Ето темата, в която се консултирах преди време за компонентите: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...7#762077Ето и копие на мнението, с малко уточнения:Gigabyte 880GA-UD3H Athlon II x64 640 - 3 GHz640 ГБ WD Black Sata3/64 MB 2x 2 GB DDR3 @ 1333 MHz - A-Dataвентилатор noiseblocker 12 см за кутията, 13 Дб Захранващ блок: Enermax cyclops 500 W Безжична мишка и клавиатура А4, най-прост модел. По-късно добавих и:DVD-RAM/RW/+/-R: LG-дрън-дрън - преди 8 месецаVGA: Sapphire HD6670 Ultimate - преди 4-5 месецаSSD: A-Data SX-900 64 GB - преди 2-3 седмици. ОС е клонирана от HDD на SSD. Ако има нужда - да го отворя и да гледам етикетите на всеки компонент по отделно, но мисля, че това описание върши работа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
РЕШЕНО: проблем по време на зареждане на ОС на компа+ВИДЕО
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Преди време е правен по друга причина. И преди и след ъпдейта - едно и също. Сега пробвам веднъж със и веднъж без безжичната мишка. Забелязал съм, че ако има някакво прекъсване в тока - почти винаги го има проблема. Затова сега правя така - вадя приемника на мишката, спирам му тока от прекъсвача на захранването, пускам го, включвам мишката в произволен порт и пускам компютъра. За 20-25 такива повторения, проблемът се появи 5 пъти. Веднъж беше с включени и двата диска, а 4 пъти беше само с SSD. Това показва, че и само с HDD, както беше преди, и само SSD - все си го прави. Петте пъти, когато се прояви, беше с включена безжична мишка и клавиатура. Три от петте - беше на едно и също USB, и по веднъж - на две други USB-та. Всичките - на гърба на кутията.Още 10-на рестартирания по описания начин - с вадене на приемника и спиране на тока, резултатът е, че проблемът се появи още два пъти. И двата пъти приемникът е включен в предните USB-та, на кутията. Нещо много странно ми изглежда, ама сигурно нарочно са ги направили мишките на A4 да не работят нормално с платки на Gigabyte. Утре продължавам тестовете, ако го докарам до 20 поредни пъти с включена мишка, ясна е работата - нещата отиват към смяна на мишката и клавиатурата. Жалко, защото доста ми харесватАко монтирам приемника на удължителя, който е в комплекта, дали може да се очаква подобрение?
Коментар
-
Съмнявам се чрез удължителя да има подобрение. Сега като го написа това последното, знаеш ли, че предното ми дъно беше Гигабайт и понеже съм с безжични клавиатура и мишка на Майкрософт ми е правило същите проблеми, но не съм се замислял много. Сега като съм с Асус и не съм имал такива грижи... Ба ли го ... Нещо по настрйки в биоса за USB-тата ?Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Ще ровя утре, сега пробвам на лаптопа, ама на него няма проблеми. Утре ще пробвам с другата безжична мишка, която е на практика същата, само модела на приемника е малко по-различен, пък ще видим. Ако вземе, че с другия премник е наред - ще разменя мишките и това е, само една клавиатура ще има за "обучение" към другия приемник. Май имаше такава възможност в софтуера на А4.
Коментар
-
Оги, ако не е в гаранция и не ти представлява трудност защо не отвориш захранването, и да видиш как са кондензаторите - да не е направил някой "шапка". Подобен проблем имах и аз когато мемтест-а твърдеше, че едва ли не всяка плочка рам, която сложа на дъното е калпава, а се оказа кофти ток накрая. А това, че при аномалии с тока забелязваш проблема може причината да е точно в захранващия блок.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа:Оги, ако не е в гаранция и не ти представлява трудност защо не отвориш захранването, и да видиш как са кондензаторите - да не е направил някой "шапка". Подобен проблем имах и аз когато мемтест-а твърдеше, че едва ли не всяка плочка рам, която сложа на дъното е калпава, а се оказа кофти ток накрая. А това, че при аномалии с тока забелязваш проблема може причината да е точно в захранващия блок.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
ХЪ, то щото "солидните" кондензатори на гигадръва са застраховани. Аз съм с гигадръв дъно и с комплект на А4 - нямам проблеми за момента, но всичко ми е без подобрения. И Оги, прегледай ВСИЧКИ видими кондензатори внимателно.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
siluro написа:Оги, ако не е в гаранция и не ти представлява трудност защо не отвориш захранването, и да видиш как са кондензаторите - да не е направил някой "шапка". Подобен проблем имах и аз когато мемтест-а твърдеше, че едва ли не всяка плочка рам, която сложа на дъното е калпава, а се оказа кофти ток накрая. А това, че при аномалии с тока забелязваш проблема може причината да е точно в захранващия блок.DogForLife написа:пробвай с друг хардkolev написа:пробвай в bios да намериш опцията hdd s.m.a.r.t. и я изключи. премести двд-то да не е на същия канал с ссд-то. ссд-то го остави самичко на канал.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар