Пак няма оправия. Преди години живеех в Люлин 10. Блок на 8 етажа с 6 входа и с 8 апартамента на етаж и паркинг за 500 автомобила, обаче местата не стигат! А сети се защо!И в "Белите брези" е същата история. Просто не се е предполагало, че едно семейство ще има по 2 и повече коли!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Внимавайте къде паркирате- нова акция на КАТ
Collapse
X
-
Където живея, общо взето има място почти винаги. Много рядко се е случвало да няма къде да паркирам, но дори и тогава обикалям малко и си намирам място на главната улица, или пред друг блок. Никога не съм си паркирал пред дома в нарушение или в района на спирка, или пък така, че да запуша някой. А това със запушването е масова практика. И то защото има мързеливи хора, които ги мързи да паркират пред другия блок, а искат да са си пред собствения. Аз искам пред апартамента да си паркирам, ама не става. Айде един пример да ви дам: в София има една местност в Дружба 2, известна като "Цариградски комплекс". Там има една уличка, която свързва комплекса от завоя на тролей 4 до Цариградско шосе. Улицата е двупосочна, около 4-5 метра широка и по цялата дължина е маркирана с непрекъсната линия. Паркирането очевадно е забранено, но това не пречи едната цяла лента да е пълна с паркирали коли, а колите да се движат само в една лента и като трябва да се разминават - става комично. Е там пак ли ще излезе някой да каже "Няма къде да паркирам, затова тук"? А толкова е близо до акъла да се направи улицата еднопосочна, а съседната улица да се направи еднопосочна в обратна посока, ама и за тва се искат бъбреци.
Коментар
-
Там ще правят т.нар "пробив" до Цариградско шосе.В София блокът ми е в задънена улица(почти като при теб Оги, само че доста по-дълго) и съответно е доста досадно като стигнеш края да се връщаш обратно, но почти винаги си намирам място преди задънената улица и после съжалявам защо просто не съм паркирал още там :D Пусто да си гледаме колите, пък колко ги гледаме...
Коментар
-
white_shark написа:Аз живея в ЦГЧ на Бургас и въпреки,че си плащам за синя зона места има през деня единствено...нормално на мен тогава през повечето време не ми трябва място.След 20:00 вече всекидневно аз и съседите ми всеки ден ставаме свидетели на сериал,който може да се кръсти "мисията невъзможна".Обикаляме по 3-4 пъти и търсим,защото според правилата на тая синя зона може пък да спираш само в района на адреса на улицата или 2-те съседни пресечки Така,че и само и единствено с плащане няма да се оправи проблема.Паркинги трябва да се изградят,но съобразени и пресметнати,а не на един 10 етажен блок с четири входа и по 3 апартамента на етаж да се падат 20-30 паркоместа.Като направят хубави разчертани паркинги с достатъчен капацитет за живущи и известен запас вече ще е справедливо да поскат въвеждане на някакъв социално справедлив данък паркинг примерно от рода на 20-тина лв. годишно,с който да се поддържа настилка,озеленяване,осветление и т.н. на тоя паркинг.
Коментар
-
Sev написа:white_shark написа:Аз живея в ЦГЧ на Бургас и въпреки,че си плащам за синя зона места има през деня единствено...нормално на мен тогава през повечето време не ми трябва място.След 20:00 вече всекидневно аз и съседите ми всеки ден ставаме свидетели на сериал,който може да се кръсти "мисията невъзможна".Обикаляме по 3-4 пъти и търсим,защото според правилата на тая синя зона може пък да спираш само в района на адреса на улицата или 2-те съседни пресечки Така,че и само и единствено с плащане няма да се оправи проблема.Паркинги трябва да се изградят,но съобразени и пресметнати,а не на един 10 етажен блок с четири входа и по 3 апартамента на етаж да се падат 20-30 паркоместа.Като направят хубави разчертани паркинги с достатъчен капацитет за живущи и известен запас вече ще е справедливо да поскат въвеждане на някакъв социално справедлив данък паркинг примерно от рода на 20-тина лв. годишно,с който да се поддържа настилка,озеленяване,осветление и т.н. на тоя паркинг.
Коментар
-
Само тоягата ще ни оправи...На 6.12. Е празника на Бургас - синята зона - безплатна, паяците не работят... Няма да ви обяснявам каква анархия беше - всеки паркира дето му харесва, по тротоара... Отвратен съм!!!! Само тоягата, никакви моркови!!!!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар