betuk написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обсъждане на боеприпасите и характеристиките им (отцепена)
Collapse
Заключена тема
X
X
-
dobrujanetza написа:betuk написа:От всички коментари дотук, 3-ма или 4-ма са стреляли достатъчно ,че да да придобият качествата на АК-47.Вярно е, не са точни като М-16, но при достатъчен опит, и познаване на характеристиките, мисля че първите три куршума влизат без проблем в целта до 150-200м, не случайно командира ми казваше," от три на горе, е безмислено",щото самото оръжие е така проектиран ,че невъзможно да се удържи за точност,но на единичен е като всяко друго оръжие,точността зависи от прострелката и стрелеца:D.Що се отнася за качеството, когато служих през 92-94год, Българския бе най- сполучлив, защото съм ползвал и руски,и българския, и определено нашия по държеше на дълъг рейс от пълнители.Но може това да идва от годината на производство, българския бе по -нов, а докато руския видимо бе по-стар-износен.... :DНо едно е ясно, вече над 60години все още е предпочитано оръжие за всички ,поради простата причина, лесно за подържане,прост на изпълнение, надежден при всякви метереологични условия ,и последното , е брой на засечки.Зо последното,докато служих,само един път ми отказа"засече",това е заради дефектен патрон, иначе при всички останали критерий, е железен. Относно понятието засичане, е грешно се тълкуват от някой Колеги по-горе,имам предвид след 2-3 пълнителя "засичали",ми по-скоро е бих приел "плюене",точно това става след втория или третия пълнител,зависимост от патроните.Но мисля че няма такова оръжие което да държи на постоянна продължителна стрелба във "ВРЕМЕ", но в производителност в единица време има, на това съм съгласен.... :DFiat palio 1.7td
Коментар
-
Половината от писалите тук имат спомени за АК от преди 10 и повече години.Бас ловя ,че ако ви падне в ръцете утре и се наложи да повторите стрелковите упражнения от армията ,ще претърпите пълен провал. Стрелял съм толкова много.Легнал ,от клек,прав, в крачка и със противогаз на главата. Прострелвам съм около 70-80 автомата със оръжейника в поделението и въпреки това нямам вашето самочувствие относно познанията по АК. Всичко се постига със тренировки и постоянство.Колко от вас си пазят военните книжки да направим една сверка с награди по стрелба?Моята я пазя.Между другото тия тресиращите патрони що ни ги даваха в армията?
Коментар
-
krasio_79bs написа:Колко от вас си пазят военните книжки да направим една сверка с награди по стрелба?Моята я пазя.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
krasio_79bs написа:Половината от писалите тук имат спомени за АК от преди 10 и повече години.Бас ловя ,че ако ви падне в ръцете утре и се наложи да повторите стрелковите упражнения от армията ,ще претърпите пълен провал. Стрелял съм толкова много.Легнал ,от клек,прав, в крачка и със противогаз на главата. Прострелвам съм около 70-80 автомата със оръжейника в поделението и въпреки това нямам вашето самочувствие относно познанията по АК. Всичко се постига със тренировки и постоянство.Колко от вас си пазят военните книжки да направим една сверка с награди по стрелба?Моята я пазя.Между другото тия тресиращите патрони що ни ги даваха в армията?Fiat palio 1.7td
Коментар
-
betuk написа:Недей ми дава акъл, кво е автомат, и кво е пушка?!-знам къде и вкво е разликата на изпълнение, и двата моят да стрелят на автоматичен режим ,VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Само няколко думи да вметна. Умението да се стреля с оръжие (каквото и да е) е от непостоянните умения. Не е като да си карал колело преди 10-15-20 години и сега пак да можеш да караш. Трябва си постоянство.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:betuk написа:Недей ми дава акъл, кво е автомат, и кво е пушка?!-знам къде и вкво е разликата на изпълнение, и двата моят да стрелят на автоматичен режим ,Fiat palio 1.7td
Коментар
-
betuk написа:kiro_of_the_day написа:betuk написа:Недей ми дава акъл, кво е автомат, и кво е пушка?!-знам къде и вкво е разликата на изпълнение, и двата моят да стрелят на автоматичен режим ,VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
jenshen73 написа:Колегата Женшен е стрелял достатъчно дори и със собствения си войнишки, а и по-късно със служебно зачислен такъв. Всички пропускате една малка подробност - какъвто и мерник да се монтира на АК - ако не се съобрази от стрелеца индекса на калибровка - има си стреляте по мишената и да не улучвате. Моя войнишкия според калибровката стреляше долу в ляво от центъра на мишената. Следващия ми АК стреляше горе в дясно. Ако разликата не се компенсира от стрелящия - точността е точно 0. За това АК е добро оръжие за война - стреляш без да се целиш и се надяваш да улучиш, но не е оръжие за прецизна стрелба. Доброто оръжие за стрелба с оптичен прицел е и си остава винтовката. А като съобразим и понатежалия и допълнително изкривен прицел от заглушителя - точността на тоя стрелец е била нейде в минусовия диапазон. Не забелязах никой от разбирачите пишещи в тази тема дори да е споменал маркера за калибровка на АК...кроко61 написа:Не можах да разбера след колко пълнителя прегрява АК47????????
Коментар
-
chaveto написа:jenshen73 написа:Колегата Женшен е стрелял достатъчно дори и със собствения си войнишки, а и по-късно със служебно зачислен такъв. Всички пропускате една малка подробност - какъвто и мерник да се монтира на АК - ако не се съобрази от стрелеца индекса на калибровка - има си стреляте по мишената и да не улучвате. Моя войнишкия според калибровката стреляше долу в ляво от центъра на мишената. Следващия ми АК стреляше горе в дясно. Ако разликата не се компенсира от стрелящия - точността е точно 0. За това АК е добро оръжие за война - стреляш без да се целиш и се надяваш да улучиш, но не е оръжие за прецизна стрелба. Доброто оръжие за стрелба с оптичен прицел е и си остава винтовката. А като съобразим и понатежалия и допълнително изкривен прицел от заглушителя - точността на тоя стрелец е била нейде в минусовия диапазон. Не забелязах никой от разбирачите пишещи в тази тема дори да е споменал маркера за калибровка на АК...кроко61 написа:Не можах да разбера след колко пълнителя прегрява АК47????????Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар