Та това си звучи като виц и още коментара след него е убийственСтроят тунела под Шипка от 2014-а25 септември 2009 / News.dir.bgСтроителството на тунела под Шипка може да започне през 2014 година, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Новото ръководство на Агенция "Пътна инфраструктура" е включило проекта в обхвата на ОП "Транспорт", като е налице пълно разбиране от европейските партньори по този въпрос, изтъкна Плевнелиев на парламентарен контрол, предаде БТА. Заради голямата дължина на тунела - 3,2 км, високата строителна стойност, строгите изисквания на Директивата на ЕП, в тригодишната бюджетна прогноза на агенцията се залага през 2010 - 2011 г. да бъде актуализиран идейният проект, а през 2011 - 2012 г. да бъде изработен техническият проект на тунела. Предвижда се строителството да започне през 2014 г. То би могло да започне още на първи януари, като ЕК е готова да го включи в Оперативна програма "Транспорт", заяви Плевнелиев. По думите му другата възможност е да се премине към концесиониране, но правителството е избрало проектът да се реализира през оперативната програма. Участъкът Габрово - Шипка е част от паневропейския коридор, но в момента той преминава през прохода "Шипка" с надморска височина от 1200 м, което е проблематично през зимата, посочи министърът. Предварителните инвестиционни проучвания за тунела са от 1970 година и са актуализирани през 2001 година. Страната ни е поела ангажимент пред ЕС да изгради тази връзка, но процедурите са стартирани и са спирани през годините заради финансова невъзможност. В проекта на автомагистрала "Тракия" не се предвижда по-бърза връзка със Стара Загора, стана ясно още министър Плевнелиев в отговор на депутата Иван Иванов. Изграждането на пътни възли по автомагистрала "Тракия", броят им и разположението им са определени още на фаза "идеен проект, след проучване", каза още министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в отговор на въпрос на депутата Иван Иванов. Връзките в област Стара Загора са четири - при пресичането с пътя Чирпан - Братя Даскалови, Чирпан - Стара Загора, Велико Търново - Стара Загора - Хасково, и Гурково - Нова Загора - Раднево. Връзките на областния град с автомагистралата се осъществява през пътния възел Чирпан - Стара Загора, и Велико Търново - Стара Загора - Хасково. При определянето на пътните възли са взети предвид редица технически, социални, екологични предпоставки, отбеляза министърът. Народният представител Иван Иванов поиска депутатите от района да бъдат приети от министъра и да бъдат изслушани от експертния съвет. "Говоря за шестия по големина град в България със 160 000 души население, за който е предвидено връзката да става чрез 33-километров път Стара Загора - Чирпан, който минава през две села. Това не е удобна връзка", заяви Иванов.Коментарgeologist (25.09.2009 г. | 15:18ч.) 2011г. Най - после е избран изпълнител за прокопаване на тунел под прохода Шипка. Месец по-късно челната копаеща машина се разтърсва от мощен удар и спира. Екипът от специалисти и работници се събира мястото, а после следва буря от възклицания, вариращи от ,,О, май год!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Я малко вицове
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ktborisov написа:Вървяли си през гората Мечо Пух и Прасчо. Излезли на една полянка и що да видят - захвърлена пушка. Понеже не били виждали такова чудо досега, хванали да я разглеждат. Прасчо я хванал за дулото, а Мечо - съответно за приклада. Но естествено Мечо Пух най-накрая стигнал до спусъка и го натиснал. Чул се страшен гръм. Прасчо паднал на тревата и почнал да се превива: - Квии - квии - квиииииик. - К’во се хилиш бе, свиньо мръсна - изръмжал Мечо - ’наш как ми писнаха ушите.forza la FIAT
http://gorata.net/f.php?f=dani_bravo
Коментар
-
Мъж се връща вкъщи и гледа жена си с любовник. Бамммм! - през прозореца без да се замисли. На следващия ден пак заварва жената със същия любовник, целият в бинтове и превръзки. Бамммм! - пак през прозореца. На третия ден се връща и гледа жената пак със същия. Този път се разгневил страховито и разярено тръгнал към мъжа. Любовникът казал:- Спри! Кажи какво искаш от мене!- Как какво бе, да не спиш с жена ми.- Ми така кажи бе, човек, а ти само намеци, намеци...Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
-Как се казваш ? -Елка.-Смятай !Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Meril
Американец и българин умират и попадат в Ада. Дявола им предлага да избират едно от двете: български ад или американски ад. Естественно грешниците се интересуват каква е разликата...Дявола:- В българския ад ще ядете по две кофи лайна на ден, а в американския само една кофа.Съответно българина плюе на всичко и избра българския ад. Американеца иска по-доброто и избира американския ад.След една година се срещат. Американеца:- Ти, приятелю направи много лош избор! Аз сутринта изяждам една кофа лайна и цял ден съм свободен.Българина:- Нищо подобно. В нашия ад е българска работа - ту лайната не са докарали, ту кофите не стигат за всички...
Коментар
-
Внук се оплаква на дядо си:- А дядо, какво ми я хвалиш тази Москва! Като бях там: таксиметровите лъжат, навсякъде задръствания, скъпотия. Опиташ да хванеш някоя мацка, веднага те отрязва.Дядото пита:- Ми ти с кого летя, бре?- С Луфтханза, отговорил внукът.- Ааа, не знам. Аз навремето летях дотам с Луфтвафе...и правехме, каквото си поискаме.
Коментар
-
dikanio написа:Днес получих sms от една мноого бивша приятелка:"Благодаря ти, че ме научи да правя свирки както трябва. Днес шефът ми купи чисто нов FIAT 500!" Вица беше с друга марка кола, но така по пасва на форума. Кой друг модел ФИАТ, да купи шефа на секСретарката си, ако не 500 :DFIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Курсът за повишаване на квалификацията по английски - УРОК ЗА СЛУШАНЕ1. Can You hear me - Можеш ли да ме тукаш ?2. Undressed custom model - Гол митнически модел3. Manicure - Парите лекуват4. l’m just asking - Аз съм просто краля на задниците5. i have been there - Там имам фасул6. God only knows - Единственият нос на Бог7. Do You feel alright ? - Усещаш ли всички десни ?8. Bye bye baby, baby good bye - Купи, купи бебенце, бебето е добра покупка.9. To be or not to be ? - Две пчели или не две пчели ?10. l fell in love - Паднах в любовта11. Just in case - Само в портмоне12. l will never give up - Никога няма да го вдигна13. l saw my honey today - Днес си видях меда14. l’m going to make You mine - Ще ти изкопая шахта15. May God be with you - Майска добра пчела е с теб16. Finnish people - Свършени хора17. Bad influence - Лоша простуда18. Phone seller - Звънни на търговеца19. Let’s have a party - Хайде да направим партия20. Press space bar to continue - Пресоването на космическия бар ще продължи21. l love you baby - Обичам ви баби22. l’ve just saw yor balance sheet - Току що теглиха една на лайняния ви баланс23. Let it be - Пускайте ги ако са пчелиВзето от: http://www.odit.info/?s=6&i=43766&f=4
Коментар
-
Упражнения за предотвратяване разширени вени Разширени вени са отрова на много мъже и жени. Един от отговорите на това упражняване на крака най-вече на по-ниски теле мускули да стимулират обращение. Но много се въздържат от упражняване се вярва, това ще влоши техен проблем. Ето някои крака умерени упражнения, които ще помогнат облекчаване на разширени вени и болките, свързани с тях. Упражнение за предотвратяване разширени вени: Теле стречинг: Застани на топките на нозете си, на ръба на една стъпка или нещо повдигнати. Вдигнете и по-ниски токчета ви, доколкото те ще отидат. Имате 40 оператори да се простират на гърба на телето мускулите. Pedaling: Легни по гръб на пода в подкрепа себе си с ръце. Вдигнете си краката и педала както ако караш колело. Съвет педант: разходка около дома на върха педант да се простират на телета. Доставка на разходка: разходка около дома на токчета. Вдигането на краката: Легни равна на вашия гръб на пода. Вдигнете краката направо на изчакване последователно и да не допускате да ги във въздуха, за толкова дълго, колкото можете да се подобри движението на краката. Коляно-завои: Легни на пода плоски по гръб с крака простря. Изтеглете един крак нагоре, коленете към гърдите. Хванете крака зад коляното и шнур вашия крак. Повторете с другия крак и заместник, в продължение на няколко повторения. Това рутинни упражнения целия крак. След като правиш всеки крак учения, включително дълги разходки или постоянна, се препоръчва да се държат на краката повдигнати над сърце за около 10 минути, или така. Тази поза намалява риска от разширени вени. смях в залата, голям превод, голяма излагация ето и извора:http://www.scumdoctor.com/Bulgarian/...ose-Veins.htmlFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Борци си пуснали тото. В неделя сядат пред телевизора да гледат тегленето на числата. Единият ги казва, а другият сверява с фиша:- 8!- Има го!- 23!- Има го!- 16!- Има го!- 5!- Има го!- 17!- И това го има!- 31!- Тю, язък! това съм го задраскал!FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Според бизнес-учебниците и всички лектори по успешен мениджмънт, великите дела са започвали с думите: " Аз мога, вярвам в себе си и ще се получи!"Истината е, че думите са други:-Ебал сам му майката, давай да опитаме!В живота на всяка жена има три периода:Когато лази по нервите на баща си, когато лази по нервите на мъжа си и когато прави това със зет си.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар