Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Срамота !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Срамота !

Днес видях нещо много просташко - пред х-л Тримонциум не беше даден път на автомобил на МВР,въпреки че беше пуснал сините лампи и видимо бързаше . Колата която не му даде път бе златисто пунто мк1 , ако този човек е в форума да се засрами ...

Fiat Punto 96' ..the best caR!

Re: Срамота !

*Punto*PowerDriving написа:
    Днес видях нещо много просташко - пред х-л Тримонциум не беше даден път на автомобил на МВР,въпреки че беше пуснал сините лампи и видимо бързаше . Колата която не му даде път бе златисто пунто мк1 , ако този човек е в форума да се засрами ...
    А автомобила на МВР беше ли с пусната сирена?
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

сирена не чух но имаше включени сини светлини , беше в лявото платно и видимо оперативен автомобил,а пунтото остана да пречи в платното вместо да се съобрази

Коментар

Полицейските коли по-принцип през целия ден трябва да карат на включени сигнални лампи когато патрулират! Това не значи че трябва да им се дава път, само ако в с вкючени сирени трябва! Така мисля поне!
        Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
        Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

rustson написа:
          Полицейските коли по-принцип през целия ден трябва да карат на включени сигнални лампи когато патрулират! Това не значи че трябва да им се дава път, само ако в с вкючени сирени трябва! Така мисля поне!

Коментар

правилно колегата с Пунтото не му е дал път, щом не е имало сиренаще чака като всички останали
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Често полицейските автомобили не спазват предимството на останалите и драстично нарушават правилата за движение, като например минават на червено и прочие. И това е в случай че не бързат за никъде - просто е резултат от манталитета на нашенския полицай.Но в случая когато са с включени светлини и сирени - трябва да им отсъпваме предимство.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

колега sev не говори така , все едно на линейка да не дадеш път като е с пуснати светлини ....може много неща може за кеф да си ги пуска а може и да е по работа ..

Коментар

аз лично давам път винаги и за пешеходци спирам шофирайте коректно за да са коректни с вас !

Коментар

колега sev не говори така , все едно на линейка да не дадеш път като е с пуснати светлини ....може много неща може за кеф да си ги пуска а може и да е по работа ..
                    На линейка естествено ще дадеш път, но патрулките са задължени да карат със светлини, както каза rustson. А за да и дадеш предимство било то на патрулка линейка или пожарна все пак трябва отдалеч да я чуеш че идва!

Коментар

Чл. 34. (1) Моторно превозно средство със специален режим на движение подава едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя или червена светлина и специален звуков сигнал.
                      Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
                      двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

Коментар

Petko написа:
                        Чл. 34. (1) Моторно превозно средство със специален режим на движение подава едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя или червена светлина и специален звуков сигнал.
                        Честно казано понякога дори при включени светлинен и звуков сигнал някои участници в движението не дават път-ама знам ли... може да слушат силно музика. Мен лично ме дразнят тези, които се лепват веднага зад линейката и карат след нея за да избегнат задръстванията. Понякога това са роднини на пострадлият в линейката, но в повечето случаи са хитри малоумници...
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                          Мен лично ме дразнят тези, които се лепват веднага зад линейката и карат след нея за да избегнат задръстванията.
                          Мисля и за тях имаше някой член в закона който казва че това е забранено.Отностно пуснатите буркани на патрулките - в началото не знаех че са задължени да ги пускат ей така и от далече гледам една патрулка насред кръстовището само с пуснати буркани спряла и никой не й дава път да мине. Аз спрях, както и тези зад мене, ама онзи неще да минава. Почнах да му махам - нищо, седят и гледат тъпо. Светках му, свирках му - нищо. Светна на нас червено и тогава той мина, а аз също бях в кръстовището и те първа трябваше да се изтеглям на червено. По-късно разбрах че трябва да са непрекъснато с пуснати буркани и ми стана ясно защо никой не спираше да я пропусне
                          Audi 1.8S златен талон

Коментар

В Нюрнберг на едно кръстовище ,отзад се чува линейка ,а няма от къде да мине ,яко задръстване -колите почнаха да се качват по бордюрите ,тоя пред мен си разби бронята за да се качи на бордура ,аз само плътно се долепих ,но това ми направи страшно впечатление !Но тука истина е че почти всички коли със специален режим злоупотребяват с това ,а светофара за ляв завой на стара кула го направиха ,защото една уазка беше пратила полицейската патрулка в Горичката
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

аз лично давам път винаги и за пешеходци спирам шофирайте коректно за да са коректни с вас !
                              Колега прочети правилника-дава се предимство САМО ако е с пусната сирена.
                              N.Y. State of Mind

Коментар

Working...
                              X