Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това за радиата не е точно така. В някои държави ползват различни честоти за 3G, съответно в телефона са различни антените и оттам различни букви за PHONE firmware. Поне така би трябвало да бъде. Аз съм компютърджия, но в телефоните не съм задълбавал, за това не разбирам какво става, защото логиката ми явно не е много точна.ilkor хубаво го е пейстнал това, но пак проблемът е, че телефоните в БГ са XW. В тия списъци за XW няма Bulgaria, а пък си имаме българска локализация. Мен ме интересува да има swype клавиатура на български.Понеже още няма firmware за България, съответно в SamMobile няма PDA с XE, а пък Airfan казва, че неговият ICS има българските неща.Та как да уцеля кой firmware има БГ клавиатура и като има, защо в списъка срещу тоя код не пише Bulgaria? Питам вие как се ориентирате, не да ми кажете "е те тоя свали".
    Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

До колкото съм го разгледал си има локализации за всички държави, които поддържат, независимо от релийза. Или поне този е такъв...
      Прикачени файлове

Коментар

Май само версиите с Х* имат БГ език. Аз съм качвал версии без възможност за избор на БГ език - не че ми липсва.И друго - ако версията е за определен оператор може от нея да са разкарани поддръжките на излишни страни.Не виждам какъв е проблема да се качи и тества, или още по добре да се попита в XDA форума.Не знам как пишете на това swype. Аз ползвам Smart Keyboard с речник на БГ и свикнах да пиша с две ръце (два пръста) 2-3 букви от думата и да я избирам от предложените.

Коментар

steven написа:
          Това за радиата не е точно така. В някои държави ползват различни честоти за 3G, съответно в телефона са различни антените и оттам различни букви за PHONE firmware. Поне така би трябвало да бъде. Аз съм компютърджия, но в телефоните не съм задълбавал, за това не разбирам какво става, защото логиката ми явно не е много точна.ilkor хубаво го е пейстнал това, но пак проблемът е, че телефоните в БГ са XW. В тия списъци за XW няма Bulgaria, а пък си имаме българска локализация. Мен ме интересува да има swype клавиатура на български.Понеже още няма firmware за България, съответно в SamMobile няма PDA с XE, а пък Airfan казва, че неговият ICS има българските неща.Та как да уцеля кой firmware има БГ клавиатура и като има, защо в списъка срещу тоя код не пише Bulgaria? Питам вие как се ориентирате, не да ми кажете "е те тоя свали".
          Виж, като компютърджия трябва да си наясно, че има стандарти. Няма как един модел телефон да има вътре различни антенти за различни държави. За целта се правят Х модела телефони, като всеки си е означен с допълнителна буква към основното име. GSM стандарта е унифициран, това му е хубавото. А буквичките във фърмуера общо взето са регионалните рестрикции - примерно отключен Галакси за България и заключен Галакси за Оператор в България ще са с различни буквички, но това не означава, че ако качиш отключения фърмуер - телефона вече ще е различен. Специално в интернет можеш да намериш много информация за различните модели телефони - в момента ако докараш iPhone от САЩ - той ще работи и тук, ако го отключиш де. Но буквичките във фърмуера му ще са различни от тия на същия модел продаван тук.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Да бе, верно, че имаше различни номера на модели под това име Добре, значи работата става с пробване. Мен не ми е зор да ъпдейтвам заради самото ъпдейтване, защото май единственото предимство е, че PPTP VPN-ът работи както трябва, но ми беше интересно как стоят нещата при телефоните.
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Здравейте,случайно попаднах на темета/доста се изненадах/ Направо на въпроса... в рода имаме 3 -SGS2. И трите телефона са рутнати и с 4.0.3. ,но този на дъщеря ми се налага да посети бокса на Глобул,изчистих триъгалника,занулих брояча,нооо... не мога да намеря стоковия XWKI4-XXKI1-XEKE1 (GBL) или по-точно намерих 3 файлив с .pit ,но не е XEKE1(GBL) a be nqkakwa druga kombinaciq /в момента не помня/ и е (MTL) -според мен М-телски. И тоя е за БГ,но след сондиране на мнение / не официално/в Глобул успях да разбера,че ,ако не е XWKI4-XXKI1-XEKE1 (GBL) няма гаранция /купен е кеш/ освен, ако не е забил и не се стартида или стартира,но само до лого. Моля,ако някой има рома или има линк да сподели! Благодаря!PP:Реших си проблема,ако някой има проблем с връщане към стоков-фирмен ром да пита tattoorolis@gmail.com
              Bravo 1,4 T-Jet 120к.с.

Коментар

аз изчаках оригиналния ром през Киес. Най-накрая дойде , но нещо не съм доволен .. има бая за доизкусуряване. На няколко места го хванах да лагва гадно и да прави проблеми. Ще чакам следващ ъпдейт
                Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Колеги, каква навигация ползвате за галактиката, пробвах с garmin i sygic ама нещо за пари ми ревът.

Коментар

за момента съм с IGO My Way .. пробвах го преди 1 седмица Търново - Стара Загора да видя как работи.. не ме подведеникъде.. та за сега съм доволен

Коментар

бтв някой да има проблем с 4.0 на галаксито и по точно да му лагва когато набира ?При мен проблема е следния.. набирам някой човек и някой път се случва да чакам по 10с докакто тръгне да ми го набира

Коментар

На мен не ми се включва камерата с 4.0 и Лайтенинг РОМ

Коментар

uBoy написа:
                          за момента съм с IGO My Way .. пробвах го преди 1 седмица Търново - Стара Загора да видя как работи.. не ме подведеникъде.. та за сега съм доволен
                          Колега от къде го изтегли, нещо не го намирам в google play.

Коментар

http://www.ipmart-bg.com/forumdispla...86%D0%B8%D1%8F
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги, греят ли ви галактиките ?Моята сега разцъквах една игра на нея, телефона е на зарядно докато играя, пръста ми е на камерата и направо ми пари на пръста, на *#0228# ми показва 51 градуса температура. Само моята бройка ли грее толкова или ?

Коментар

не.. нормално е и моя като го новаря грее особенно като е на зарядно

Коментар

Working...
                                X