ls1 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...
Collapse
X
-
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
Да си ползвам темата пак. Понеже се филмирах сега в тоя pro**** сайта, че може да се прееба както разбирам много и да закупя някоя "реплика", та да питам. Този телефон - Samsung I9000 Galaxy S , има ли го реплика? Как мога да позная оригнала от репликата, ако този модел има реплика? Трябва ли да пише нещо по него или в менюто му.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Отиваш в Menu -> Settings -> About phone (device) и четеш там какво пише. Разгледай долната картинка: на SGS ще пишеModel: GT-I9000Android Version: 2.3.6 (не повече!)Това важи за телефон с оригинален "ROM"! Иначе на външен вид от разстояние можеш да го познаеш предимно чрез сравняване на снимки. А дори и да ти пробутат фалшив - нали ще го отвориш да го видиш преди да го платиш и ако не отговаря IMEI на този във фактурата - ще го върнеш. Ако отговаря, но е реплика - връщаш го в 7-дневен срок щото просто не те кефи, казваш че си искал розов и точка. Ама...НЕ си купувай такъв телефон.
Коментар
-
ogi28b, че какво му е на телефона, който показваш? Реплика ли е? Знам, че в момента е пълно с Samsung I9100 Galaxy S II, които са реплика по 100 лева, затова бягам от тях. Демек да не купувам телефон с андроид версия над 2.3.6, понеже ще е реплика? Ако човека си е го ъпдейтнал до над тази версия или средна 3х..? Доста от обявите пише, че са сложили версия Jelly Bean Или там ква е. 4.0.1 и някакви такива... ?Примерна обява!Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Той ти показва шот от неговия (предполагам) Galaxy SII. Galaxy S, иначе казано i9000 официално е обновен само до версия 2.3.6 (gingerbread). Android 3 е само за таблети, доколкото аз съм запознат. Това, че е ъпдейтнат до Jelly Bean, не значи задължително, че е реплика... Както колегата ogi28b каза, най-добре е да провериш IMEI-я дали съвпада или ако го взимаш втора ръка да поискаш да ти го пратят с опция отвори преди да платиш и да видиш в менюто версия и т.н.Но и малко трудно се разбира, към galaxy S ли си се насочил или към SII...В крайна сметка, ако е Galaxy i9000 S ще е с 2.1.х или 2.3.6 ъпдейт, освен ако не е допълнително обновен от притежателя с пригодена за него по-нова версия на Android, което не знам как и дали става. Ако е Galaxy i9100 SII може да е с 2.3 до 4.1Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999
Коментар
-
Мале, мале...Глей ся: ЗМЕЯ, дето му викате, е уникален идентификационен код на всеки телефон. Като ЕГН на човек и ЕИК на фирмите. Той се съхранява в софтуера на телефона, от една страна, и е напечатан на стикер, обикновено под батерията, от друга. Представлява нещо такова: 23747294709347392472947972135646457340573405728697 289601926, като освен цифрите има и баркод. Най-важно при получаване на телефона е да сравниш дали IMEI на документа за получаване отговаря на IMEI отпечатан на телефона. Това се прави задължително, без значение дали поръчваш през сайт или си наживо в магазина. Това гарантира, че ти получаваш точно описаният в документите телефон. Ако IMEI на документа и на телефона не съвпадат - казваш на куриера - "Чшшш, алоо, вземай го тоя телефон и бегай на некъде с него и като намериш правилния, ела пак!"След това вече се прибираш у дома и започваш да го разглеждаш телефона. Ако нещо те усъмни, не работи, реплика е, не е розов, или просто щото вятъра не те кефи днес - връщаш го на изпращача. Затова ти е важен IMEI - защото ако ти пратят документ с IMEI на оригинален телефон, а вътре е реплика с друг IMEI, и решиш да го върнеш - продавачът ще каже - "Връщаш ми друг телефон, виж IMEI - не съвпада." Толкова за IMEI-a. А за снимката ми по-горе - колегата Стрелок е разяснил, че показвам за пример моя SGS2, както и че версията на Андроид за SGS е най-много 2.3.6, защото просто няма по-нова, моделът е спрян от поддръжка отдавна. Със снимката исках само да илюстрирам къде и какво да погледнеш, за да разбереш точният модел на телефона. А не, че ако има по-нова версия - е фалшив, защото е възможно да му е натоварена някоя неоригинална версия, базирана на Андроид 4 и пак да си работи добре с нея. Струва ми се, че е най-добре да последваш съвета на колегата над мен - вземаш някой с теб, който е поне малко в час с телефоните, като го купуваш. И пак да кажа - НЕ си купувай SGSДай по-добре да ти продам моя удавения, отколкото SGS. Сериозно. Ама му търся много висока цена и няма да се навиеш.
Коментар
-
ogi28b написа:Мале, мале...Глей ся: ЗМЕЯ, дето му викате, е уникален идентификационен код на всеки телефон. Като ЕГН на човек и ЕИК на фирмите. Той се съхранява в софтуера на телефона, от една страна, и е напечатан на стикер, обикновено под батерията, от друга. Представлява нещо такова: 23747294709347392472947972135646457340573405728697 289601926, като освен цифрите има и баркод. Най-важно при получаване на телефона е да сравниш дали IMEI на документа за получаване отговаря на IMEI отпечатан на телефона. Това се прави задължително, без значение дали поръчваш през сайт или си наживо в магазина. Това гарантира, че ти получаваш точно описаният в документите телефон. Ако IMEI на документа и на телефона не съвпадат - казваш на куриера - "Чшшш, алоо, вземай го тоя телефон и бегай на некъде с него и като намериш правилния, ела пак!"След това вече се прибираш у дома и започваш да го разглеждаш телефона. Ако нещо те усъмни, не работи, реплика е, не е розов, или просто щото вятъра не те кефи днес - връщаш го на изпращача. Затова ти е важен IMEI - защото ако ти пратят документ с IMEI на оригинален телефон, а вътре е реплика с друг IMEI, и решиш да го върнеш - продавачът ще каже - "Връщаш ми друг телефон, виж IMEI - не съвпада." Толкова за IMEI-a. А за снимката ми по-горе - колегата Стрелок е разяснил, че показвам за пример моя SGS2, както и че версията на Андроид за SGS е най-много 2.3.6, защото просто няма по-нова, моделът е спрян от поддръжка отдавна. Със снимката исках само да илюстрирам къде и какво да погледнеш, за да разбереш точният модел на телефона. А не, че ако има по-нова версия - е фалшив, защото е възможно да му е натоварена някоя неоригинална версия, базирана на Андроид 4 и пак да си работи добре с нея. Струва ми се, че е най-добре да последваш съвета на колегата над мен - вземаш някой с теб, който е поне малко в час с телефоните, като го купуваш. И пак да кажа - НЕ си купувай SGSДай по-добре да ти продам моя удавения, отколкото SGS. Сериозно. Ама му търся много висока цена и няма да се навиеш.
Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
PREDATORst написа:Абе за по лесно забери некой авер дето е малко в час с телефоните и ходи с него да го зимашFiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999
Коментар
-
Стрелок написа:PREDATORst написа:Абе за по лесно забери некой авер дето е малко в час с телефоните и ходи с него да го зимаш, един приятел си взе такъв от глобул (не вярвам да е ментелък там) и пак така прави снимки, шум колкото искаш ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар