Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Проблем с телефон LG GT540 Optimus

ivailo rachev написа:
    Здравейте колеги,имам проблем с телефона и малко съм невеж там,та търся помощ от по-запознатите.Проблема е че,от няколко дена изведнъж батерията започна да държи по няколко часа.До тогава си държеше по 3-4 дена.Стоя цяла нощ на зарядно и от сутринта до обяд съм направил 3 разговора от по 4-5 минути и батерията падна.Та въпроса ми е,може ли да не е от батерията,а от софтуера и може ли по някакъв начин това да се провери.Благодаря предварително.П.П.Телефона е с Андроид 1.6
    Колега, предвит версията ти на Андроида (която е доста стара вече) е възможно да е софтуерен проблема. Най-лесно може да го хванеш, ако си инсталирал приложение наскоро и след това е почнал да ти прави проблени телефона - деинсталираш го и споделяш резултати. Другото, което се сещат е да му сложиш някакъв таск мениджър и да наблюдаваш процесите, които работят и съответно да ги спираш един по един и следиш за промяна. Ако и това не помогне един хард ресет винаги оправя работите. Ако и това непомогне, вече си за сервиз, батерия и т.н.
    Punto mk2 1.9jtd HLX

Коментар

Благодаря колега,имам нови приложения,ще ги изтрия и ще видя какво ще се случи.Имам и таск мениджър ще следя процесите за промяна.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Самсунг според мен малко минават границата с тия безброй еднакви модели - сега били представили Galaxy Express. Нещо като S3mini, ама с по-голям дисплей. Или пък като евтин S3. Или нещо като S2 или S2 Plus, a и S Advance. Сигурно има и още, които не се сещам. На мен ми идват в повече. Няма свестна диференциация, почти напълно еднакви са... - http://nixanbal.com/samsung-galaxy-e...BB%D0%B0%D1%81

Коментар

от една седмица имам sony experia J и съм доволен работи много бързо абе приличен телефон
          STILO JTD

Коментар

vital написа:
            Самсунг според мен малко минават границата с тия безброй еднакви модели - сега били представили Galaxy Express. Нещо като S3mini, ама с по-голям дисплей. Или пък като евтин S3. Или нещо като S2 или S2 Plus, a и S Advance. Сигурно има и още, които не се сещам. На мен ми идват в повече. Няма свестна диференциация, почти напълно еднакви са... - http://nixanbal.com/samsung-galaxy-e...BB%D0%B0%D1%81
            Тва към мен ли е насочено,не изглежда зле,ама аз май реших вече да си взема HTC Desire X....................
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

Коментар

Южнокорейската компания Samsung ще запази предимството си пред американския си конкурент Apple на световния пазар на смартфони през 2013 година.Това прогнозират експертите от Strategy Analytics, цитирани от ИТАР-ТАСС и БТА. Според изчисленията на анализаторите през текущата година на световния пазар ще бъдат продадени над 320 милиона мобилни устройства от моделната линия Galaxy на Samsung и 159 милиона смартфона iPhone на Apple. Очаква се друг южнокорейски производител - LG Electronics - да продаде 48 милиона смартфона, а китайският Huawei Technoligies - около 43 милиона. По този начин Samsung ще заеме пазарен дял от 37,7% от световния пазар, Apple - 18,7%, LG - 5,6%, а Huawei - 5 на сто.
              FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

vital написа:
                Самсунг според мен малко минават границата с тия безброй еднакви модели...
                Но им се получава, нали? Най-големия производител на смартфони са... Според мен тяхната тактика е правилна. Всеки потребител има свой индивидуален вкус и е трудно с 10 модела да се покрие всяко потребителско желание.Аз пък не харесвам тактиката на Nokia, HTC и най-вече Sony.Всичките модели на Сони за мен са еднакви, просто така като видя някаква xperia да ми се блещи насреща не мога да позная каква е. Не е пресилено да кажа, че техен телефон за 300-тина лева много би докарвал до външния вид на друг модел на компанията на двойна цена. Същото важи за HTC, еднакви ми изглеждат просто, но не толкова, колкото Сони-тата. Но пък те надуват цени, все едно продават самолети, не телефони. Нокия пък бълват безполезни Телефони от Аша серията в стил "Дай да махнем радиото на тази и да пуснем нов модел". Лумиите същата работа. И докато другите компании се избиват да пуснат телефон с Android, WP и каквато още ОС докопат, то финландците твърдо са се насочили към дървения уиндоус и не се осмеляват да стъпят на пазара с андро телефон... После що били в тежко положение... Телефон за 1000 лв. с уиндоус си е чиста подигравка. Нито уина мяза на нещо, нито дизайн кой знае какъв имат... Аз питам къде отиде иновативната Nokia с разчупен дизайн, който винаги е бил на мода? Ябълките изобщо няма да ги споменавам... Зомбирани хора плащат за стойност на марката. Така наричаме в университета продаването на телефон, чиято сглобка струва 200 долара, на 5 пъти по-висока цена.Естествено това е лично мнение и не сте длъжни да сте съгласни с него. Сега бъдете милостиви към мен, поддръжници на споменатите от мен марки.
                Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

Mоето лично мнение е, че тези които съм ги изброил горе са почти еднакви, както хардуерно, така и външно. Едва ли ще ги различиш и тях.На единия бил 8мп камерата, на другия 5, на трети с 5мп му е с 100mhz по-слаб процесора... Аз не го разбирам... И продължават да бълват еднакви модели с различни имена...Добре, че "флагмана" им SIII e един. Защо не пуснат един или два по-евтини модела и да наблягат на рекламата им? А сами се разводняват с толкова много. Няма го момента "искам го" както е за SIII.

Коментар

Самсунг в момента са абсолютен лидер при смартфоните и дори при feature телефоните. Което може би не е добре за нас потребителите. Просто имат потенциала да предлагат топ хардуер. Те произвеждат чарколяци за много други производители, включително и за Айфон. Нокиа напрактика са вече собственост на Майкрософт. Няма как да е иначе там положението, а и казват Windows Phone 8 бил добър. Нямам лични наблюдения. Сони все нещо им куца в продуктите, HTC станаха известни с дефектите във флагманите си последните 2 години.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Това което ми е неприятно, е че всички минаха на вариант ’еволюция’. А мен ми се гледа ’революция’.

Коментар

vital написа:
                        От друга страна - това е благоприятно за потебителите, защото им помага да заплатят точно за тази купчина "желязо", от която имат нужда. Ако компанията предлагаше само моделите S3, Ace, Y-Duos и Stratosphere, примерно, нямаше да е в полза на потребителите, защото нямаше да има Note, X-Cover и други.

Коментар

Еее тия да. Обаче разликата между Ace, Advance, S2, S2 Plus, S Express, S Grand, S не знам какво е изключително минимална... Не виждам какво е плюс за потребителя освен че се чуди какво да избере. A и почти всеки е с различен Андроид като никога няма ясна информация кога ще има ъпдейти. В крайна сметка аз поне като взимам нещо искам да е такова, което знам, че ще има поддръжка. А не да чакам не знам си колко месеца за ъпдейт до по-нов Андроид, който дори няма да е последния...Да вземат от всички тия модели да ги сведат до 2-3максимум и да са с максимално последен софтуер...Щото в момента кво става - купуваш си нов апарат със стар софтуер, който изобщо няма яснота дали някога ще получи ъпдейт. А ако има информация, че ще има ъпдейт, то е в бъдеще неопределено... Не ми харесва това.

Коментар

Ние, като по-разбиращи търсим поддръжка, гледаме технически параметри, но мислиш, че мнозинството разбира нещо освен мегапикселите на камерата, паметта (тук пак малко хора разбират) и вида на телефона (тъч, бар, слайд, мида и т.н.)? Всеки обикновен потребител, който понятие си няма от телефони ще си каже искам телефон за точно 400 лв (примерно). Та ето, взимат един модел, режат го, изкарват по-евтин нов модел за да покрият повече групи потребители. Каква поддръжка очакваш за бюджетен модел... Доста бързо се забравят бюджетните модели... Още повече какво правиш ако искаш самсунг, отиваш в магазина и има 5 модела за 200, 500, 800, 1000 и 1200 лв? За 200 не ти харесва, за 500 ти е много. Най-мразя такива мизерни дупки в цените на различните класове телефони... Аз лично в момента изгоден за мен телефон за 300-400 лв. не виждам. Това е цена на апарата само, без договори и подобни. Всичко що годе прилично започва от ~500 лв.
                            Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

vital написа:
                              Еее тия да. Обаче разликата между Ace, Advance, S2, S2 Plus, S Express, S Grand, S не знам какво е изключително минимална... Не виждам какво е плюс за потребителя освен че се чуди какво да избере. A и почти всеки е с различен Андроид като никога няма ясна информация кога ще има ъпдейти. В крайна сметка аз поне като взимам нещо искам да е такова, което знам, че ще има поддръжка. А не да чакам не знам си колко месеца за ъпдейт до по-нов Андроид, който дори няма да е последния...Да вземат от всички тия модели да ги сведат до 2-3максимум и да са с максимално последен софтуер...Щото в момента кво става - купуваш си нов апарат със стар софтуер, който изобщо няма яснота дали някога ще получи ъпдейт. А ако има информация, че ще има ъпдейт, то е в бъдеще неопределено... Не ми харесва това.
                              Тук има нещо друго - всеки е с различен Андроид, защото няма два еднакви телефона. Всеки телефон си има специфичен хардуер и има нужда от специфичен софтуер, който го управлява. Докато ай-телефоните - те са много бройки, но еднакви. Затова всички имат една и съща iOS и една и съща функционалност на телефона. Там може би 100 човека пишат кода на новата iOS и доколкото знам - пак стоиш и чакаш ъпдейт, а май не си информиран предварително дали и кога ще дойде. Като нямат друг модел - длъжни са да поддържат тоя. То остава да не го поддържат, при цени от 50-100$ за сглобка и 500$ за емблемата на гърба. А Самсунг, например, имат нужда от 100 човека за всеки отделен модел, които да напишат ъпдейта. Нормално е ниските класове да имат само една-единствена версия, защото те нямат хардуера да понесат по-високата. Този вид устройства няма как да имат безкрайна поддръжка. Според мен - година и половина - две, е предел. И аз исках Сони да ми ъпдейтват k750-то непрекъснато, ама излезе една версия, по-нова от моята и край. Защото после излезе k800, k900, k1000... нови и нови модели имам превид. Ето, SGS2 получи най-новото, а е на 2 години модел. Предвид хардуера, с който разполага и предвид най-новата версия на Андроид, която получава в момента - това го прави един от топ-3 телефони по отношение на цена/възможности. За около 500-600 лв може да се намери чисто нов, все едно е среден клас телефон, като цена, но с хардуер на топ-ниво. Не е фатално това, че някои модели остават без нови версии, защото има стотици разработчици по света, които бълват всевъзможни модификации за всякакви модели и дори и по-евтини телефони си имат перфектен софтуер и функционалност.

Коментар

Айде за друго да си говорим - ето сравнение между екраните на AMOLED на SGS3 и IPS-a на iPhone 5. Вижда се ясно разликата и какво свети за да се получи бял цвят. Снимки от GSMArena._Пълно сравнение между моделите - ТУК

Коментар

Working...
                                X