Колеги, не забравяйте, че сме се отдалечили само на 24 години от тоталитаризма/комунизма и за разлика от старите демокрации сме преминали през 100 години византииско робство, 500 години османска присъствие и 50 години комунизъм. Припомнете си колко години Мойсей е водил евреите през пустинята, защото роденият в робство не може да бъде свободен!
Ха тури още сто години към едното от робствата За останалото си прав !
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Re: Осъдиха Министерството на транспорта за винетките
Румен_Хинчев написа:
Обаче тези хора са в неравностойно положение , тоест при тях нещата трябва да стоят по-иначе .
Аз не казвам дали е правилно. Но пък - един човек, инвалид, само с инвалидна пенсия и 20-годишна кола мисля, че е в още по-неравностойно положение от друг, пак инвалид, но с много пари и възможност за скъпа кола. И както каза някой - от инвалид до инвалид има разлика. А колко такива има документарни само... Просто всичко е опорочено и като се вземат мерки, както се казва покрай сухото гори и мокрото.
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Re: Осъдиха Министерството на транспорта за винетките
style34 написа:
Румен_Хинчев написа:
Обаче тези хора са в неравностойно положение , тоест при тях нещата трябва да стоят по-иначе .
Аз не казвам дали е правилно. Но пък - един човек, инвалид, само с инвалидна пенсия и 20-годишна кола мисля, че е в още по-неравностойно положение от друг, пак инвалид, но с много пари и възможност за скъпа кола. И както каза някой - от инвалид до инвалид има разлика. А колко такива има документарни само... Просто всичко е опорочено и като се вземат мерки, както се казва покрай сухото гори и мокрото.
Опа ...демократичното общество точно това не трябва да допуска ,, Покрай сухото да гори и мокрото ’’.Не трябва автоматично да намърдваме хората под общ знаменател , Колега !
То и не трябва да бъркаме демократичното с анархичното общество. Как да ти кажа... В Макдоналдс в Америка има машина за напитки. Т.е. купиш ли си кока-кола после си доливаш на корем. Сещаш се защо тук това няма как да се случи.Малко странен пример дадох, но идеята е ясна.
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Момчета, нещо аз ли не мога да разбера начина ви на мислене, вие ли не си изливате мислите си правилно.... За скъпата и мощна кола, разликата идва от данъка, НЕ от винетката.Богатият инвалид, има пълното право да ползва всички предимства, които ползва бедният инвалид, защото Е ИНВАЛИД.Съвсем, ама СЪВСЕМ отделен е въпроса за контрола на инвалидизацията и облекченията за инвалиди, свързани с автомобилите - не бъркайте двете неща Не ми се изпада в подробности, но ако държите....
Момчета, нещо аз ли не мога да разбера начина ви на мислене, вие ли не си изливате мислите си правилно.... За скъпата и мощна кола, разликата идва от данъка, НЕ от винетката.Богатият инвалид, има пълното право да ползва всички предимства, които ползва бедният инвалид, защото Е ИНВАЛИД.Съвсем, ама СЪВСЕМ отделен е въпроса за контрола на инвалидизацията и облекченията за инвалиди, свързани с автомобилите - не бъркайте двете неща Не ми се изпада в подробности, но ако държите....
Лично моите постове са в подкрепа на твоите твърдения и се радвам , че има хора , които мислят като мен.
Осъдиха Министерството на транспорта за инвалидните винетки
style34 написа:
То и не трябва да бъркаме демократичното с анархичното общество. Как да ти кажа... В Макдоналдс в Америка има машина за напитки. Т.е. купиш ли си кока-кола после си доливаш на корем. Сещаш се защо тук това няма как да се случи.Малко странен пример дадох, но идеята е ясна.
Аз пък мисля , че ако има подобен подход на МАКДОНАЛДС и тук ще останеш изненадан от резултата .Няма толкоз много луди да се напият до пръсване и втръсване с ,,Кока Кола ’’ .Предоставяйки напитката безплатно , от компанията са си направили добре сметката .Изроди има и в Америка , ама колко могат да излочат ......Пък когато представяте нашего брата като хайванин , ви пожелавам да бъдете на мое място и да видите как в Германия на едно изложение преброих 24 бр. рекламни кофи от щанда на ,, ИВЕКО ’’ , награбени от един чистокръвен германец. Или пък друг юнак , който се беше накичил с 15 ранички и 2 куфара на колела ...
хванали сте се за винетката на инвалида Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 радвайте се, че не сте инвалиди и си плащате винетката и не им завиждайте, че изкярват някакви си 70 лева, щото са доста повече ощетени от вас, независимо дали са богати или не.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Хайде кажи ми с какво един мерцедес който е 2000 кубика е по малко вреден от някой който е 6000. Това е една тъпа система за взимане на пари. Същото е с ГО, данък........ А това, че лицето Х има повече пари от лицето Y не значи, че не трябва да се възползва от такива неща.
Какво общо има данъкът с това кое колко замърсява? И един апартамент 100 квадрата в Дружба замърсява колкото един в Лозенец, ама данакът им е различен. Тук държавата се ръководи от принципа - имаш повече, плащаш повече. Приложила го е и при инвалидите.
Еми точно това е, цялата система е объркана. Защото автомобил който е в пъти по стар от един нов и който не отговаря на никакви ЕКО норми и т.н. има по нисък данък. Същото е с жилища.............Какво значение има дали с 1000 сс ще смажа автомобил за 100 000хил. или с 1900сс. и при двата варианта го правя тотал щета, но този с 1.9 ще плати по голяма ГО.Докато при инвалидите е съвсем друго, щом е инвалид има такива привилегии. Дали си беден или богат, грозен или красив все си си инвалид
хванали сте се за винетката на инвалида Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 радвайте се, че не сте инвалиди и си плащате винетката и не им завиждайте, че изкярват някакви си 70 лева, щото са доста повече ощетени от вас, независимо дали са богати или не.
Това пък кой и къде го написа, че ЗАВИЖДАМЕ????????????????????????????????????????? ?Айде да не си измисляш и то за нещо такова. Най-голямото богатство е да си здрав. Мисля, че тук спор няма. Това, че инвалидите са дискриминирани е така. И то по много начини.
Така и мнението на един инвалид.Аз специално не се чувствам Дискриминирана.И ми е писнало от хора с увреждания ,влезли в ролята на вечните плачковци считащи,че всички са им длъжни за нещо.Ок случило се попаднал си в някаква кофти ситуация ама живота не свършва.А това,че обществото ни е недорасло за цялата работа е друг въпрос.Как да не мразиш колегата инвалид като го гледаш как взима винетката или талона за паркиране и го продава на накой МОЗЪЧЕН ИНВАЛИД с дебел врати тъпа мутра .И после тоя скача да ме бие защо съм викнала паяк да му вдигне колата,че спрял за мъничко/2 дни/на персонално инвалидно мястоозначено и с номера на автомобила .Айде съгласна съм да си дам всички инвалидни [b]привилегии [/b за нов бъбрек и ляв крак /ако може дамски/ ох ядосах се.
Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart
Много си права в разсъжденията си .Защото най много реват тия дето най много имат . Същото е и с пенсионерите . И Масларката е пенсионерка с може би тавана на пенсиите ,но и тя се реди на опашката за добавка над пенсиите въпреки че много повече хора карат с минималната пенсия от 150лв.
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
Чакайте малко, другарю Коцев, който си е внасял редовно осигуровките, защо да не се реди за пенсия, надбавки и прочие?Какво като има повече пари от другите? Значи, човека цял живот работил, внасял осигуровки, изкривил се от работа и спечелил пари - са да не взима пенсия ли?
Коментар