Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето папката CSC. Разархивира се директно в /system После се набира *#272*IMEI кода на телефона# и от менюто се избира MTLТази операция връща фабричните настройки на телефона така че ако имате данни си ги запазете.
    Прикачени файлове

Коментар

infineon написа:
      ilkor написа:
      Защо изобщо се занимавате с тоя Kies. Харесайте си фърмуер, бил той официален или не и си го флашете с Odin.Грам разлика няма ... просто първото е за кленти, а второто за сервизиране.
      Ами разликата е че фирмуерите дето се размятат из нета уж официални не е ясно дали са такива. За сравнение най новия 4.0.3. Пълен с бъгове, а уж е официален, ама в киес го няма.
      Разликата между KIES и ODIN е голяма за обикновен краен потребител, който не е маниак за телефона си. С КИЕС единственото което правиш, е да заредиш телефона на 100 %, да го свържеш с кабела и да натиснеш един бутон, и да чакаш. Не избираш РОМи, КЕРНЕЛи, ЦСЦ-та и други такива. Докато ODIN-а все пак иска малко да се попрочете някоя и друга тема в някой и друг форум. Съмнявам се някой да работи с ODIN без да е прочел никъде нищо. Докато с КИЕС-а не е така - достатъчно е да натиснеш "Обнови фърмуер" и това е. От тази гледна точка, за непретенциозен потребител КИЕС върши това, което е предвидено да се върши с него и е много по-лесен за работа. Аз, например, първия път се ъпдейтнах с КИЕС. Като излезе 4.0 - най-лесно ще ми е пак с КИЕС. Не че не мога и с ОДИН, но има хора които не могат.

Коментар

В темите които съм посочил има обяснение с картинки - избира се файла и се натиска старт. Нищо страшно не може да се случи.Препоръчвам Odin понеже дори тук в темата не става дума за нормално флашване с Kies. Говори се за някакви опити за пачване с неясен резултат. Едва ли опита е правен без да се чете поне малко инфо. Та според мен е добре да се чете в правилната посока Понеже според слуховете S III ще излезе през май аз лично се съмнявам че официално продадените телефони в България ще получат изобщо официален ъпдейт.Аз ползвам само смартфони от поне 10 години и постоянно съм им правил ъпдейти най-вече неофициални.

Коментар

И пак не ми отговорихте на въпроса. Каква е гаранцията че ромовете в ХДА са официални, а не някакви бета версии примерно изтекли неясно откъде?Иначе че през ОДИН е по лесно спор няма, ама ако съм си го изтеглил фирмуера от официален сайт.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Ти каква гаранция очакваш Самсунг не публикуват фърмуери за сваляне официално понеже всеки един е настроен за определен регион или оператор.Тези които се появяват са в резултат на контролирано изтичане - поне според мен.XDA- DEVELOPERS е най-популярния сайт на тази тема и всичко което се публикува се тества десетки хиляди пъти от потребителите Намери си фърмуера с който си в момента и ако нещо не ти хареса винаги ще можеш да се върнеш към него.

Коментар

ilkor написа:
              Ти каква гаранция очакваш Самсунг не публикуват фърмуери за сваляне официално понеже всеки един е настроен за определен регион или оператор.Тези които се появяват са в резултат на контролирано изтичане - поне според мен.XDA- DEVELOPERS е най-популярния сайт на тази тема и всичко което се публикува се тества десетки хиляди пъти от потребителите Намери си фърмуера с който си в момента и ако нещо не ти хареса винаги ще можеш да се върнеш към него.
              Е каква е логиката вместо да ги сложат на официален сървър да ги разпространяват през някакви форуми.И тия в ХДА защо не казват откъде ги зимат?А най странното е че моя фирмуер изтеглен от киес го няма там.PDA:I9100XWKI4PHONE:I9100XXKI1CSC:I9100OXFKE1
              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Имам някакъв проблем с Андроид Маркета и влизането в Gmail от телефона. В "Акаунти и синхронизация" ми изписва "Синхронизирането среща трудности в момента. След кратко време то ще бъде възстановено" Фоновите данни и автоматичното синхронизиране са ми с тикче(позволени). От вчера ми е така. Имате ли идеи с какво съм сгафил.Изписва ми кратко, точно и ясно "Нов опит" и до там.

Коментар

Май още има проблеми с Вивакома.
                  FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Ето го моя, официален 2.3.4 от киес, за глобул. Не съм проверявал дали го има в ХДА. Теб те интересува основно ПДА, ако не бъркам.infineon има го фърмуера xwki4. На около 60-65% от списъка с фърмуерите. А твоят телефон от български оператор ли е купен?
                    Прикачени файлове

Коментар

infineon написа:
                      PDA:I9100XWKI4PHONE:I9100XXKI1CSC:I9100OXFKE1
                      Колега, купи си очила http://forum.xda-developers.com/show...t=1075278XWKI4 Firmware info PDA:XWKI4 PHONE: XXKI1 Date: 14/09/2011 Android 2.3.4Бизнеса с телефоните е толкова динамичен че като се пусне телефон на пазара той най често е пълен с бъгове. И именно затова излизат ъпдейти които ги поправят или добавят нови функции. Но тестването на всяка нова версия версия за да бъде представена като официална е много трудоемко и скъпо - затова официални версии се появяват рядко. По лесно е да се отставят да изтекат ... А колкото повече остарява телефона това се случва все по рядко ... все пак трябва да си купим следващия модел

Коментар

Допълнително, че повечето "официални" версии са така или иначе изтеглени през "официалните" софтуери за ъпдейт и със съвсем малко знания и умения - могат да се извлекат от там, без да се търси достъп до задни вратички. Нали преди да си обновите телефоните през Kies тоя същия Kies си тегли ъпдейта и го съхранява нейде по компа докато спре да е необходим?
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ilkor написа:
                          infineon написа:
                          PDA:I9100XWKI4PHONE:I9100XXKI1CSC:I9100OXFKE1
                          Колега, купи си очила http://forum.xda-developers.com/show...t=1075278XWKI4 Firmware info PDA:XWKI4 PHONE: XXKI1 Date: 14/09/2011 Android 2.3.4
                          А CSC-то не виждаш ли че е за друг регион?Съвсем тактично пропусна д го напишеш - XEO - Полша и резултата е че няма български език в клавиатурата, няма български в Swype, и още подобни дразнещи дреболии.И като сложа ром дръпнат от там киес вика " това устройство не може да се ъпдейтва"Ром като оригиналния дето е за БГ и Румъния в тоя сайт просто няма.
                          FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Ей откровено ме забавляваш вече Що реши че тези неща които си изброил се намират там ... поне като спорите за нещо па ей тъй малко прочете и не говорете колкото да правите вятър ... басиАко толкова ти липсва CSC:I9100OXFKE1 (въпреки че идея си нямаш за какво служи явно) скролирай до началото на страницата и виж най-горния пост и си дръпни файла който съм прикачил. Ако беше погледнал какво пише във файла CSCVersion.txt щеше да видиш I9100OXFKE1 А ако си дадеш още малко зор щеше да видиш че файловете съдържат единствено APN настройките на операторите.Дали ще има БГ език зависи от съвсем друго място - пише го в предишния ми пост - последния от предишната страница ... но както казах трябват ти очила явно.Айде да приемем че успееш да пачнеш Kies-а и ти го разпознае като "германец" Да не мислиш че ще свалиш фърмуер с БГ език и настройки за БГ операторите?Айде оставям те да чакаш ъпдейт от Kies-a и си стой на 2.3.4 отпреди половин година! (Date: 14/09/2011 )

Коментар

Бързам да се похваля, че от днес съм с официален релийз на Андроид 4. Качих го с помощта на Один.

Коментар

Може ли да дадеш линк?А и официален, означава ли, че би важала гаранцията Аз си монтирах 2.3.6 с ’CheckROM RevoHD V4’ и ’Siyah-v2.6.13+’ - фъркотевица е

Коментар

Working...
                                X