Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо не харесвате с2+ като е с по-нов процесор и направо идва и с по-нов андройд и ще харчи по-малко и т.нМай и видеото му е по-ново - другото трябва да е същото като старата с2.Иначе аз ако ми се отдаде възможност си взимам самсунг галакси гранд-а ,че ми трябва дуос.Сега съм с галакси с дуос - определенно едноядрения процесор го дърпа назад доста независимо от повечето рам..На ревюта само отблизко се виждат пиксели.Затова и на гранда иконките са и по-голями.На живо го гледах пак не е болка за умиране толкова...
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
      Защо не харесвате с2+ като е с по-нов процесор и направо идва и с по-нов андройд и ще харчи по-малко и т.нМай и видеото му е по-ново - другото трябва да е същото като старата с2.Иначе аз ако ми се отдаде възможност си взимам самсунг галакси гранд-а ,че ми трябва дуос.Сега съм с галакси с дуос - определенно едноядрения процесор го дърпа назад доста независимо от повечето рам..На ревюта само отблизко се виждат пиксели.Затова и на гранда иконките са и по-голями.На живо го гледах пак не е болка за умиране толкова...
      Процесора много важен ли е за воденето на разговори? А пикселите?Знаеш ли на мен кое ми е важно? Батерията. Колкото повече издържа далече от контакт - толкова по-добре. Едно нещо ме дразнеше в последния ми андроид - тръгвам от къщи и в 17:30 телефона ми е изгаснал... Добре, а какво правя ако съм в гората? Кеф ми било да ползвам GPS - в гората с GPS оставаш без телефон точно след 2 часа и малко. Айде 3, ако не говориш
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

В такъв случай не би трябвало да ти е проблем да вземеш Ace 2-ката. Щом телефон с 4.3" ти е голям, значи добре си подбрал този с 3.8". Тези силикони като започнат да ги слагат всички на какви да е плочки чак се отвращавам. Телефон за 800+ лв да му сложиш някаква грозна гума... Добре "пази" но външния му вид става от тип грозен като смъртта. Прав си обаче, че с тази надпревара кой да пусне най-тънкия и най-мощен телефон, самите машинки изглеждат все едно ще се счупят докато си човъркаш из менюто. Малко нерви и с всеки по-силен натиск имаш чувството, че пръста ти ще мине през дисплея! :DОффтоп: Ползвам абсолютно същите монитор (22") вкъщи, а лаптопа ми е с 15.4". Моя телефон обаче е с 3.2" дисплей и е малко неудобно всичко, въпреки, че аз съм му свикнал. С други думи - познавам ти болката! :DЕдит: S2+ тотално и аз му бих шута от възможните покупки. Безсмислен rerelease на телефон, който и сам добре си се справя (S2). Случайно колега да си сравнил Grand-а с телефон със по-висока резолюция? На тези 5" 400х800 резолюция ще изглежда толкова зле, колкото изглеждаше на Galaxy 5 скапаната резолюция на 3" екран. Като искаш дуос, вземи си Galaxy S duos, хем е и по-евтин... А и още по-евтини решения има.
        Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

@Стрелок, той колегата е с Галакси С Дуос. Да добавя към извънредните екстри, коя е също важна за мен, но не на 1 място - камерата. На ACE2 въпреки, че е 5mpx виждам, че снима малко по-добре от тази на SE LwW. Което мен ме устройва - за по-сериозно и кадърно снимане си имам 2 цифрови фотоапарата.
          Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
            @Стрелок, той колегата е с Галакси С Дуос. Да добавя към извънредните екстри, коя е също важна за мен, но не на 1 място - камерата. На ACE2 въпреки, че е 5mpx виждам, че снима малко по-добре от тази на SE LwW. Което мен ме устройва - за по-сериозно и кадърно снимане си имам 2 цифрови фотоапарата.
            Ето малко цитатче за камерата на Ace 2 от Gsmarena: "The Galaxy Ace 2 produces good images overall but not quite the best in the 5 MP league. Our main issue with the results is that they came out with pretty low contrast and are a bit too soft. Still colors are nicely balanced and the detail is enough for the Ace 2 to be considered a good shooter in times of need."Видеото също не е кой знае колко добро, но според мен е прилично за телефон от този клас...МОДЕРИРАНО. Превод, моля! 1.13. Заглавията и мненията на темите се изписват задължително на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Изключение прави само международният раздел - "International (English zone)".

Коментар

[quote="Стрелок"]
              jenshen73 написа:
              Ето малко цитатче за камерата на Ace 2 от Gsmarena: МОДЕРИРАНО
              Steliyan's Life!

Коментар

Аз колкото повече чета от там, толкова повече се обърквам и не мога да си избера телефон. Хубаво правиш, че от там сравняваш, за да няма изненади. Направи ми услуга - като отидеш да пробваш телефончетата, после да драснеш тук какво ти е харесало/не ти е харесало в Galaxy SII ако го пробваш. Сигурно и ще те налазят консултантите да ти хвалят телефоните. Така съм се смял с едни, които ме убеждаваха преди за няколко модела... :D Между другото, задължително ли искаш телефона да е Самсунг? Какъв ти е бил предния телефон с андроид?

Коментар

Аз съм фен на Sony и предишният ми Андроид телефон беше SE Live with Walkman - нестандартно изглеждаща играчка, която работеше много добре. Беше нов модел, когато го купих и определено много ми допадна, но дразнещия ефект с постоянното търсене на контакти ме отказа много бързо и го продадох 3 седмици след покупката. Със SGS2 съм си играл достатъчно - по мой съвет миналата година мой приятел си го купи, като той избираше между Nokia N8, SGS и SGS2. Та с неговия съм си поиграл доста, но ... просто ми е много рехав. Ей на, сега като гледам - чак се изкушавам направо да се прежаля и да си взема Sony Xperia P. Ама като знам какво гонене на контакти и щепсели ще е, чак страх ме хваща. Туй металния корпус много ме блазни...
                  Steliyan's Life!

Коментар

Много дървено ми изглежда xperia P. Пък и странни резолюции ни вкарват от Сон(д)и. 540х960? :D Няма и слот за карта, както ти беше споменал. Единствено може би на този телефон пикселната гъстота и целия дисплей с доволно хубава картина може да блазни. Но какво мога да кажа аз с моя TFT дисплей с 262к цвята и резолюция 320х480, 180ppi. Всичко с по-висока резолюция и над 200ppi би ми се сторило от друга вселена.

Коментар

Нищо странно няма в резолюцията, 960х540 16:9 qHD.
                      jenshen73 написа:
                      Общо взето андроид устройство имам и евентуалния телефон ще е една глезотия, която освен за ало-ало ще се ползва много рядко за другите "екстри". Скайп няма да ползвам в никой случай, най-много поща и GPS.
                      jenshen73, колко минути/часа на ден говориш? Имаш ли навик непрекъснато да ръчкаш телефона си?
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                        Нищо странно няма в резолюцията, 960х540 16:9 qHD.
                        jenshen73 написа:
                        Общо взето андроид устройство имам и евентуалния телефон ще е една глезотия, която освен за ало-ало ще се ползва много рядко за другите "екстри". Скайп няма да ползвам в никой случай, най-много поща и GPS.
                        jenshen73, колко минути/часа на ден говориш? Имаш ли навик непрекъснато да ръчкаш телефона си?
                        Минимум разговори на ден са ми 15 минути в неделя. В работните дни около 45-60 минути, а има дни стигам и два часа. Да ръчкам - не, когато имам лаптоп или компютър с подобаващ екран за какво да ръчкам телефон??? Неприятно ми е, когато съм извън офис/дом и телефона ми каже "потърси контакт", а край мен - ни един. По законите на Мърфи точно тогава ми звънва някой важен клиент и става мазало от най-неприятните. Телефона трябва да изкарва МИНИМУМ 24ч. автономност. Ако може повече - ще е по-добре.
                        Steliyan's Life!

Коментар

Или пишете на български език, или не пишете, изобщо. Намираме се в България, българи сме и говорим и пишем на български език

Коментар

Xperia P, вярно не е телефон с най-добрата батерия, ама 2 часа разговори дневно, не са и никакъв проблем. Ето снимка от по-рано:Разговори 7% , което са 20 минути за днес, не говоря много. Батерията бе на 100% сутринта. Сега е на около 55% . От друга страна седна ли да играя, за час и половина-два, батерията си заминава.Алуминия е хубава работа, за 4-ри месеца, без калъф, нито една драскотина, пу пу Камерата в сравнение със старият ми К800, е доста зле. През деня е добре. Нощно време, и на слабо осветлени места, е доста зле. HD клиповете са добри. Не те разбрах какво имаш в предвид с това "телефона ми каже "потърси контакт" , не съм имал ядове с разговорите. Друг минус, слабо се чува когато звъни.Може да се работи с една ръка, без проблем, това за размера.Екрана иначе е супер.Относно паметта, няма слот за карта, ама вече си е до човек. Мен ми стигат. Даже имам 8 гб свободни.Най-добре, отиди някъде и си поиграй с всичките конкуренти. Аз тръгнах за галакси адванс с, и се прибрах със сонито...
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

jenshen73 написа:
                              Телефона трябва да изкарва МИНИМУМ 24ч. автономност. Ако може повече - ще е по-добре.
                              Колега, производителите на всеки телефон дават огромен stand by. При условие, че не ползваш постоянно някакви приложения, а главно ще го ползваш за слушалка не виждам проблем и телефон с батерия 1200-1500 mAh да ти върши работа. От моя с 1500 mAh батерия съм вадил 6+ дни в stand by с малко разговори. А ако трябва да говорим за време на разговори телефони с прилични батерии над 2000 mAh осигуряват не повече от 10-20 часа разговори. Според мен какъвто и телефон да вземеш, ще е хубаво да му сложиш един task killer, което допълнително би увеличило времето на работа с един заряд на батерията. Също добре ще е да изключваш и 3G-то. И въпреки всичко, което изписах, не вярвам че има телефон, който да говориш по 2 часа/ден и по документи да издържа 10 дни на това натоварване с един заряд на батерията.П.С. Извинявам се за липсата на превод на въпросния текст от ГСМАрена-та! Грешката е моя.

Коментар

Фактите говорят - с включен интернет 3G мрежа - максимум 2 дни с умерено използване. С изключена 3G мрежа - може и 4 дни да изкара. С изключен интернет въобще - седмица, без проблеми. Доказал съм го неведнъж с SGS2. Всичко зависи от начина на цялостно използване, ама все пак - това са умни телефони. Ако някой го купува, за да не го ползва и да му издържа батерията по 10 дена - много се е объркал. Телфонът трябва да е всяка вечер на кабела, за да знаеш, че започваш деня на 100 %. Може вчера да не ти е трябвало и батерията да е паднала само 30 %, ама днес да ти трябва повече и останалите 70 % да не ти стигнат. Все пак не живеем преди 10 години, когато телефоните бяха копчета и "ало-ало", и стремежът беше към невижданата издържливост на батерията. Ако искате такъв телефон - просто не вземайте смартфон или не му ползвайте функциите, ами само телефонната част. юОтносно паметта - ползвам го като МП3-плеър в колата и 16-те ГБ на СГС2 не ми бяха достатъчни, особено след като запиша няколко клипа с размер 1920*1080. Затова си купих и допълнителна 32 ГБ карта.=======================================
                                Стрелок написа:
                                ще е хубаво да му сложиш един task killer,
                                В актуалните модели - това е много голяма грешка, която уж води до удължен живот на батерията, но всъщност води до точно обратното - по-бързо изхабяване. Не четете ли форумите за Андроид? Свързано е с използването на паметта на Линукс-а. Ако трябва да заредиш едно и също приложение в паметта два или повече пъти - това хаби повече батерия, отколкото да го заредиш веднъж и то да си остане там, дори без да го ползваш, а когато ти потрябва - само да се "обърнеш" към него.

Коментар

Working...
                                X