Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хм, имам колега, който го рутна преди месец и беше с 4.0.3. Мисля го рутна със слагането на 4.0.4 и използва jig-а, за да нулира брояча.

Коментар

Чета, чета, чета иии.... май ще трябва да връщам до 2.3.6

Коментар

Kuku написа:
        Чета, чета, чета иии.... май ще трябва да връщам до 2.3.6
        Давай после съм аз

Коментар

Ех суета ... кво ви бърка че не пише 0Щом качвате кастъм ромове винаги ще е поне 1 А за джигване при 404 - може но ако е стар бутлодера - демек трябва да се качват ромове без бутлодер или той да се заменя със по стар.Но пак казвам че не знам дали няма да има несъвместимост между стария бутлодер и новия ром.Заради опастността от брикване аз вече рутвам като слагам пре-рутнат кернел. Опасно е да се прави CWM изтриване на флаша с оригинален кернел.Телефона директно отива в коша ...

Коментар

Аз искам да зануля брояча и да качвам само официални глупости.

Коментар

ilkor написа:
              Ех суета ... кво ви бърка че не пише 0Щом качвате кастъм ромове винаги ще е поне 1 А за джигване при 404 - може но ако е стар бутлодера - демек трябва да се качват ромове без бутлодер или той да се заменя със по стар.Но пак казвам че не знам дали няма да има несъвместимост между стария бутлодер и новия ром.Заради опастността от брикване аз вече рутвам като слагам пре-рутнат кернел. Опасно е да се прави CWM изтриване на флаша с оригинален кернел.Телефона директно отива в коша ...
              Ми мен ме бърка до толкова, до колкото може би ще отпадне гаранцията, макар че вече ми е на 1 година и започва да спира да ми пука.

Коментар

Потвърждавам написаното за стария bootloader - джига не работи. Той си работи ама не може да бутне със старият кернел. Затова обратно до Джинджер, зануляване и тогава катерене на нещо по-ново. Да, и трябва друг начин на рутване, не чрез кернела. До тези изводи стигнах преди време като си играех да качвам разни кернели и рамове. Сега джеткам с брояч с незнам си какви отброявания, и жълт триъгълник. Ако се наложи, връщането до Джинджер и затриването на брояча, отнема десетина минути.

Коментар

Аз пък не мога да разбера това с гаранцията! В моята нищо не пише, че при промяна на софтуера ще ми падне!
                  Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Би трябвало да става въпрос за официален софтуер и за това логично не отпада.

Коментар

Kuku написа:
                      Би трябвало да става въпрос за официален софтуер и за това логично не отпада.
                      Да, но ако си рутнал мисля, че ще отпадне. При качване на оригинален софтуер броячът не отчита мисля.

Коментар

Именно - оригинални можеш да си качваш колко си искаш

Коментар

Kuku написа:
                          Именно - оригинални можеш да си качваш колко си искаш
                          Така и правя. Чакам 4.1 сега.

Коментар

И аз него чакам.До тогава се чудя, как да махна един тъп надпис на началния екран "Плъзнете екрана, за да го отключите" Питах във форума, но само едно момче ми отговори и той ми каза, че щом аз го ползвам да си го намеря сам :D

Коментар

Не би трябвало да отпада гаранцията щом фабрично телефонът позволява да се качват неоригинални ромове.Има други фирми които са заключили бутлодерите на телефоните да приемат само подписани ромове - там вероятно ще отпадне ако се патчне бутлодера.Макар че никой не знае - в БГ всеки гледа да те изклеца

Коментар

Илко, ти знаеш ли, как да махна тъпия надпис на началния екран при ЛайтенингРом? Може ли изобщо?На 4.0.4 в менюто за настройка на дисплея има опция да не се показва надпис на заключен екран, но при ЛайтенингРом (4.0.3) мога да махна само часовника/датата - надписа си остава и ме дразни "Плъзнете екрана.... "

Коментар

Working...
                                X