Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация при поставяне на ламиниран паркет в кухня

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Консултация при поставяне на ламиниран паркет в кухня

Колеги, интересува ме кое е по-добре от гледна точка на топлоизолацията: да сложа по-тънка подложка, например 5 мм и отгоре 8 или дори 10 мм паркет, или по-добре да сложа по-дебела подложка 9-10 мм и отгоре 6-7 мм паркет? Общото ниво трябва да е 14-18 мм. В момента нивото мисля, че е около 14-15, но не съм го мерил точно. Ама май няма толкова голямо значение. У нас настилката е на няколко нива и без това, свикнал съм. То са килими, пътеки, плочки, балатум... Разликата в цената също е пренебрежима - да е максимум 2-3 лева на квадратен метър. Помещението е 8 кв. м.

според мен е по-добре ламинатът да е по-дебел, защото подложката неизбежно ще се степа. ама щом имаш всякакви черги отгоре, не разбирам що се кахъриш.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Аз бих сложил бамбуков паркет. По дебел е и то доста, по-скъп е, но за сметка на това е много по-ефектен и изолиращ. За 8 квадрата няма да е толкова голяма сумата, но ефекта е невероятен!
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Ще си го монтирам сам и ми трябва нещо, което се слага много бързо и много лесно. Това "бамбуков паркет" с какви размери е? Пак ли е на такива широки и дълги дъски със щракване една в друга? Колко са дебели и каква му е цената? Повече от 250 лева няма да дам за тая кухня, в която влизам за 3 минути на ден. За ламината ме интересува, ако някой знае конкретни изолационни стойности - дали е по-добре по-тънка подложка и по-дебел паркет, или по-дебела подложка с по-тънък паркет? Май не уточних, че ще слагам подложка от фибран или кокосова (или коркова, вече забравих).

Коментар

Оги,Аз в нас сложих корк но под масивен паркет. Според мен в твоя случай можеш да вземеш корк дебел 4-5 мм и да сложиш какъвто ти хареса отгоре паркет.
          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

По добре наблегни на фибрана наи-плътния издържа и гардероби отгоре,така паркета остава само за декорация все пак е по-важна изолацията.
            Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
            Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Работих в магазин за строителни материали и имаше от тия дето са като фибран. За размер ще те излъжа 1.25 на 60 нещо от сорта и бяха по-скъпи от тия дето можеш на метър. Майстори, които са идвали са казвали, че са по-хубави за изолация, те са 4-5мм дебели - по спомен.
              Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

С дебелата подложка има вариант да го ядеш. Лятото сложих дебела 5-6мм и паркета се начупи целия по снадките. Все пак съм 94кг. и като стъпя с един крак и подложката се плеска и прас на снадките. Сега върху този паркет ще наредя нов, покрай шкафовете... ще го мисля как ще стане.

Коментар

Слагай фибран подложка 5mm, отгоре 8мм клас АС4/32 ламиниран паркет ,гаранция че няма да имаш проблем.Подложката е по-скъпа от обикновената ,но е доста по издръжлива и изолира много по-добре.

Коментар

Не става ясно колко трябва да е общата дебелина Дебелата подложка (от "стандартните") я забрави.Ако имаш място, то сложи 1см XPS и отгоре ламината. Малко трудно ще намериш с такава дебелина, но си струва. Т.н. специална подложка за ламинат от XPS е двойно по-скъпа, а и май няма толкова дебела.В едната спалня имам 2см. XPS (вместо подложка) и ламинат отгоре. Спалнята тежи сигурно 200кг и засега няма изгледи ламината да "мръдне" А, и да не се нашиеш със скъп ламинат!
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Оги, преди 3 месеца слагах ламинат на един апартамент на роднина. Един хол около 20-22 квадрата се прави за 2 часа от сам човек. Като се има пред вид, че не си вадя хляба с тази работа, то тези 8 квадрата, дори и сам ще ги наредиш максимум за час. У нас съм сложил ламината върху астротерм/фибран 20 мм, но както писа колегата по-нагоре, след близо 7 години отделните плоскости взеха да се отделят, при това съм слагал от широките (с двойна ширина) ламинати за по-добро разпределяне на тежестта.Бамбуковият паркет е с различни размери и цени. Има 15х96х960мм и 14х130х1830мм, а цената е от 25 до 38 лв. на кв.м. Както виждаш цената е конкурентна на ламината!Жена ми готви от 5-6 години с една бамбукова бъркалка и не е мръднала, като за разлика от паркета не е лакирана.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

VIT написа:
                        Слагай фибран подложка 5mm, отгоре 8мм клас АС4/32 ламиниран паркет ,гаранция че няма да имаш проблем.Подложката е по-скъпа от обикновената ,но е доста по издръжлива и изолира много по-добре.
                        Някак си ми прочел мислите, това е първоначалното, към което съм се насочил.
                        gamma написа:
                        Не става ясно колко трябва да е общата дебелина Дебелата подложка (от "стандартните") я забрави.Ако имаш място, то сложи 1см XPS и отгоре ламината. Малко трудно ще намериш с такава дебелина, но си струва.
                        Става, става Виж първия пост. 14-18 мм. Колкото до 10 мм подложка - още в първия склад, в който питах - имаше. Струва 4.50 на м^2nikolovvd - цената е изглежда нормална, предвид дебелината, но все пак - може би в спалнята бих сложил. В кухнята - не. Фибран 10 и паркет 8 (АЦ-4, 32) - изглежда ми оптимално като цена и качество и това, което целя. След 4-5 години ако не ме кефи - смяна и това е.

Коментар

Миналата есен слагахме ламинат. Сега ако трябваше да слагам ,няма да повторя специално за кухня. Тва моята мома до де измие чините ,всичко става вода. Поне край мивката бих сложил теракота. Инак ламината си е доволно 8мм със стандарта подложка.Чанча със монтажа е ако имаш повечко завъртулки и ъгли.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

гледай ламината да е с дебелина 8.3мм защото ако е по-малка дебелината:първо реди се по-гадно и второ троши се по снадките ако пода не е идеално гладък,за подложката каквато и да сложиш ако ходиш по чорапи ще ти е студено на кракатащом ще го редиш в кухнята си купи и лепило/силикон(в домко го има около 15лв тубичката) за снадките да не пропуска вода защото в противен случай се надува ако го намокриш а то в кухнята е неизбежно
                            Bravo 1.9d 97г

Коментар

krasio_79bs написа:
                              Тва моята мома ...
                              тва щото я държиш мома още по темата - аз навремето купих ламинат 7 мм., но за натоварени помещения - за обществени зали, кина и пр. от практикер на примоция. кво се изля, опика и изповръща, с извинение, докато децата бяха бебета, не е за разправяне. включително тъпата пералня се изливаше през филтъра веднъж на 2 седмици в продължение на половин година. наесен голямата тръгва на училище, да е живот и здраве, а ламинатът цвета не си е сменил даже, камо ли да се подуе и размести. а цената му беше без монтаж, колкото на същите мм "обикновен" с монтаж.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                              X