Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се клонира операционна система върху нов диск?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Що си усложнявате животa не мога да разбера ?Hirens Boot CD, ghost и 20-30мин време ... някой път чак се ядосвам, че си играя да обяснявам.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

    Коментар


      #17
      Емзо, ако си мислиш, че на мен обясняваш, си се объркал. Клонирал съм прекалено много дискове и с Ghost, и с Acronis, включително и такива в RAID. Едновременно съм възстановявал от имидж върху 100 компютъра в мрежа. Хайде по-полека с хвалбите.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

      Коментар


        #18
        Аз повече Венко, аз повече. Не е насочен към теб поста ми.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

        Коментар


          #19
          Re: Как се клонира операционна система върху нов диск?

          Извинявайте, че ви занимавам с такива прости за вас неща, каквото е едно клониране на диск. Новак съм в областта и не съм го правил никога, но не смятам да го правя повече от веднъж на 4-5 години, май трябваше с това да започна. Не исках сложни обяснения, а най-простото и лесно за домашна употреба. Имам два диска и Акронис за клониране. Питах дали ще ми свърши работа за системния дял. Отговорът на практика е "Да", с разликата, че ми трябва Акронис-а от сайта на новия диск, а не на стария, ако са различни марки. Не знам как ги клонирате тея дискове и какво използвате, не ми и трябва. Но това, което производителят предлага за целта, е напълно функционално и 100% върши работа. Такъв отговор щеше да ми е най-полезен. Tоя Hiren’s какво да го правя? Трябва тепърва да търся дискове за записване. Ако нямам на какво да го запиша, нито с какво?Благодаря още веднъж за отзивчивостта и желанието за помощ!Да добавя за Веско - "индексът на възприемане на Windows" ми беше 5.9 заради HDD. Сега се повиши до: "Обмен на данни с диска за секунда: 7.1.

          Коментар


            #20
            Ами аз мисля, че точно това и направих . Разбрах, че имаш Акронис и обясних какъв е според мен начина за клониране на един дял посредством Акронис. Съжалявам, ако съм го обяснил по неудовлетворителен начин .
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

            Коментар


              #21
              Отговорил си след като вече съм приключил де, но отговорът ти е полезен, сигурно така се прави по принцип. Тези модифицирани версии го правят по-набързо - горе-долу е чете-пише. Може би това им е единствената функция. Не правят образ на дяловете и няма нужда от възстановяване след това. Но ако се прави всекидневно и по принцип - сигурно начинът ти е най-добрия. За образ на дяла не е ли нужно да има толкова място на стария диск, колкото е обемът на дяла, на който се прави образ? Ако е така - при мен нямаше място за създаване на образ. освен ако не е свит поне 50 %

              Коментар


                #22
                Днес видях темата, затова и днес писах. Всъщност писах най-вече заради това, че са ти се получили 3 дяла и ако евентуално решиш да повториш упражнението и те така. А когато се прави имидж не е нужно свободното място на диска (може да е външен диск, може и да е дял от същия диск, но различен от този, на който правим имидж), върху който разполагаш имиджа, да е >= от размера на дяла, на който се прави имидж. Причините са две: 1) За размера на имиджа е важен не толкова размерът на дяла, на който ще се прави имидж, а обемът на реално използваното дисково пространство.2) Защото имиджът по подразбиране се компресира.Всъщност не мога да ти кажа еднозначно как е правилно да се прави. В крайна сметка си постигнал успех, а това е най-важното. По принцип зависи за какви цели използваш тези инструменти - Norton Ghost, Acronis... Аз ги използвам най-често, за да правя имидж на системния дял на еднотипни компютри. Да кажем, имам 20 еднакви PC-та. И си пазя имидж, за да мога лесно да възстановя операционната система, ако се скапе. За документи и др. подобни файлове нямам грижа - чрез системната политика ги насочвам към сървър, а на локалния компютър са офлайн, така че имиджът е универсален за всички 20 PC-та. Използвал съм клониране (без да се минава през имидж), само ако ъпгрейдвам диска на конкретен компютър към по-голям. Тогава оставям Акрониса да действа напълно автоматично. В този режим размерът на всички дялове се увеличава пропорционално. А ако пък трябва един и същи имидж да се клонира на множество компютри, има си начини да стане едновременно през локалната мрежа. Веднъж ми се е налагало да правя и едно по-сложно упражнение: дисков масив в RAID 5 да го ъпгрейдвам към дисков масив с по-големи дискове. Стана с Norton Ghost, но ми трябваше външна машина, върху която разположих имиджа. Тогава процесът на създаване на имидж по мрежата и последващо ресторване продължи много дълго - няколко часа. Но стана успешно - със запазване на споделените директории, правата до тях, SID и т.н.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                Коментар

                Working...
                X