Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    Абе, тия андроиди по колко време ви карат на батерия? Аз се сдобих с една такава играчка, но ми идва да я забия в някоя стена. С фабричните софтуери - кара светлата част на денонощието. Не дай боже да реша да я ползвам не само за телефон. Добре, че не съм плащал сума ти пари за нея иначе щеше да ме е яд много. Версията на аднроида ако има значение е 2.3.4, а дисплея е LCD, а не AMOLED. Ако пусна WiFi и говоря 1 час - може да не устиска на батерия и 12 часа, дайте идеи? Никакви приложения няма работещи или поне такива, които аз знам за тях.
    Брат,сложи му приложение за "килване" на процесите и спирай трафика на данни.Щото иначе съм успявал на чисто нов дроид да смъкна напълно заредена батерия за 3 часа
    Bravo 1.2 16v
    Lancia Dedra 1.8 16v
    Suzuki GSXR250R

Коментар

Изключваш му синхронизацията с Гуугле, изключваш трафика на данни, намаляваш яркостта, правиш екрана да гасне сам след 30сек. (примерно) и т.н. икономични настройки.Изтегляш от маркета ’GO Launcher Ex’ и в него има функция за затваряне на работещи приложения (както и много други функции, естествено).Само имай предвид, че когато затвориш приложенията през лънчера, би било добре да изчистваш и РАМа, през ’Диспечер на задачите’

Коментар

И какъв е смисъла ?Нали това му е идеята ?Някой ми пише във фейса, веднага идва на телефона, някой ми пише мейл, някой ми пише ....Нищо не спирам, зареждам всеки ден, синхронизира всичко на 30 мин - време, гмаил, фейс, Гугъл + и др.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

С новия си S2 карам поне 24 часа без гореспоменатите гимнастики, но е важно да знаеш какво прави телефонът ти. Синхронизирам само поща, календар, контакти и приложението на BBC News, обаче има едно дето си идва от Самсунг (AP Mobile), което не може да се спре и ако го скриеш, без да го настроиш, гълта яко трафик и батерия.
          Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

То и моя изкарва към 2 дни, без да го ограничавам, но въпроса на Женшена беше как да го накара да трае най-дълго.... или аз нещо не разбрах?!Иначе, аз като седя по цял ден пред компютър, нямам нужда от синхронизация, и-мейл, фейсбук и прочие, за това и ги спирам.Когато, евентуално ми се наложи - пускам всичко и си върша работа

Коментар

Toй май пита за HTC HD2Там батерията е слаба.Зареждам всеки ден, ако цъкам яко - до края на деня няма да ме изкара
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да, аз за това разбрах, че иска да изкара възможно най-дълго батерията - съответно трябва максимално да се ореже консумацията

Коментар

Пффф , докато си писах поста по-горе, един пич дойде и отнесе моя добър стар ветеран HD2.Та му се чудя на СГС2 .... от къде мога да го взема на лизинг най-тънкана, без сим карта ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Всичко е относително. Трябва да си прегледаш всички процеси, настройки, синхронизации... Ето ти батерия на Галакси 2, която издържА 8 дни и малко часове. На снимката е на около 18 %, ползвах я още няколко часа послеТелефонът е ползван само за говорене, радиото му е било включено само през деня, а през нощта батерията е падала с 1, максимум с 2 %. Всички измислени процеси са спрени - разни хъбове, maps, анимационни тапети и др., не съм ползвал никакъв интернет, не съм играл игри, намалена честота на процесора. Абе като Нокиа 1100 съм го ползвал. Оригинален фърмуер от КИЕС.
                    Прикачени файлове

Коментар

emzo написа:
                      Пффф , докато си писах поста по-горе, един пич дойде и отнесе моя добър стар ветеран HD2.Та му се чудя на СГС2 .... от къде мога да го взема на лизинг най-тънкана, без сим карта ?
                      Тънка, тънка, колко да е тънка, аз дебна Samsung Galaxy Note в мобилната българия за по към 800 баници, Галакси Ес Двойки има по 650 на по един - два месеца с гаранция.

Коментар

emzo написа:
                        Ако си абонат или имаш познат, който е по-дълго от година - Виваком. Имаше оферта с 5лв. месечна такса, която може да платиш предварително и да изхвърлиш самият чип.Към Оги - малко си го позареждал според графиката

Коментар

Не съм, вижда се най-долу в графата Charging. Забелязал съм, че дори 5 минути да го включа за зареждане, веднага се отразява в тази графа. А това, че графиката ходи нагоре ми се случва редовно, като го ползвам малко по-натоварено, пада примерно от 65 на 59 %, като го оставя да почива, възстановява 1-2-3 %. И на стария Сори-ериксон беше така. Затова графиката ходи нагоре. Ако се загледаш - точно преди това има рязък пад надолу, и на двете места.

Коментар

SGS2 чисто нов от оператор най-евтино излиза от ’Виваком’ - 870лв., но с абонамент, който да предплатиш, както каза Миро [810+(12х5)], а иначе го има и по-евтино в свободна продажба от разните там магазини.Употребяван, но като нов можеш да купиш за 700лв. с гаранция.

Коментар

И двамата пропускате ключовата дума - лизинг
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Оги възможно е, при мен винаги си е стръмна графиката . emzo - прав си, моя грешка. Мисля през оператор пак ще е по-евтино, ако не, е по-сигурно .

Коментар

Working...
                                X