Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

РЕШЕНО: проблем по време на зареждане на ОС на компа+ВИДЕО

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

РЕШЕНО: проблем по време на зареждане на ОС на компа+ВИДЕО

Първо - сигурен съм, че и преди съм писал за този проблем, но не можах да си намеря темата. Ако някой се сети и я знае - да даде линк за да слея.Проблемът е следният - натискам копчето за старт, компютърът започва да зарежда, минава през БИОС-а, появява се черен екран с надпис: "Loading operating system...". Тук има две възможности:1. Надписът стои около секунда, след което ОС зарежда нормално. 2. Надписът стои около 10 секунди, след което се появява нов надпис под него:
    Код:
    A disk read error occured Press Ctrl+Alt+Del to restart
    Прилагам ВИДЕОКЛИП за да се види. (Ако клипът не се вижда, вече съм го изтрил.) Проблемът е ясно видим от 28 до 45 секунда на клипа. След рестарт с Ctrl+Alt+Del - ОС зарежда нормално, което се вижда от 1:10 минути до 1:15 минути от клипа.Каква може да е причината за това?

Откачи и закачи добре кабела към диска.
    Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Пробвано. Няма ефект.

Коментар

Ако имаш външен диск или USB флашка - откачи ги.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Нямам. На клипа се вижда, че без да променям нищо по конфигурацията, дори без да местя компютъра - единия път не може да стартира, а следващия път стартира нормално. Веднъж се случи 6 поредни пъти да не може да стартира, а има случаи, в които може 50 пъти да стартира без проблеми.

Коментар

Re: Нерешим проблем по време на зареждане на ОС на компа + В

ogi28b написа:
            Първо - сигурен съм, че и преди съм писал за този проблем, но не можах да си намеря темата. Ако някой се сети и я знае - да даде линк за да слея.
            Със съвет не мога да ти помогна, но пък съм добра търсачка. Ето темата ти, надявам се съм я уцелил.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=51545Успех.

Коментар

Благодаря, но не. Онази тема се отнася за друг компютър, с други проблеми. Общото е само, че не зарежда, но като цяло е съвсем различно. Знам я нея. Онзи компютър отдавна пое по пътя към блаженството.

Коментар

Много пъти проблема се оправя като закачиш диска към друг SATA порт на дъното. Рядко, но все пак се случва и нов SATA кабел да е решението.
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Пробвано на всеки от 6-те порта, с 3 различни кабела - оригинален, друг обикновен и друг необикновен (нано-кабел). Няма ефект. След няколко рестарта - пак е същото.

Коментар

Не съм специалист ,но прилича на заминаващ си хард или проблемен файл на операционната система.По-скоро първото.Това на този твой комп който обезшумява и подобрява охлаждането ли се случва?
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                      Това на този твой комп който обезшумява и подобрява охлаждането ли се случва?
                      Да. Случва се от първия ден, в който го купих преди 2.5 години. Случва се без значение дали съм му указал да зарежда от HDD, с който го купих, или от SSD, който купих наскоро. Това, че се случва и с SSD - категорично изключва участие на диска, според мен. Макар че всичко е възможно, знае ли човек.

Коментар

Имаш ли включен някакъв dongle ... за безжична мишка, блутут или нещо такова?Изключи ги и пробвай ...
                        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Tornado написа:
                          прилича на заминаващ си хард или проблемен файл на операционната система.По-скоро първото.
                          х2
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

avvasilev написа:
                            Имаш ли включен някакъв dongle ... за безжична мишка, блутут или нещо такова?Изключи ги и пробвай ...
                            Имам безжична мишка и клавиатура. Ще пробвам и без тях след малко.

Коментар

дай списък на компонентите съдържащ точен моделдъно, захранване, дискове, паметедит: всъщност кой ти го продаде това?кой ти препоръча модела?кой инсталира прозореца ?кой конфигурира ....?

Коментар

Working...
                              X