jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с лаптоп - лилави черти? - РЕШЕНО
Collapse
Заключена тема
X
X
-
siluro написа:Аз да питам тъй като и при мен беше изгоряла 7600 и я замених с друга 7600 какъе в проблема според kolev ?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:siluro написа:Аз да питам тъй като и при мен беше изгоряла 7600 и я замених с друга 7600 какъе в проблема според kolev ?Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа:Аз теб прекрасно те разбрах какво си направил, на 2 мои лаптопа е правено упражнение със смяна на чипа съответно при единия - 7600 и другия - 8600. За клиентски машини с точно тези серии видео карти 7-а и 8-ма доста са минали през станцията. Не разбрах какво имаше в предвид kolev за нвидиа 7.Steliyan's Life!
Коментар
-
siluro написа:Аз да питам тъй като и при мен беше изгоряла 7600 и я замених с друга 7600 какъе в проблема според kolev ?
Коментар
-
Еее чак толкова не съм съгласен. Вярно купих си нов чип, чаках го сума ти време да дойде ама си оправих лаптопа. На мен лаптопа ми е със лицензиран софтуер, къде за диагностика, къде за работа, къде за програмиране. Тука не може да става и дума за подмяна на лаптоп. А и вече не е толкова скъпо нито труда, нито материалите. Между другото моята 7600 умря точно от микропукнатина, тука си прав. Но на мястото на 7600 може да се сложи само 7600.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
kolev написа:... всъщност това са съвсем нормални работни условия. примерно картите на ати работят при абсолютно същите условия, но не дефектират - следователно проблема не е в охлаждането, а в гпу-то на нвидиа...евтиния вариант за "лекуване" е гпу-то да се нагрее и така тия пукнатини да се затварят. картата заработва и се държи така все едно нищо не е било. проблема е че това решение е кратковременно и картата е капут само след няколко месеца. ремонтирал съм успешно 3 лаптопа с този дефект ...Steliyan's Life!
Коментар
-
не, не сме колеги но изглежда това ти е първия лаптоп с тоя дефект. споко, има много от тях и като ти минат още няколко през ръцете ще се научиш да ги връщаш.ребалинг се прави когато сменяш чипа с нов- когато видеокартата е директно на дъното. за да извадиш дънната платка, на практика целия лаптоп се разглобява на съставните му части. после естествено трябва и да го събереш. това не е малко труд и като знаеш че тоя лаптоп 100% ще направи същия дефект,че ремонта струва 1/2 от цената на същия употребяван и работещ, като му кажеш на клиента всичко това, къде е смисъла.ама какво ти обяснявам, след няколко месеца изглежда сам ще разбереш, лошото е че се движиш 5-6 години след всички останали http://www.theinquirer.net/inquirer/...ur_macbook_proТемата е изчерпана. Ключ.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар