Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не знам дали е дърво според горните две. Това ми е първият андроиден телефон. За сега съм доволен.Прекалено лесно чупя мобилните си телефони. Не искам да плащам много пари за такава джаджа. Рекордът държи една обикновена нокия с фенерче, счупен дисплей на 4-тия ден. Този определено е поредна бройка над 20. Добре се четат електронни книги на (сравнително) големия дисплей. Май ще се откажа от идеята за е-буук рийдър. Ще си чета с телефона. Проблеми с очите нямам!П.П.Трябва скоро да купя някое хубаво калъфче, преди да съм счупил и този телефон. Женшен73 знае - и с лаптопите съм така :D

Коментар

Още не мога да повярвам как ги трошиш.А имах предвид, че сравнен с горните два телефона, които си посочил - този е дръвце, а при това и скъпо. Но щом те радва - лошо няма, по-малко ще боли ако го строшиш. Дела ти утре ще бъде подложен на тотално разкостване.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Има ли някой с умен телефон, който да го използва главно по предназначение - демек като телефон, да говори по него, като мен?Ако има такива може ли да споделите колко време ви издържат батериите?Главно ме интересуват тези потребители с по няколко дни работа на батерия, не ме интересуват потребителите, които по цял ден ровят безцелно вътре.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Има ли някой с умен телефон, който да го използва главно по предназначение - демек като телефон, да говори по него, като мен?Ако има такива може ли да споделите колко време ви издържат батериите?Главно ме интересуват тези потребители с по няколко дни работа на батерия, не ме интересуват потребителите, които по цял ден ровят безцелно вътре.
          Ако изключа нета и го ползвам само за разговори без никакво ровичкане батерията 1500 мили амп часа изкарва към три дена. С пуснат нет и всякакви синхронизации със зор изкарва ден и половина без ровичкане. Само, че пръчката е доста стара - 2 години, с един кор и повече от година без хард ресет ...

Коментар

С изцяло изключен нет(с изключение разни инцидентни за проверка на нещо за по няколко минути) - 3дни, не го изключвам през нощта. Средно половин час разговори на ден. Ябълка 5.

Коментар

BO написа:
              Аз го ползвам основно като телефон. Средно издържа 3 до 5 дни на неограничено говорене, оператор Globul. Предполагам при същите условия на MTel ще изкарва 4 до 6 дни. Не помня направих ли снимка на последния ъптайм, но на новия ще направя задължително. Като смартфон не го ползвам по ред причини, а най-главните са, че компютри около мен има много.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

BO написа:
                GOOGLE (LG) NEXUS 4, четириглав змей. 4,7 инча ХД дсплей.Първите седмици в края на първия ден ( не денонощие ) беше на 40%.Сега се поразработи батерията и с пуснати всички синкове и нон стоп пуснат уай фай - го зареждам през ден, като на втория ден вечерта, т.е. след 36 часа е на 30-35% батерията. Изкарва и по три дни ако го заредя в четвъртък срещу петък и после събота и неделя почти не говоря - само пощите се проверяват.Имам 2 пощи и гугъл акаунт за синхронизиране - включително ми прави бекъп на снимките и видеата веднага като хване мрежа.Забелязах че като е с пусната уай фай кара повече батерията, най вероятно защото насвсякъде имам мрежи и не се напъва да синква през оператора. И колегата с СГ3 споделя същото наблюдение.Без синкове на съм го пробвал колко ще изкара с моето говорене ( около 60-120мин на ден), защото за какво ми е такъв телефон ако няма да му ползвам екстрите. Ше си взема Нокия с фенерче тогаз...
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Явка, ти говориш като жена бе. Явно телефона ти е по-скоро служебен, а не личен.Аз на моя лично-служебен (85%-15%) телефон я направя днес 10 минути, я не.Не обичам да говоря по телефона. Моите разговори обикновено свършват за 20 секунди, защото винаги се обаждам по тема, която е просто еди какво си, това е.Иначе като знам някой като ми се обади и ме вземе за слушател - 5 минути ми се струват цяла вечност. Ама както и да е.Да споделя - инсталирах си това софтуерче и режима на изчакването ми се увеличи драстично. Преди ако ми издържаше батерията 3 дни, след като това нещо работи на заден фон вече го зареждам на около 6 дни. Не е като да няма очевидно подобрение. :D
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Що като жена бе Боби...Ни сига тъка... Шъ съ засегна Телефона ми е със служебна карта, а апарата си е мой, но разговори и нет не плащам.Говоря много по телефона, защото организационната работа която ежедневно извършвам иска точно това.На бюрото си имам огромно количество комуникационни линии:- и-мейл - няколко- скайп- стационарен телефон 1 - вътрешна централа към БТК с 2 линии- стационарен телефон 2 - вътрешна IP телефония с 3 линии- въпросния мобилен телефонТака че тези 60-120 мин на ден по мобилния са малка част от общите ми разговори на ден. Ако мразех да говоря по телефона като тебе, нямаше да мога да работя това.Разговорите ми са във връзка с работа с клиенти, работа с производство, работа с нашите складове и общата координация на всичко това. Естествено приоритетна е комуникацията с клиентите ми.Само с клиента ми от САЩ като се чуем (видим) на скайпа говорим минимум по час- час и половина. Добре че е веднъж - дваж месечно... Иначе няма да смогна.Ежедневно ми се случва поне 10 пъти да говоря по едната линия, а да звъни другата. А няколко пъти на седмица ми се случва да говоря по едната, да звънят други 2... Не се оплаквам, просто работа.А софтуерчето ще го опитам, че имам чувството че много процеси ми текат нахалост и само хапват точец...
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                      за какво ми е такъв телефон ако няма да му ползвам екстрите. Ше си взема Нокия с фенерче тогаз...
                      именно !Зареждам всяка вечер, синква се всичко на всеки час, мобилния нет не се спира никога.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз около два месеца вече съм с LG Optimus 4X HD P880. Ползвам го горе-долу като колегата BO. С включен постоянно Wi-Fi, без мобилен нет. Изкарва около 5-6 дни. Е, качвам понякога и снимки във фейсбук, проверка на пощата, някои спортни новини по сайтовете.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

BO написа:
                          Мойто СГС 2+ държи по 3 до 4 дни. Мобилния нет работи от 07:00 до 23:00( изкл. го като спя, щото много ми атакуват пощата, някой френд ще се сети по нощите да whatsApp- не и др такива през нетя). През деня имам по 15-30 мин разговори, 2-3 актуализации на времето, малко нетец ( главно като съм извън офиса). Рекорда му е 4 дни и 18 часа и някви минутки.

Коментар

Yavor написа:
                            Що като жена бе Боби...Ни сига тъка... Шъ съ засегна ...
                            Хаха, почти се засегна.Ясна ми е твоята работа свързана с телефона. Преди като бях дилър на разни ПЦ чаркове, в хубавите години, точно така беше. Телефона звъни преди да си го затворил.А телефонната централа беше много яко настроена, да кажем в една стая - стая, стая 200-300 м2, от 30 пръснати служители, като тръгне да звъни телефона на общия номер на централата и звука обикаля по всички телефони. Ама не да звънят всички телефони едновременно, а обикаля буквално по апаратите последователно. За 1 секунда звънене изминава 10 телефона. И яко стерео се получаваше. Май се отклонихме от темата уеко.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Един малко по-страничен въпрос, но понеже е свързан с андроидните телефони, които стават все по-големи и стремежът ни, като че ли, е да притежаваме все по-голям такъв - времето се затопля, а дрехите стават все по-оскъдни. Аз, например, започвам да се сблъсквам с проблема, къде да я нося тая лопата. Не става нито в преден джоб на каквито и да е панталони, защото ограничава движението на крака ми при ходене, не става и в заден джоб, защото ме е страх да не седна погрешка на него. Аз обичам повече с тениски да ходя, а те нямат джобове, на ризите пък джобовете не са толкоз толеми. Разни чантички за документи не съм свикнал да нося. Не ми се нрави и вариантът да го нося в ръка - видите ли, какъв голям телефон имам. Как сте решили този проблем за себе си?
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Чантичка, щом само тениски носиш :DАз напоследък си го нося в джоба на ризата, ама моя е леко по-малък - 4".Ама си е най-удобно по джобовете на престилката :D

Коментар

Working...
                                X