Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще сменяме отново свидетелствата за управление на МПС.

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Ще сменяме отново свидетелствата за управление на МПС.

    Преди малко чух по новините,че ще се сменят свидетелствата с такива като в ЕС.Донякъде е добре,но това си е пак едни пари.Дано да не е по-скъпо от предишния път.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

    #2
    Re: Ще сменяме отново свидетелствата за правоуправление на М

    popara801 написа:
    Преди малко чух по новините,че ще се сменят свидетелствата с такива като в ЕС.Донякъде е добре,но това си е пак едни пари.Дано да не е по-скъпо от предишния път.
    Е тя моята книжка и без това изтича, ще трябва да се разходя до книжарницата след месец два, което ми напомня че е време да си платя актовете и да се явявам на възтановяване на точки
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

    Коментар


      #3
      Заключвам темата, защото нформацията не е вярна. Обясниха точно за какво иде реч и няма място за теми, всяващи смут, че пак ще събират пари на хората. Книжките си важат така, както са. Сменят се като им изтече срока, с новия модел. Демек - нищо за коментиране няма.

      Коментар


        #4
        Чул си с едното ухо Митак. Никой не те задължава да го смениш на момента. Смяната става когато изтече срока на сегашното ти свидетелство.Ако сегашното ти изтича през 2015,то тогава ще ти го подменят с новият образец.До тогава си караш със старото.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

        Видео от Италфест 2011

        Коментар


          #5
          Ще ги сменяме, но след като изтекат настоящите.По-интересни са новите срокове на валидност.
          Основните изменения, свързани с издаването на новото свидетелство, са следните:1. Въвежда се различен срок на административна валидност на свидетелствата за управление на МПС съгласно чл. 51 от ЗБЛД, както следва:- за категории АМ, А1, А2, А, В, В1 и ВЕ - 10 години.- за категории С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E и Т - 5 години.- свидетелството за управление на моторно превозно средство на лица с физически недостатъци до 5 години2. В новия образец на свидетелство категория М се заменя с АМ. Ще се добави и нова категория А2 /според мощността на превозното средство/.3. Категория Ттб се премахва. При издаване на документи на водачите, притежаващи или придобили категория D (на база постъпил оригинален протокол от съответния областен отдел към Дирекция ,,Автомобилна администрация"), ако са притежавали категория Ттб, ще се издава свидетелство с отразена категория D и национален код (103) ,,Водач, притежаващ свидетелство за управление на МПС от категория D и право за управление на тролейбус".4. Дубликат на свидетелства за управление ще се издава само на водачи, притежаващи нов образец от тях или стар образец с отразена правоспособност за управление на МПС от категории М, А1, А, В, В1 и ВЕ. За свидетелство стар образец с отразена правоспособност за управление на МПС от категории С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E и Т няма да се издава дубликат, а на водача ще се издава ново свидетелство с предвидените в чл. 51 от ЗБЛД срокове, след представяне на необходимите документи и съгласно нормативната база.http://www.manager.bg/news/novi-shof...nizhki-ot-utre
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

          Коментар

          Working...
          X