На времето аз имах едно видео, което паметта му правеше такива мизерии.Най-якото в моя случай беше, че проблема изчезваше, когато овърклокна паметта. Ако я върна на оригиналната честота и хоп - дефекти.Много яко решение на проблема се оказа при мен.
Това е лаптопа, колко горе-долу да му търси:Toshiba Satelitе A100-599Intel Core 2 Duo Т7200 2.00 GHzRAM 2,00 GBHDD 500
Ами като отпишеш дъното, останалото си е читаво, стига харда да не е Тошиба! Ето за ориентация малко информация! Харда можеш да го пласираш за около 50-60 лева. Дисплея с инвертора и капака са си наред - около 60-70 лева за целия капак. Процесора около 30 лева. Паметта - стандартно - 10- 12 лева на GB. DVD писачката за около 20, ако е наред. И то май друго не остана!Това са цени, на които аз бих взел нещата, ако ми трябват. Естествено добрия търговец може да изкара и повече... Yellow_Flash_Colorz_PDT_10
Видеокарта. Паметта сдава багажа. Скоро съвсем няма да пали. Ремонта е смяна с нова, но за този модел са на специфичен конектор.
Вече не пали, току що ме информираха "Това са цени, на които аз бих взел нещата, ако ми трябват. Естествено добрия търговец може да изкара и повече... "Пича иска да го продава цял и колкото се може по-бързо за да си взима нов, че му трябва, пък го е закъсал за пари, абе...Важното е, че форума пак помогна, натам да се оправя.
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
от дефекта са засегнати всички от 6,7 и 8 серии + има и други.някои от тия видеокарти са на слот /като картите на настолно пц/ , но при повечето лаптопи са директно на дъното.лаптопи с такъв дефект изкупуват за около 150-200лв едвам едвам и то ако нямат липси и всичко друго е наред.
от дефекта са засегнати всички от 6,7 и 8 серии + има и други.някои от тия видеокарти са на слот /като картите на настолно пц/ , но при повечето лаптопи са директно на дъното.лаптопи с такъв дефект изкупуват за около 150-200лв едвам едвам и то ако нямат липси и всичко друго е наред.
Така както го изреждаш - са засегнати всички лаптопи. А аз да ти кажа, кога се проявява този дефект - когато се компроментира охлаждането, а това обикновено се случва, когато се затлачи радиатора. Случва се на всички лаптопи - дори тия, които липсват в статистиката. И така изброени 6-7-8 серия на Тошиба или на HP DV Pavilion??
дефекта е в самото GPU . страдат както и мобилните карти, така и десктоп картите че и на плейстейшън са слагали такива. при десктоп картите няма кой знае какви проблеми щото работят на по-ниска температура - да речем 60-70градуса. дефекта излиза бързо когато температурата стигне 80-90 градуса - тоест лаптоп на който се играят игрички. от това зависи кога ще сдаде багажа. ако картата се товари изкарва значително по-малко. обикновено се скапват за 2 до 4 години.ПП6,7 и 8 серия на нвидиа
Лаптопа е вече в мен. За да пресечем спекулациите и да финализираме темата - проблема е във видеочипа - не е памет, а самият 7600 е сдал багажа. Лаптопа ще се продава на части или ще се ремонтира - ще реша след като ми съобщят цена за видеокарта.
Понеже няма как да си редактирам мнението - след премахването на остатъците от чужди ръце - лаптопа вече е жив и всичко работи идеално.Трябва да се съобразим къде мъкнем техниката си на сервиз - лаптопа е ходил при аджамии, които нищо не са свършили както трябва.
Какво са правили, беше ми споменал, че е идвал някакъв негов приятел да го чисти от прах,но за друго не е казвал.Иначе браво, че си го оправил.
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
ако се прави ребалинг и нов гпу, да изкара 2-3 години. ако само е духано с горещ въздух, чакай го след някой друг месец да се върне пак. просто няма смисъл лаптопи с тоя дефект да се ремонтират.
Какво са правили, беше ми споменал, че е идвал някакъв негов приятел да го чисти от прах,но за друго не е казвал.Иначе браво, че си го оправил.
Видеокартата биде отремонтирана. Неговият приятел си е оставил ръцете значи - нито прах беше чистен, нито вентилацията беше пипана - всичко е рециклирано и работи разкошно. Обмислям вариант да потърся здрава видеокарта, но на този етап - след всички тестове се държи както очаквам - добре.
kolev написа:
ако се прави ребалинг и нов гпу, да изкара 2-3 години. ако само е духано с горещ въздух, чакай го след някой друг месец да се върне пак. просто няма смисъл лаптопи с тоя дефект да се ремонтират.
Видеокартата е на отделен слот. Та какъв смисъл казваш, че няма??? Или ме учиш на това, което работя в последните 17 години?
Коментар