Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Онлайн банкиране.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Онлайн банкиране.

Имам следната дилема. Коя банка да избера да използвам за онлайн банкиране? Понеже имам допир с ПИБ, ОББ и Пощенска банка ме интересува как е при тях? А също така впечатления за други банки. Предварително благодаря на всички за отговорите.

За ПИБ съм чувал само добри отзиви и в частност за онлайн банкирането. Да не говорим, че май вече сертификатите им са на отделен токън, т.е. имаш достъп до системата и можеш да правиш преводи от всяка машина... а ако не се лъжа, мисля че можеш и с онлайн подпис да се логваш

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

На ДСК ми се струва най - лесно и достъпно направено. Имат и възможност за преводи по почти всички сметки, които може да се плащат.

Коментар

Сега всеки ще предложи различна банка :DАз като ползвател на ДСК, Уникредит, Алианц, МКБ, Райфайзен и ПроКредит, веднага ти препоръчвам ПроКредит Имаш потребителско име и парола, след което можеш отвсякъде да оперираш само с ТАН-Код - нямаш сертификати, нямаш ел. подписи, нямаш токени, нямаш СМСи, нямаш нищо - по-лесен начин едва ли има.Мани другото, ама и самата работа със сайта сякаш е максимално улеснена и интуитивно ориентирана От опит ти казвам, че без да опиташ различните банкирания, няма как да избереш.На мен ми е най-лесно с едно, но на друг му е най-лесно с друго, на трети му е най-лесно с трето.....

Коментар

nightlord написа:
          На ДСК ми се струва най - лесно и достъпно направено. Имат и възможност за преводи по почти всички сметки, които може да се плащат.
          Същото е и при Алианц
          Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
          Chevrolet Aveo

Коментар

Kemaloff написа:
            nightlord написа:
            Същото е и при Алианц
            Аз ползвам Пощенска от поне 6-7 години, и така съм му свикнал... ама иначе са по стария модел - сертификати и т.н.Като цяло е добро, свиква се с всичко, въпроса е какво ще ти предложат. Знам, че ДСК не вземат пари за превод ако си ползваш ел. банкирането, което си е един плюс. Пощенска вземат към други сметки в Пощенска 50 ст, към други банки 1 лв, пощенска скоро почнаха да вземат и като теглиш от каса... абе само гледат как да ти го ....

Коментар

Oт трите ПИБ е най-добре откъм онлайн банкиране и поддръжка!

Коментар

аз съм на ДСК- много доволен.
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Както каза kuku при всеки е различно.И според мен Прокредит е много лесен и прост като менюта и достъп, но при мен тия ТАН кодове са много не е само един, а цяло листче, на което трябва да си задрасквам тия, които съм ползвал... което ме и отказа.ПИБ ме дразнят менютата, но достъпът е супер бърз винаги, без замисляне. Токън устройството съм го прибрал в портфейла и си е винаги с мен.ДСК също съм ползвал, нямам лоши спомени от самата им система, но клоновете им, които са ми удобни са винаги с много възрастни служителки, които не са особено бързи, а и повечето клиенти също, поради което закрих всичко там.

Коментар

Повечето имат демо на сайтовете си. Можеш да хвърлиш едно око.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Използвам онлайн банкиране към ОББ - не ти го препоръчвам. Бъгва.За другите незнам как е. Споделям личен опит. Понякога не ми приема кода за активни операции и се налага по 2-3 пъти да чакам по 5 мин. докато си преведа нещо....
                      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Аз точно преди седмица избягах от Райфайзен именно заради банкирането им. Страшно бъгаво, страшно бавно...пълна трагедия. Последния работен ден преди коледа не успях да си прехвърля пари към картата и бучах зверски. Без да преувеличавам, от 10 влизания, 2 са нормални. А "систем ерор" го виждам и със затворени очи. Освен това Рай нямат смс за движение по сметките, което всъщност си е гадно. Още държа сметките, защото имаме стари неплатени фактури и в момента в който постъпи и последното плащане, отивам и закривам всичко.Сега сме в ПИБ....доволен съм до толкова, до колкото сайта им е бърз, няма влачене, системни грешки...имам си и ТОКЕН-устройство, но общи впечатления все още нямам.Бил съм в Про Кредит Банк.....много са добри. Горе колегите са обяснили. Булбанк също, то се са с работно време от 80-те години.....затварят рано и нямат "уикенд" - офиси.В обобщение - Про Кредит или ПИБ......... и бягай далече от Райфайзен

Коментар

Явор Митев написа:
                          Булбанк също, то се са с работно време от 80-те години.....затварят рано и нямат "уикенд" - офиси.
                          Това не е вярно, мога да се обзаложа на каквото поискаш. Сега ако до теб няма удобен офис с удължено работно време е друг въпрос. В общи линни онлайн банкирането е еднакво навсякъде, аз лично съм най доволен от ОББ и Уникредит като визия на платежните документи, в Алианц и ДСК като също толкова коментирани също имам поглед от преди 3- 4 години, едва ли се е променило. А това дали забива или ви бави в повечето случай е от при вас, изключва случайте при който сърварите се сриват или са в профилактика.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ползвам онлайн банкиране на ЦКБ и съм много доволна - до сега за 5-6 години е имало едно платежно, което не мина поради грешка в системата, а аз пускам поне 20 на месец и отварям банкирането поне 1 път дневно, но се изисква електронен подпис, което вероятно няма да те устройва. Имам онлайн банкиране към ПИБ и не е зле, но не ми харесва политиката на банката да ми бавят парите до последно и смятам да си закрия сметките там. Последно там преведох пари в картата сутринта към 9 , следобяд в 5 часа още не бяха в картата.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

В ПИБ ще ги отрази в картата веднага само ако ги внесеш на каса. Ако внасяш от друга сметка към карта през интернет банкирането може да стане и на другия ден.Уникредит е просто отвратителна банка по всички параграфи... Не могат да изпратят платежно към Азия, после могат, след това се оказва, че са ги пратили на някаква съвсем друга банка във Франция... И ако не ме бяха попитали хората защо им се бави цяла седмица превода нямаше и да ме потърсят и да разберат, че има грешка... Грешката да вземем кредит или нещо на лизинг от тях не бих повторил. Никой никога не може да взема решение и се съветва с някой, който или също не е компетентен или го няма...И да почти всички офиси затварят рано... Изключително се радвам, че се отървах от тях...

Коментар

Working...
                              X