-близките ми. Нямаме време господа. Зебете политиката и презумпцията си за нея и отстоявайте правото си на по-добър живот, ако пък ли не...позволете да се съмнявам във вашата лоялност към народа ни беден и да ви приема, като част от "държавните" галеници. ПС: ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН бяха само черешката на тортата и "нещичкото", което преля чашата. Прагът на търпимостта се изчерпа.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Някой може ли да ми обясни какво се очаква от тези протести?Какъв резултат?Аз писах и другаде - смятам да организирам протест против нечовешки високите цени на новите автомобили.Никак не са по джоба на българина и не са съобразени с българския стандарт. Дори и произведените в България.Да излезем на улицата и да им покажем, че повече няма да го позволим!!!Трябва да се протестира. За да разберат управляващите, че топлите им местенца не са вечни. Днес са там, утре са в пазарджишкия или сливенския, според пола.Но трябва да се протестира единствено и само за достойно заплащане на труда, който им продаваме.САМО И ЕДИНСТВЕНО затова.Като взимаме по 2000 лв (1000 евро) средна заплата, никак няма и да го мислим тока.Щото знам една нация, дето работи МНОГО по-малко от нас, т.е. производителността им е много по-ниска, но заплатите им са 14-15 през годината, при това доста по-високи.

Коментар

Трябва да се протестира. За да разберат управляващите, че топлите им местенца не са вечни. Днес са там, утре са в пазарджишкия или сливенския, според пола. Но трябва да се протестира единствено и само за достойно заплащане на труда, който им продаваме. САМО И ЕДИНСТВЕНО затова. Като взимаме по 2000 лв (1000 евро) средна заплата, никак няма и да го мислим тока. Щото знам една нация, дето работи МНОГО по-малко от нас, т.е. производителността им е много по-ниска, но заплатите им са 14-15 през годината, при това доста по-високи.
                        Да. Аз протестирах за това. Ако трябва да съм честен токъм ми е поносим, цената на дизела - тоже...Не съм щастлив обаче с изнемогващите около мен.Протестирах и за тях.А иначе тази нация с 14-15 заплати в годината, за която говориш се вдигна ( пак ненужно според нас) а... Европа-та и забрави задълженията. Па нека да ни обясняват нашите икономисти, колко "фалирали" са елините.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Immortal написа:
                          ...Но трябва да се протестира единствено и само за достойно заплащане на труда, който им продаваме.САМО И ЕДИНСТВЕНО затова.Като взимаме по 2000 лв (1000 евро) средна заплата, никак няма и да го мислим тока.
                          Тъкмо се сети Ганьо, да протестира за нещо и веднага се появи някой, който да му предлга да протестира за ... нищо. Няма нужда да даваш празни предложения, за които много добре знаеш, че няма как да се състоят. Откъде ще дойдат тия 2000 лв? Да се превърнем в многоръкия Шива и билгейтсове, това се изтърка вече, остави го на Бойко... То сигурно 2/3 са безработни, да се давали заплати по 2000 лв... И напоследък се наслушах на примери, в които частника ти казва, от утре си на 400 лв /дотогава си вземал по 500/ и бачкаш по 10 часа на ден, ако ти отърва, идвай, ако не - има и други гладни, и това в София! Нека изреве българина, че го грабят ЕРП-тата, та да се чуе и види и в Европа, че на всичката си мизерия плащаме за ток по толкова, по колкото ни е заплатата, пък все нещо може и да се раздвижи, как ще разберат тия навън, че тука без да сме в Африка сме на ръба на оцеляването?! Да вземаме по 2000 лв може да не стане и след 50 години, но да хванем за топките кандидатуправляващите точно преди изборите май не е труднопостижимо. От това всичкото БСП си мисли, че ще се възползва, но всъщност ще се покачи "пая" на атака и ДПС, ГЕРБ няма здрави гащи да обърне картата в своя полза.
                          ntodorov написа:
                          ...А иначе тази нация с 14-15 заплати в годината, за която говориш се вдигна ( пак ненужно според нас) а... Европа-та и забрави задълженията. Па нека да ни обясняват нашите икономисти, колко "фалирали" са елините.
                          Ами Европа и е удобно да се прави, че ни няма, сложили са тука някакви жандари да ни натискат и да не ни се чува гласеца и си трайкат, тия крясъци може да доведат поне до някакви отстъпки, ако не до повече помощи /кой ли от нас ги е видял/ но дори и да се рестартират отново затворени реактори в Козлодуй, най-много някой турчин да пръсне други 5 глави.

Коментар

Plastex написа:
                            Нека изреве българина, че го грабят ЕРП-тата, та да се чуе и види и в Европа, че на всичката си мизерия плащаме за ток по толкова, по колкото ни е заплатата, пък все нещо може и да се раздвижи, как ще разберат тия навън, че тука без да сме в Африка сме на ръба на оцеляването?!
                            Аз съм от едно по-старо поколение, което преди 20-тина години пак протестираше.И днешните протести изглеждат като вечеринки в сравнение с ония времена. Простестирахме точно за същото - против самозабравилите се политици и за достоен живот.Е, живота ни почти мина, и нищо достойно в него не се случи.Що мислиш, че вие ще промените нещо!?То колелото на историята се върти (както уж бил казал един с мустаци, дето някои още му се кланят).Чорбаджията си е чорбаджия, сиромахът - сиромах.И да избиете всички чорбаджии - местата им ще се заемат от други, още по-алчни и безскрупулни, а работникът пак ще робува за едни сметки и един хляб.И това го е виждала близката ни история.

Коментар

Immortal написа:
                              ...Чорбаджията си е чорбаджия, сиромахът - сиромах.
                              И аз съм учил в събота. Нека ако не помагаме, да не пречим.

Коментар

Ето заради такива хора,които се примиряват,че нищо не може да се промени робството е траело 500г...Проблемите ще се решат на улицата.Чатенето из нет-а нека оставим за примирените овцедушни хора
                                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                                Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Working...
                                X