Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Yavor написа:
    Да, и те след тебе се вдигат сами пак...Просто те издебват, мамка им...
    Затова в андроид форумите препоръчват да не се спират приложенията с разни таск килъри, защото вместо да се пести от батерия, става точно обратното - постоянно се включват, ти ги спираш, те се включват, а затова се иска енергия.
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

BO написа:
      Mury написа:
      BO написа:
      Yavor написа:
      Да, и те след тебе се вдигат сами пак...Просто те издебват, мамка им...Например Вайбъра - искам да го имам, но не и да работи постоянно. Но дори да го килна ръчно, след малко се е вдигнал пак, а за разлика то скайпа няма sign out...Случвало се е като ида на ’изпълнявани услуги’ да видя че скапания вайбър ми яде над 200мб от оперативната памет... А колкото и да е голяма, то като има такива ’вампири’ и батерията ще пада, и машините ще лагват....Също и като си сложи човек някоя красота - и тя му съсипва всичко - имам сложен един уолпейпър - Starfield - все едно летиш сред звездите... Яко е. Ама в момената ми яде 131мб опаративна...Cut the rope не съм я играл месеци, но не - тя си се вдига сама в кеширани процеси след всеки рестарт на машината. Даже и да я килна, пак се вдига.И какво излиза, че прекрасния андроид е толкова бъгав, колкото не съм можел да предположа. И че трябва да си програмър за да можеш да го поддържаш... баси шита.
      Явка, когато си отвориш вайбъра, даваш му онова - пропъртис бутона и имаш изход.Ето, току що го направих и си излиза и затваря.Дава ти, че няма да може да получаваш там съобщения и обаждания докато не го пуснеш пак, демек ти казва изключвам се.
      Aз пък нямам такива ядове,всеки път като си излезна от което и да е приложение,си стои изключено Може би има разлики в това отношение м/у марките,знам ли
      Само така си мислиш.
      Ами има включена функция да ми показва активните приложение,и лентата седи празна,с изключение на power saver-а,не знам може и да бъркам,но с нормална употреба-демек само говорене и малко нет,батерията ми кара по 3-4 дни.
      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
      Ventura garage

Коментар

Аз получавам съобщения по Вайбър дори и като съм излязъл от "пропъртис - изход". Много полезна функция - хем Вайбъра не работи, хем сам се активира при нужда. Не че ми хаби някакви ресурси - в момента е изял 3% от батерията ми, което са 10-на минути светене на екрана с включено ви-фи. Ако искам съвсем да не работи - влизам в управление на приложения и го спирам насила. (за да разберат всички - Force Close-вам го.) Така вече и съобщения не получавам докато не го включа ръчно.Както и sok1 отбеляза - изтриването от паметта на заредени процеси и услуги е повече вредно отколкото полезно. И в андроид-форумите съм го забелязал, че има масово схващане, че ползването на паметта е като при Windows и винаги трябва да има повече свободна, а то е обратното - колкото повече е заета - по-добре и пестеливо е за батерията.

Коментар

ogi28b написа:
          Аз получавам съобщения по Вайбър дори и като съм излязъл от "пропъртис - изход". Много полезна функция - хем Вайбъра не работи, хем сам се активира при нужда. Не че ми хаби някакви ресурси - в момента е изял 3% от батерията ми, което са 10-на минути светене на екрана с включено ви-фи. Ако искам съвсем да не работи - влизам в управление на приложения и го спирам насила. (за да разберат всички - Force Close-вам го.) Така вече и съобщения не получавам докато не го включа ръчно.Както и sok1 отбеляза - изтриването от паметта на заредени процеси и услуги е повече вредно отколкото полезно. И в андроид-форумите съм го забелязал, че има масово схващане, че ползването на паметта е като при Windows и винаги трябва да има повече свободна, а то е обратното - колкото повече е заета - по-добре и пестеливо е за батерията.
          Тоя Вайбър вярно се пали автоматично, когато някой ти пише, сега го пробвах.Явно някакъв процес стои отзад и слуша. Поне главния, консумиращ няколко мегабайта памет, процес се изключва. :D
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е па аз това имах предвид - не ща да ми се активира сам....Искам като скайпа - като ще го ползвам - да си го вдигна.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Просто концепцията на Viber е по-различна. Между другото, може да се настрои така, че да не се стартира сам (например с Autorun Manager Pro - на скрийншота се виждат събитията и процесите, които имат отношение).Преди време си играх, но се отказах - Viber консумира толкова малко енергия, че не си заслужава човек да се занимава и да се лишава от удобствата, които предоставя. Даже съм оставил иконата му видима и по нея се ориентирам дали всичко е наред с Интернета. :D
              Прикачени файлове
              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Реших да питам тука да не отварям нова тема, та...Някои да е имал проблем със Самсунг Галакси С3 с така нареният INK Spots (доколкото четох се дължало на скапания АМОЛЕД)Незнайно и необичайно от майната си се появиха две тъмни петънца долу в двата края.Не са черни просто е по слаб контраста там и на бял фон лилавеят леко. Телефона е с оригинален ром не е рутван никога.Купуван е от М-тел(да в гаранция е още и до там ще стигне просто искам да разбера безнадежден ли е случая).Пишат че не е софт проблем, но все пак някои да е имал такива грижи?

Коментар

Да ви попитам на мобилния интернет по какви скорости правите?Аз съм към Мтел и правя по 5.38Mbps на сваляне и 3.01Mbps на качване.Това тествано със speedtest.net
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Имай предвид, че един такъв тест дърпа десетки мегабайти.Download - 15-18Mbps, Upload - 2-3Mbps, server Пловдив.

Коментар

Десетки чак не, но 7-8 MB дърпа. Тъкмо и аз си пуснах един ама слаба работа - 4.79 Mbps с Глобул.vital, това да не е на Wi-Fi?@idmАз съм със С3, но нямам никакви проблеми с дисплея засега. От съвсем първите бройки е.
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не е wifi естествено.Това е от последния път, когато съм мерил. В момента не мога, защото съм си използвал мб-тите на максимална скорост.Играли сме си с приятели да правим тестове на едно място, с един оператор - Мтел, но с различни телефони. Разликите са големи. Обикновено по-новите/по-скъпи телефони имат по-голяма скорост.Глобул има изключително слабо 3г покритие, а и самата скорост е много по-малка.

Коментар

Здравейте колеги ... да се допитам и аз ... смятам да си купувам ново телефонче та спрял съм се на следните модели:1. http://www.gsmarena.com/samsung_gala...n7100-4854.php 2. http://www.gsmarena.com/lg_nexus_4_e960-5048.php единственото което ме дразни при този е че батерията не се маха.3. http://www.gsmarena.com/lg_optimus_4x_hd_p880-4563.php този е най-евтиния вариант.4. http://www.gsmarena.com/alcatel_one_...dol_x-5318.php този още го няма на пазара но се очаква в най-скоро време и би следвало да е сравнително евтин.Та какво бихте ми препоръчали... в момента съм със Samsung Galaxy S plus ... ама ми идва малко муден при браузвъне.
                          Стило1.6 16v -харчи много, не върви ама поне изглежда адски добре
                          Крома 1.9 150к.с. - семейния кораб

Коментар

Nexus4 най ми допада.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Nexus4 най ми допада.
                              Принципно откъм цена качество и аз съм на това мнение... и ъпдейти ще има (все пак е нексус) но честно казано изключително много ме дразни вградената батерия... и евентуално ако забие телефона по някаква причина не можеш да му направиш принудителен рестарт.
                              Стило1.6 16v -харчи много, не върви ама поне изглежда адски добре
                              Крома 1.9 150к.с. - семейния кораб

Коментар

Nexus 4 или Note 2. Можеш да му правиш принудителен рестарт с комбинация от копчета, но да - минус е вградената батерия за мен лично.
                                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                                X