Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За 1-2год поддръжка - да, това имам предвид.Никъде не съм споменал айфон. Изобщо не сравнявам конкретните апарати, нито дисплеите им. Говоря за хардуер-софтуер.Но щом го казваш - в момента най-новия iOS e 6.1 и можеш да си ъпдейтнеш айфона 3GS от 2009та до него(или пък по-стария айпад(таблет))... А при Андроид като цяло, не само Самсунг не е така. Зa мен не е поддръжка да си купиш нов апарат със стар Андроид и да чакаш евентуално някога да си доблиш до последните версии. Говоря официално. Например излиза нов модел Сони Xperia HYZ(примерно) и се оказва, че Сони ще пуснат ъпдейт за най-актуалния Android до няколко месеца... Ама колко са тия месеци... За какво е тоя хардуер, като няма какво да го ползва...За Галакси S2, на мен ми харесва апарата. Обаче защо е необходимо да получава новия ъпдейт, няколко месеца след пускането му за новите модели? Ще кажеш, за да се стимулират покупките на S3. Добре, ама виж какво съм написал за ios - щом излезе нова версия - и старите, и новите апарати получават едновременно ъпдейта. Пък новия модел си се продава.

Коментар

Не бяха ли казали, че Samsung ще променят също начина на осветление и подредбата на тези.. фигурки :D за да могат да получат по-голям ppi за galaxy IV и моделите като цяло от тази година?
      Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

Ами какво да говорим - SGS3 има pentile матрица. Бялото на Амолед-а винаги е било по-слабо от на LCD, но черното е уникално добро и контраста е много по-висок. Матрицата на SGS2 е RGB, но поради ниската резолюция детайла на SGS3 е много по-добър, въпреки pentile-а. Имам ги и съм правил безброй сравнения с еднакви картинки. Черното на SGS2 е по-добро, за LCD няма какво да коментираме - на фона на АМОЛЕД е сиво направо.@vitalМислиш ли, че масата от хората се интересуват от нови версии на софтуера? Колкото до новите версии на iOS какво толкова повече ти дават от старите? Siri? iLOST? А и 3GS макар и с нов софтуер работи ужасно бавно, с отвратителен екран е и изобщо.... новия софтуер не го прави нов телефон. Не ме разбирай погрешно - новите версии на Андроид също не са нещо революционно. В най-общия случай добавят никому ненужни функции, които им се радваш 2 дена и ги забравяш.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

vital написа:
          За 1-2год поддръжка - да, това имам предвид.Никъде не съм споменал айфон. Изобщо не сравнявам конкретните апарати, нито дисплеите им. Говоря за хардуер-софтуер.Но щом го казваш - в момента най-новия iOS e 6.1 и можеш да си ъпдейтнеш айфона 3GS от 2009та до него(или пък по-стария айпад(таблет))... А при Андроид като цяло, не само Самсунг не е така. Зa мен не е поддръжка да си купиш нов апарат със стар Андроид и да чакаш евентуално някога да си доблиш до последните версии. Говоря официално. Например излиза нов модел Сони Xperia HYZ(примерно) и се оказва, че Сони ще пуснат ъпдейт за най-актуалния Android до няколко месеца... Ама колко са тия месеци... За какво е тоя хардуер, като няма какво да го ползва...За Галакси S2, на мен ми харесва апарата. Обаче защо е необходимо да получава новия ъпдейт, няколко месеца след пускането му за новите модели? Ще кажеш, за да се стимулират покупките на S3. Добре, ама виж какво съм написал за ios - щом излезе нова версия - и старите, и новите апарати получават едновременно ъпдейта. Пък новия модел си се продава.
          Ами това е напълно нормално. Те имат един хардуер и пишат софтуер за него. Знаеш ли колко е лесно да се вкарат най-елементарните драйвери за 3 процесора и 2 графични такива в новата версия на иОС, а Андроида да трябва да вкарат 500 пъти същата поддръжка на всевъзможен хардуер на всички фирми по света. За това при Андроида софтуера се пише за всеки конкретен модел, като при иОС-а е доста по-лесно.Ако Андроид си заключат софтуера и си пуснат собствена линия телефони 5 модела за 6 години, то тогава ще бъде също толкова лесно най-новия Андроид ОС да може да се инсталира и на първия телефон.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

То има алтернатива на Айфон - Нексус. Моделите се поддържат години наред и получават новата версия веднага. Така че ако искаш пръв да си с най-новото си взимаш Нексус телефон, директно поддържан от Гугъл.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Много добре ми е известно.Но аз съм от "масата" - не ми пука кое как се прави. Дал съм 300-500лв за среден Андорид телефон и искам поне 1год да е актуален...Аз мога да си взема и Нокиа Аша 302 - има фейбук, има толкова "важните" viber и what’s up(да съм модерен да си говоря с Пешо от долния етаж). Защо да давам 3-5но пари за Самсунг/ХТЦ/нещо си за почти същите опции(пак да кажа, аз съм от "масата" дето не разбира никакви други програми), пък Пешо да ми се хвали, че е с Андроид 456, пък аз съм 234... Няма да ги дам...

Коментар

vital написа:
                Много добре ми е известно.Но аз съм от "масата" - не ми пука кое как се прави. Дал съм 300-500лв за среден Андорид телефон и искам поне 1год да е актуален...Аз мога да си взема и Нокиа Аша 302 - има фейбук, има толкова "важните" viber и what’s up(да съм модерен да си говоря с Пешо от долния етаж). Защо да давам 3-5но пари за Самсунг/ХТЦ/нещо си за почти същите опции(пак да кажа, аз съм от "масата" дето не разбира никакви други програми), пък Пешо да ми се хвали, че е с Андроид 456, пък аз съм 234... Няма да ги дам...
                За какво ти е да си "актуален" една година, както сам го каза?Примерно, купуваш си телефон и му инсталираш някакви софтуери. Какво значение има дали си с 4.0.1 или 4.0.5?
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

vital написа:
                  ... пък Пешо да ми се хвали, че е с Андроид 456, пък аз съм 234...
                  Отричам да съм се хвалил! И съм само с 4.03, 4.2 още няма официален за Note. Иначе съм съгласен, че не ми се вижда много смислена тази практика с прекалено многото модели. Нещо подобно направиха HTC преди известно време и не им се отрази много добре.
                  ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

vital написа:
                    Еми то и "масата" с Айфони за по 1500 лева и те точно тези приложения ползват ама не са взели Нокиа за 300 лева ами Айфон. Защо така? Аааа щото ползват винаги последната версия на iOS, нищо че 99% от тях не знаят какво е iOS :DИ кво значи да е актуален? Той си е актуален - работи си според спецификациите. А ти ако искаш си купуваш и Нокиа с фенерче. Всеки има право на избор

Коментар

Pecho написа:
                      Отричам да съм се хвалил! И съм само с 4.03, 4.2 още няма официален за Note.
                      Хахаха Въпросът е принципен Ако ги имам тия програми и си работят, защо да пускат ъпдейти. Не знам дали се разбра, че не става въпрос за мен, а за мои познати, които мислят точно по този начин.Не че нямам и аз Asha 302

Коментар

Абе я при толкова специалисти да поискам съвет... Препоръчайте ми дамски телефон. Трябва да е тъчскръйн, да има не лошо камера и най-важното дизайна - в най-лошия случай да е бял. Няма никакво значение софтуера - ще се ползва само прогноза за времето.Аз съм харесал HTC Rhyme. Това е единственото, което се сещам.

Коментар

Трябва да проучиш какви телефони има обкръжението на дамата. Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Коментар

style34 написа:
                            То има алтернатива на Айфон - Нексус. Моделите се поддържат години наред и получават новата версия веднага. Така че ако искаш пръв да си с най-новото си взимаш Нексус телефон, директно поддържан от Гугъл.
                            Аз лично направих точно това, поради точно тази причина. Затова и андроида ми е 4.2.1 в момента.Vital - лично за мен розов телефон е супер несериозно, става само за ученички. Зависи каква е дамата де...
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

E не ученичка, студентка Пък и е по-скоро лилаффф :DТва е кубчето може да се изкара да стърчи от дамска чанта и свети като звъни телефона От доста време не е излизало нещо такова или поне аз не се сещам. Затова и ми е питането...

Коментар

Iphone с розов кейс...балиго :D

Коментар

Working...
                                X