Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обсъждане на боеприпасите и характеристиките им (отцепена)

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

betuk написа:
    kiro_of_the_day написа:
    betuk написа:
    kiro_of_the_day написа:
    betuk написа:
    Недей ми дава акъл, кво е автомат, и кво е пушка?!-знам къде и вкво е разликата на изпълнение, и двата моят да стрелят на автоматичен режим ,
    Все пак май ще ти трябва малко акъл, защото разликата между автомат и автоматична пушка е от земята до небето...С 3 думи - немат нищо общо. :D
    Брато, айде кажи тая разлика от небо и земо!?-Щото Ази кат служих в под:56460 ,не съм бил в час когато го преподаваха шапкарите пък всеки ден тичахме като луди над това поделение на 3км нагоре до шибаното стрелбище, пък камо ли из полето и дерето дето бе пригодено за учебно КСП. После година и няколко месеца ,пък маах крачоли на 5км от с.Средорек всеки ден с една почивка през седмицата,като тая почивка ходих до пощата в това село.
    Колко и какъв вид стрелба има автомата, респ. авт. пушка?
    Отбягваш ми въпроса!?- А то е принципа на деиствие "разликата от небо до земьо" ???- що се отнася за стрелбата, ето едно линкче за да видиш как стрелят двете пушкала http://www.youtube.com/watch?v=yW_dmjG-EXk
    Щом се учиш от нета как се стреля - ясна е работата... Днес лекции не ми се изнасят - имаш си нет.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
      betuk написа:
      kiro_of_the_day написа:
      betuk написа:
      kiro_of_the_day написа:
      betuk написа:
      Недей ми дава акъл, кво е автомат, и кво е пушка?!-знам къде и вкво е разликата на изпълнение, и двата моят да стрелят на автоматичен режим ,
      Все пак май ще ти трябва малко акъл, защото разликата между автомат и автоматична пушка е от земята до небето...С 3 думи - немат нищо общо. :D
      Брато, айде кажи тая разлика от небо и земо!?-Щото Ази кат служих в под:56460 ,не съм бил в час когато го преподаваха шапкарите пък всеки ден тичахме като луди над това поделение на 3км нагоре до шибаното стрелбище, пък камо ли из полето и дерето дето бе пригодено за учебно КСП. После година и няколко месеца ,пък маах крачоли на 5км от с.Средорек всеки ден с една почивка през седмицата,като тая почивка ходих до пощата в това село.
      Отбягваш ми въпроса!?- А то е принципа на деиствие "разликата от небо до земьо" ???- що се отнася за стрелбата, ето едно линкче за да видиш как стрелят двете пушкала http://www.youtube.com/watch?v=yW_dmjG-EXk
      Щом се учиш от нета как се стреля - ясна е работата... Днес лекции не ми се изнасят - имаш си нет.
      Незнам кой набор си, не случайно ти казах номера на поделението, за лекцийте ги изнасяй на щерките на шапкарите, поне те бяха хубави по времето като служих.Второ не помня и не съм брой , но бая патрони съм изтрелял както казах на шибаното стрелбище което бе на 3,5км от поделението,и над туй отгоре само нашия набор доколкото разбрах после,са ни юркали де пешом, де с марш на скок до стребището,сле това набора който основно бе от дупница и кюстендилския край ,ги возеха на жоганите, защото бяха МАМИНИ СИНЧЕТА.Другия момент ,Когато стана войната в Сърбия, тогава ги видях що за п.тки бяха тия шапкари, дето се натягаха и се прайха на изпълнителни пред по главни оттях.Така че недей ми ми казва колко разбирам ,колко НЕ!Все пак само за уточнение, само на стрелбището съм изгърмял над 2000 ПАТРОНА!!!- ако не са и повече,отделно и на заставата пак гърмяхме....Така че специално АК-то до болка ми е познат, и в отношение за надежнеста вече съм много добре запознат . Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
      Fiat palio 1.7td

Коментар

2 иляди патрона ... Че това е нищо. Аз за 6 месеца изстрелях към 4000-5000 за 3 стрелби. Просто бях сам войник с 7 страшинки и над 100-на офицера, в обслужващ батальон за СО. Смятай колко от кадровите, ходеха на стрелбището. И въпреки това, не се смятам нито за експерт, нито за добър стрелец. Въпреки, че по-време на стрелбите съм се засичал няколко пъти и се справях доста добре. Не знам защо, всеки изстрелял по няколко стотин патрона и то в казармата, се смята за стрелец или оръжейник.

Коментар

nikolovvd написа:
          jenshen73 написа:
          ЗРУ Двина и Нева и те се прострелват - всяка година на Шабла.
          Двина-та я свалиха от въоръжение 1980-1981 година и я заместиха с Волхов. На Кичево и Галата още ли държат Нева-та?
          Объркал си се - волхов го свалиха от въоръжение 80-81 и качиха Двина. За нещастие остана само Кичево. Галата (моето поделение) го закриха през 2000г.
          chaveto написа:
          Аз когато съм чул/видял АК поне съм разбрал, че влизат повече от 30бр. в пълнителя.А когато аз съм произвел първият си изстрел с огнестрелно оръжие ти не си и виждал такова. Така, че е и по дебела от твоята.
          Искаш да ми кажеш, че си стрелял през далечната вече 1980??? Чудно как ли си успял като бебче да стиснеш пръстче, че и да натиснеш спусък??? Лятото на 1980 беше първия ми допир с огнестрелно оръжие - ловджийска двуцевка, а ако някой каже, че 7 годишно може да стреля без да падне - лъже... Тъй, че има да си мечтаеш и за дебелина и за размер. И на живо.П.П. Стандартния пълнител на АК47 е труден за зареждане след 25-26 патрон. Трийстия влиза трудно, ако се напънеш и сгънеш пружината преко сили - може и да натъпчеш 31, но пълнителя не е проектиран за 31, а за 30, тъй че тоя спор е абсолютно излишен.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Mupo написа:
            .... Не знам защо, всеки изстрелял по няколко стотин патрона и то в казармата, се смята за стрелец или оръжейник.
            Такива са законите на дивия запад, пък и тук всички сме специалисти по всичко.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

betuk написа:
              kiro_of_the_day написа:
              betuk написа:
              kiro_of_the_day написа:
              betuk написа:
              kiro_of_the_day написа:
              betuk написа:
              Незнам кой набор си, не случайно ти казах номера на поделението, за лекцийте ги изнасяй на щерките на шапкарите, поне те бяха хубави по времето като служих.Второ не помня и не съм брой , но бая патрони съм изтрелял както казах на шибаното стрелбище което бе на 3,5км от поделението,и над туй отгоре само нашия набор доколкото разбрах после,са ни юркали де пешом, де с марш на скок до стребището,сле това набора който основно бе от дупница и кюстендилския край ,ги возеха на жоганите, защото бяха МАМИНИ СИНЧЕТА.Другия момент ,Когато стана войната в Сърбия, тогава ги видях що за п.тки бяха тия шапкари, дето се натягаха и се прайха на изпълнителни пред по главни оттях.Така че недей ми ми казва колко разбирам ,колко НЕ!Все пак само за уточнение, само на стрелбището съм изгърмял над 2000 ПАТРОНА!!!- ако не са и повече,отделно и на заставата пак гърмяхме....Така че специално АК-то до болка ми е познат, и в отношение за надежнеста вече съм много добре запознат . Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
              БХ 607, ако ме разбираш, че си изстрелял 2000 ПАТРОНА. Аз бях танкист и съм изстрелял все на все няма и 1 пълнител в казармата с Калашника.Цялата тирада не отговаря на поставения от мен въпрос между редовете - каква е разликата между автомат и автоматична пушка.Давам ти жокер - Арсенал произвеждат Калашник с ограничение до автоматична пушка за ловни цели - т.н. ловен автомат. п.п. Относно намеците ти на регионално ниво - при мен пък в Асеновград имаше само един наборник от Ловешкия регион и беше мека китка. И ... SO WHAT?
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Интересно що по мое нямаше ,,меки китки,, нещо с наборите ли стана или мода да си на левия бряг?
                Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

кроко61 написа:
                  Интересно що по мое нямаше ,,меки китки,, нещо с наборите ли стана или мода да си на левия бряг?
                  Имаше, изпращаха ги с почести вкъщи , веднага щом ги хванеха, но и модата е такава дето викаш.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    betuk написа:
                    kiro_of_the_day написа:
                    betuk написа:
                    kiro_of_the_day написа:
                    betuk написа:
                    kiro_of_the_day написа:
                    betuk написа:
                    БХ 607, ако ме разбираш, че си изстрелял 2000 ПАТРОНА. Аз бях танкист и съм изстрелял все на все няма и 1 пълнител в казармата с Калашника.Цялата тирада не отговаря на поставения от мен въпрос между редовете - каква е разликата между автомат и автоматична пушка.Давам ти жокер - Арсенал произвеждат Калашник с ограничение до автоматична пушка за ловни цели - т.н. ловен автомат. п.п. Относно намеците ти на регионално ниво - при мен пък в Асеновград имаше само един наборник от Ловешкия регион и беше мека китка. И ... SO WHAT?
                    Е един от Ловещко с" мека китка", ми от твоя колко бяха!???- не беше само един.....Да не казвам и шапкарите как им се промениа физиономийте ,като ни в дигнаха степента на готовност, щом разпечатаха складовете, и извадиха бойните провизий за война Относно основния въпрос, разликата на ПРИНЦИПА на действие, аз споменах по предни постове,повтарям :принцип на деиствие на РАБОТА при стрелба, а не кой е по точен и по готин.Щом се отнася до арсенал, винаги ще има и се следи контрола на патента на калашник, и ограничението за което казваш, може да е от гледна точка на скритата мощ която може да извлече ,а именно много по-добри характеристики спрямо оргиналния модел.
                    Fiat palio 1.7td

Коментар

Поредна чат тема.Ключ.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Еее, изчакай да видим поне платформата колко цитата може да генерира, тамън стана приятно за окото...

Коментар

Working...
                        X