Доста се чудих дали да не попитам в темата за телевизорите, но реших да направя нова!Взех си телевизор и сега съм решил да направя и звука як. За съжаление съм доста бос по темата. На телевизора пише, че има dolby digital, но не съм сигурен какво означава това! Предполагам, че за да свържа колони (стълбове) към телевизора, ще трябва да ги закача към някакъв усилвател/ресиивър?Като гледам системите за домашно видео вървят с плейъри, но чесно казано не ми трябва такъв, защото филмите си ги пускам през флашка или HDMI. Като за начало въпросите ми са следните: 1) Какво е необходимо за да се свърже система към телевизора? телевизора има само scart и hdmi2) Какви колкони са ми нужни за хубав звук? 2 колони тип стълб, 2 малки и буфер или и 2 стълба биха свършили работа?3) Каква е инвестицията за хубави колкони и по евтино ли ще излезе ако опитам да ги направя сам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Як звук в къщи!
Collapse
X
-
Всичко зависи от това колко средства мислиш да отделиш,колко "як" искаш да стане звука и в какво помещение ще го сложиш.Моята система е teletech 5.1 активна с вграден усилвател в буфера и дистанционно.По спомен беше към 160-180лв в Технополис преди .....6-7 години. Сложена е в спалнята 4х4 метра и за мен е идеалното решение.Рядко я слушам дори и на половината мощност.Към нея можеш да вържеш компютър с 5.1, телевизор.радио,телефон дори.
Коментар
-
Няма - има само 2 hdmi, scart, антена, usb и нещо от страни за карта няква, което не разбирам точно какво върши - най-вероятно е за карта към цифровия тунер! В момента съм сложил преходник към scarta и го преобразувам в AV с ей такова http://www.hdcabling.co.za/images/SC..._Connector.jpg за да мога да свържа старата уредба към него и да и ползвам изхода за слушалки, защото телевизора даже и такова няма! За съжаление е от по-евтините варианти, но избрах него защото картината беше мн добра за цената, но в последствие се оказа че е доста обран откъм входове/изходи!Това което си предложил ме устройва даже напълно, но не съм сигурен как ще успея да го вържа към TV-то, за да има и surround!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
А нещо такова http://www.azola.bg/lg-ht-806ph-%28%...%BD%29__156527 Върши ли ми работа?Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
rebel написа:А нещо такова http://www.azola.bg/lg-ht-806ph-%28%...%BD%29__156527 Върши ли ми работа?
Коментар
-
Зависи стерео или 5-канален звук искаш и просто звук или як звук и с колко пари си готов да се разделиш.Телевизора ти според мен няма долби декодер, затова или ти трябва ресийвър или да си пускаш филмите от компютъра.Аз лично съм с 5 колони JAMO 606 HCS и ресийвър Yamaha V373 и повече от това не ми трябва.Не знам това LG към което си дал линк откъде ще извади 850W, като моите колони които едвам двама човека ги качихме в колата им дават общо 810W.Най-добре се разходи и чуй на място.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Телевизорът няма нищичко! Даже и ARC. Оставяш го настрана при избора на усилвател с колони и да знаеш, че ще ти е само за монитор. То и друг модел да беше - пак горе-долу същата работа. Ориентирай се към плеър с цифров изход за звука: HDMI или S/PDIF. Това може да е някой външен FULL HD медиен плеър или компютърът ти. От такъв плеър вече през HDMI вкарваш звука в рисийвър като този на колегата spark и за домашна употреба ще ти свърша добра работа. Ако не държиш на съраунд, а само на стерео - от някой сайт за аудио-техника втора ръка можеш да си вземеш много хубав усилвател и също не лоши колони. Ама FULL HD филм или концерт, и стерео звук - не се връзва. Да допълня Краси - някои телевизори могат да изкарват звук само във формАта, в който го получават. В този ред на мисли - ако получаваш цифрова телевизия и използваш вградения тунер на телевизора за декодиране на сигнала - няма как да изкараш аналогов звук от Scart-a. Демек - да имаш предвид, че е възможно от телевизора да не можеш да изкараш друг звук, освен аналогов, само като гледаш аналоговата кабелна телевизия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар