Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с лаптоп - лилави черти? - РЕШЕНО

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с лаптоп - лилави черти? - РЕШЕНО

Здравейте,мой приятел има проблем с лаптопа си, от време на време му се появяват лилави черти, като на снимката.Впоследствие проблема се е задълбочил, образа е започнал да играе (всъщност от чертите до "играенето" са 2-3 дни)Лаптопът е Тошиба Сателит (модела не го разбрах), видеокартата е GeForce Go 7600.Драйверите са преинсталирани за всеки случай, но май не е от тях. Тъй като човека е скаран с английския и компютрите,комуникацията беше доста трудна, но ми каза, че му било излязло съобщение, че видеокарата или драйверите не работели както трябва.Идеи? Прецакана видеокарта или ...?Също така идеи за евтин и качествен сервиз (ако съществува такова нещо) в София.
    Прикачени файлове
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Според мене това е от екрана. Ако беше от видео картата... едва ли въобще щеше да тръгне.
    94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
    03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico
    02' Fiat Stilo 1.6 16v Grigio Steel

Коментар

Трейс, същото нещо се получи с компютъра на бащата онзи ден. Не е от скоро де, но подобни черти имаше из целия екран и си сменяха местата. В някакъв форум попаднах на мнение, че се дължи на проблем с паметта на картата. Махнах драйвера на АТИ и чертите изчезнаха. Преди това стартирах Safe Mode за всеки случай и там всичко беше наред. Изтеглих последния драйвер от сайта, сложих го и няма разлика. Махнах видеокартата (9250) и сложих NVidia MX 440. С нея нямаше такъв проблем. За сравнение - компютърът е с чисто нов софтуер, Win XP, драйвери от сайтовете на производителите за хардуера и допълнителния софтуер е само офис-пакет, pdf-четец, Аваст-антивирусен софтуер, Хром, Опера, Флаш, VLC Player, DotNet 3.5, Skype, Java. Поразгледай Гугъла за "coloured dotted lines [модел на видеокартата]", може да изскочи нещо като решение или вместо "coloured" - "violet/purple" или съответния цвят. Ако намериш решение - задължително пиши в темата, че да го пробвам.Ред.: А на този компютър сложих преди време тази MX 440, защото пък с предишната му - Radeon 7000 - започна да играе образа така леко да трепери все едно, при подвижна картина. При стабилна - почти не се забелязваше. На друг компютър - служебен - пак играеше така, 1:1. Оправи се веднага, щом сложиха друга карта, от друг компютър със същата конфигурация и същата видеокарта.

Коментар

Е хубаво, как ще сменя карта, при условие, че на повечето лаптопи картите за запоени за дъното? Още повече някои лаптопи (моя примерно е с сore-i5) имат APU (общо взето това са "новите" процесори които са комбинирани, CPU + GPU, тоест в самия процесор има и графично ядро, което позволява по-висока производителност и по-ниска консумация на енергия). От там - ако нещо се случи със мощната видеокарта, би трябвало графичното ядро в процесора да поеме ролята на видео карта. Ако не се играят игри може и да не се усети, че картата не работи...Може да е видеокартата. Тези "черти" както ги наричате са артефакти и не вещаят нищо хубаво... Въпреки това не му изтърсвай толкова лошо нещата, защото както каза колегата Valenses, може и да е от дисплея.Ако лаптопа е стар, ако нещо е падало върху него, ако е натискало пластмасата над/зад дисплея също може да се получи това. Може да е от кабелите на монитора... Възможности колкото щеш. Нека да натисне пластмасите ОКОЛО дисплея, но НЕ със всичка сила, а леко или пък като хване двата горни ръба на дисплея леко и нежно да го усуче няколко пъти, но не да го почупи и да каже дали изчезват тези черти, премигват ли, изобщо случва ли се нещо... Да внимава докато прави тези "тестове", не отговарям ако усуче толкова силно дисплея, че го счупи (не питай, имал съм такъв случай с мой познат)! Аз лично предполагам, че дисплея си отива.Не за пръв път чувам за такъв случай с дисплей на Toshiba Satellite! Обикновено се оказва дисплея.
        Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

Valenses написа:
          Според мене това е от екрана. Ако беше от видео картата... едва ли въобще щеше да тръгне.
          Toва се установява след включване към външен монитор, а за ремонт при свестен човек поне в София можете да сте спокойни, има такъв-http://hardwarebg.com/forum/member.php/1223-Ilian359
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Аз имах такъв проблем с моя лаптоп .Оказа се че е от Видео картата, с течение на времето понякога не искаше въобше да старира ,а се появяваха директно такива черти. Аз също не вярвах ,че проблема е от чипсета на видеото лаптопа,но след като го отвориха пред мен и с нещо като пистолет за горещ въздух награяваха чипа , компа тръгна за известно време мисля че беше около месец,пак почна да прави такива магарии ,докато един ден въобще не тръгна. Разпродадох го за резервни части и това беше. От тогава съм се зарекъл че скъп лаптоп повече никога.Дано при теб не е това.

Коментар

Няма как да е от монитора, защото колегата е направил Screenshot. Или драйвери или видео.
              Alfa 159 SW 2.4 Ti
              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Преди да умре видеото, показва подобни издайнически черти.

Коментар

И при мен се появиха преди време точно на 7600 - смениха ми го едни колеги - чипа се отпоява от платката, почиства се мястото и се запоява новия чип. На друг мой лаптоп с 8600 това го правя вече за втори път Има драма с охлаждането явно.
                  Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Това ще да е от матрицата. Между 100-200 лв ще ти струва ремонтът edit : ремонтът ще ти включва подмяна на матрицата с нова и работа. Цената си зависи от сервиза, но дадох най-масовия диапазон.
                    FIAT Stilo 1.9 JTD

Коментар

Slavchev, к’ва матрица бе брат? Човека не е снимал монитора с фотоапарат. Скрийншота е с ’print screen’ бутона на клавиатурата, което автоматично изключва монитор
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                        Slavchev, к’ва матрица бе брат? Човека не е снимал монитора с фотоапарат. Скрийншота е с ’print screen’ бутона на клавиатурата, което автоматично изключва монитор
                        Моя грешка, извинявам се )
                        FIAT Stilo 1.9 JTD

Коментар

стандартен дефект в тези серии видеокарти на нвидиа. всички мрат гарантирано. проблема ще се задълбочи и ще спре изобщо да пали дисплея. ремонта не си заслужава.

Коментар

Днес говорих с човека, в крайна сметка реши да го продаде и да си вземе нов.Все пак за всеки случай, ще го накарам след малко да сложи един външен монитор, ей така за спорта, да видим какво ще стане.Махнал е и драйверите за видеото, също така и в Safe Mode пак си ги има лентите.kolev: тая Go 7600 вярно май доста про6леми дава. Аз на моя лаптоп съм с Go 7400, от края на 2006 е и досега няма про6леми.Това е лаптопа, колко горе-долу да му търси:Toshiba Satelitе A100-599Intel Core 2 Duo Т7200 2.00 GHzRAM 2,00 GBHDD 500
                            Ex Fiat 126P
                            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS
                            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Re: Проблем с лаптоп - лилави черти?

trace написа:
                              Здравейте,мой приятел има проблем с лаптопа си, от време на време му се появяват лилави черти, като на снимката.Впоследствие проблема се е задълбочил, образа е започнал да играе (всъщност от чертите до "играенето" са 2-3 дни)Лаптопът е Тошиба Сателит (модела не го разбрах), видеокартата е GeForce Go 7600.Драйверите са преинсталирани за всеки случай, но май не е от тях. Тъй като човека е скаран с английския и компютрите,комуникацията беше доста трудна, но ми каза, че му било излязло съобщение, че видеокарата или драйверите не работели както трябва.Идеи? Прецакана видеокарта или ...?Също така идеи за евтин и качествен сервиз (ако съществува такова нещо) в София.
                              Видеокарта. Паметта сдава багажа. Скоро съвсем няма да пали. Ремонта е смяна с нова, но за този модел са на специфичен конектор.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X