Имам 640 ГБ хард-диск (WD), разделен на C (80), D и E (80). Системата май използва само C. Не съм сигурен за това. Имам също един нов 64 ГБ диск (не WD), който е в сурово състояние. Имам софтуер Acronis True Image WD Edition. Тези неща достатъчни ли са, за да копирам 1:1 операционната система на новия диск, така че при рестартиране и изключване на стария диск, да зареди от новия и да работи безпроблемно? В БИОС трябва ли да променя нещо, или може на по-късен етап, когато копирането завърши? Текущата зареждаща серия е Disk 0 -> CD-ROM -> USB.Има ли някакви особености при подготовката на новия диск, на които трябва да се обърне внимание или е достатъчно само да чета на екрана какво пише и да натискам Next?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се клонира операционна система върху нов диск?
Collapse
X
-
Symantec GhostАко клонираш 1:1 диска, а не дяловете ще си зареди Вин директно, ако клонираш само дял, ще трябва да го сетнеш като активен.http://www7.zippyshare.com/v/96013694/file.htmlF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
ей тук http://support.wdc.com/product/downl...l.asp?swid=119 пише, че диска на който пишеш трябва да е УД. тъй че нортън гост, или нещо подобно за клонирането. дяла можеш да си го направиш активен и от уиндоус.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
В крайна сметка използвах Акронис Тру Имидж от сайта на АДАТА, защото в линка от поста на emzo имаше 3 файла, които не заработиха при мен, а с Акронис Диск Директор-а от поста на BO - стигах до едно място, в което се избира "Target disk" и новият стоеше в светло сив цвят и не можех да го избера като целеви. Пробвах какво ли не - и като MBR, и като GPT (ако не бъркам), форматиран, неформатиран, с буква, без буква - все си стоеше сив, тип "DISABLED". Накрая включих това от сайта на АДАТА и с подготовка 25 минути и клониране - 11, вече съм на линия. В момента пиша от клонираната система, но по някаква причина вече имам 6 дяла - по три на всеки диск, уж избрах да се клонира само C-то. На стария диск имам "Системен" 80 ГБ общ размер, "Снимки" 80 ГБ и "Филми" 436 ГБ. На новия имам "Системен" 49 ГБ, "Снимки" 1.54 ГБ и "Филми" 8.44 ГБ. Не разбрах защо се получиха тези дялове и не ги искам. Изглеждат празни. Май утре ще повторя всичко наново, да видя откъде са дошли тея дялове.
Коментар
-
ogi28b написа:В крайна сметка използвах Акронис Тру Имидж от сайта на АДАТА, защото в линка от поста на emzo имаше 3 файла, които не заработиха при мен, а с Акронис Диск Директор-а от поста на BO - стигах до едно място, в което се избира "Target disk" и новият стоеше в светло сив цвят и не можех да го избера като целеви. Пробвах какво ли не - и като MBR, и като GPT (ако не бъркам), форматиран, неформатиран, с буква, без буква - все си стоеше сив, тип "DISABLED". Накрая включих това от сайта на АДАТА и с подготовка 25 минути и клониране - 11, вече съм на линия. В момента пиша от клонираната система, но по някаква причина вече имам 6 дяла - по три на всеки диск, уж избрах да се клонира само C-то. На стария диск имам "Системен" 80 ГБ общ размер, "Снимки" 80 ГБ и "Филми" 436 ГБ. На новия имам "Системен" 49 ГБ, "Снимки" 1.54 ГБ и "Филми" 8.44 ГБ. Не разбрах защо се получиха тези дялове и не ги искам. Изглеждат празни. Май утре ще повторя всичко наново, да видя откъде са дошли тея дялове.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
/ / / / Да, системен дял клонирах, с ОС на него, която беше заредена в момента (ако това значи да е активна)/ / / Бат’ Веско, не знам как да я кажа разликата. Драстична е силно казано, но малка пък е мекок казано. Ще опитам с времена: HDD WD Caviar Black 640 GB (64 MB) - 30 секунди от натискане на бутона за включване, до логото на Windows 7. От логото на Wiindows 7 до пълно зареждане на ОС (подреждане на всички икони в системната област, всички притурки по екрана и спиране на "чегъртането" на диска) - минават още около 80 - 90 секунди, като имаш предвид, че машината е с прилични показатели, но напоследък качих няколко софтуера, които се зареждат в началото и те бавят малко (Дропбокс, Г-Драйв, Open Hardware Monitor). SSD ADATA XPG-SX900 64 GB - 30 секунди до логото на W7. (Отбелязвам, че за тея 30 секунди се появи едно 5-7 секундно забавяне, когато след БИОС трябва да се появи надписа "Loading operating system...". Не знам защо.) До пълно зареждане на ОС с всички неща - още около 25 секунди. Но наистина - мани го зареждането, все пак не рестартираш през 10 минути. При употреба има осезаема разлика. Всичко се случва по-бързо. Например копирах "Program Files" от C на D на HDD-то, за около 30-35 секунди и скорост 27-28 МБ в според прозорчето за копиране. Същото упражнение на SSD (на новото D, което се образува при клонинга): около 10 секунди и скорост 38.7 MB. / Може би затова на сайта на производителя на SSD има модифицирана версия на Акронис-инструмента, която прави точно това - клонира ти дял от диска, без значение кой е - системен или не, като по време на клонирането изключва ОС, рестартира, и останалата част минава извън работната среда на ОС, за да се добие пълното 1:1 копие. Преди да започнеш те пита кой дял искаш да клонираш. По-горе дадох общите обеми на дяловете, но C-то беше със заети 54 GB. При първия опит, дори след изчисленията, програмата изпищя, че няма да ми стигнат 419 MB на новия диск. Ядосах се, но изтрих доста глупости, близо 10 ГБ от C-то, намалих малко и системния файл за паметта от 8 на 2 ГБ, и се получиха нещата - дялът стана с обем 45 ГБ. Явно и тогава е смятало заедно с новите дялове.
Коментар
-
След като ти е разделил и новия диск на 3 части, или не си използвал тази модифицирана версия както трябва, или все пак под клониране Акронис разбира точно клониране на целия диск с всичките му дялове. Между другото, ако си с Windows 7 от трите дяла за по-малко от минута можеш много лесно да направиш един дял.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар