Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

hood написа:
    emzo написа:
    Nexus4 най ми допада.
    Принципно откъм цена качество и аз съм на това мнение... и ъпдейти ще има (все пак е нексус) но честно казано изключително много ме дразни вградената батерия... и евентуално ако забие телефона по някаква причина не можеш да му направиш принудителен рестарт.
    Може, Може.Явор май беше с такъв, изчакай да се накани да влезе у форума, да даде лични впечатления.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Може ли някой да ми обясни, да ми помогне със съвет. След като на S3 mini получих официален ъпдейт до 4.1.2 телефона почна да губи мрежа. Тоест избирам, който и да е мрежов режим (GSM/WCDMA(автоматичен)/ GSM само/ Само WCDMA). Без значение от избрания режим телефона постоянно мени от 3G на H. Съобщения в whatsapp получавам след ~15 минути, известия от фейсбук изобщо не получавам. Звънят ми и отсреща им казва, че телефона ми е изключен, а аз получавам СМС, че имам пропуснат разговор. Другото подобно нещо е звънят ми..дава сигнал свободно и след това заето, но тогава аз не получавам СМС, че съм бил търсен и тоест може да пропусна някое обаждане.

Коментар

Връщал ли си фабричните настройки след този ъпдейт? Ако не си - направи си копие на контактите и съобщенията с някоя програма и след това зареди фабрични настройки. Ползвай телефона ден-два без да качваш каквото и да е, освен контактите. Ако проблемът продължава - сервиз, ако имаш гаранция. Ако нямаш - кабела, ОДИН-а и сменяш "модема".

Коментар

emzo написа:
          Nexus4 най ми допада.
          на пазара май няма в момента по добър телефон в съотношение цена качество. Аз поне не се сещам за телефон с 2гъби РАМ за 650лв(говорим за марки..) между другото как седят нещата с приложенията с тая разделителна способност? четох някъде че имат грижи с навигациите. Миналата седмица го държах 1час в ръка и за малко да си го купя ма.. отказахсе заради дисплея. невероятен е но с тея заоблени стъклени ъгли....

Коментар

idm написа:
            emzo написа:
            Nexus4 най ми допада.
            на пазара май няма в момента по добър телефон в съотношение цена качество. Аз поне не се сещам за телефон с 2гъби РАМ за 650лв(говорим за марки..) между другото как седят нещата с приложенията с тая разделителна способност? четох някъде че имат грижи с навигациите. Миналата седмица го държах 1час в ръка и за малко да си го купя ма.. отказахсе заради дисплея. невероятен е но с тея заоблени стъклени ъгли....
            Явор се натутка да се появи ... Малко ме няма тия дни нещо Принудителния рестарт е като на айфоня - задържат се два бутона продължително и гасне. Никакви проблеми с iGo - подкарах я точно за 5 мин, наистина имаше малко заигравка с резолюцията - натройва се от ини файлчето. Телефона е самолет - лично гарантирам - все пак го нося в джоба си вече 6 месеца. Има най бързия и чувствителен wi-fi модул който съм ползвал на подобно устройство. Вярно - зареждаме се през ден ама...рънъта прай борбъта Само за инфо ще кажа че вчера го ръчка един познат, голям скептик на тема андроиди и след 2 мин вика - "тоя мого бърз бе..." Аз лично май не съм успял да го озоря с нещо досега.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ogi28b написа:
              Връщал ли си фабричните настройки след този ъпдейт? Ако не си - направи си копие на контактите и съобщенията с някоя програма и след това зареди фабрични настройки. Ползвай телефона ден-два без да качваш каквото и да е, освен контактите. Ако проблемът продължава - сервиз, ако имаш гаранция. Ако нямаш - кабела, ОДИН-а и сменяш "модема".
              Първо пробвах с подмяна на СИМ карта, Мтел я смениха. Проблема остана. Върнах фабрични настройки, проблема остава същия.Ще ходи в сервиз

Коментар

Amoled-a бил доста тънък
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако може някой да сподели дали е разрешен проблема с "Телефона на абоната е изключен или извън обхват", който е коментиран в първите страници на темата. Служебният ми телефон е с Андроид 2.3.6 Samsung Galaxy Y и ако съм на 3G или на 2G с пуснат Интернет постоянно получавам SMS-и за пропуснати повиквания. Ако съм на 2G и не ползвам данни няма проблем. Четох и в други форуми за този проблем и с по-нови версии на Андроида. Ако не е решен да минавам на Windows Phone 8. Оператора е Зелените ако има значение.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Аз имах подобен проблем с Галакси С. Намерил съм временно решение, като съм задал настройка, да ползва само ГСМ, без 3г, а интернет ползвам само през Wi-fi. И вече не им дава на хората, че е изключен.

Коментар

Stefo30 написа:
                      Аз имах подобен проблем с Галакси С. Намерил съм временно решение, като съм задал настройка, да ползва само ГСМ, без 3г, а интернет ползвам само през Wi-fi. И вече не им дава на хората, че е изключен.
                      Да и аз така правя в момента, но искам да си използвам мобилните данни и ако трябва ще мина на друга ОС - Windows Phone 8.
                      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Горните три мнения са преместени тук от темата "Андроид темичка". Всъщност в какво точно се състои проблемът? Нормално е когато се ползва мрежа 2G за интернет, да не можеш да получиш телефонно обаждане, защото каналът е зает. Нормално е също при автоматична настройка на 2G или 3G - да не можеш да получиш телефонно обаждане, ако наоколо няма 3G мрежа, отново защото каналът е зает за интернет през 2G мрежата. Този модел телефон няма ли настройка за избор между "Само 2G", "Само 3G" и "Автоматичнo 2G/3G"? Възможно е вместо 2G да пише GSM и вместо 3G - WCDMA. Избери "Само 3G" и наблюдавай дали отново ще пропускаш обаждания. Е, няма да имаш никакъв интернет, ако си извън 3G, но поне ще помогне за установяване на евентуалния проблем. Проблем би било, ако има 3G мрежа наоколо, но точно с този телефон - не можеш да се свържеш с нея, а с всеки друг - можеш, ако е избрана настройка "Само 3G" или "Автоматично 2G/3G". В такъв случай телефонът е за сервиз. Ако обаче си с включен интернет и си в режим 2G или в автоматичен режим, но наоколо няма 3G мрежа, то тогава е съвсем нормално колкото повече приложения имаш, толкова по-често телефонът ти да е извън обхват, защото интернетът заема канала. И това не е проблем, а просто така работят нещата при липса на 3G. Та има ли 3G мрежа там, където се появява този "проблем"?Съмнявам се, че с друга ОС ще можеш едновременно да ползваш интернет през 2G и да ти звънне някой в този момент и да му даде "свободно", а не "Телефонът на абоната е в интернет".

Коментар

Напълно е възможно това, което Оги казва. Ако избираш "само 3G", специално при зелените е напълно възможно да се изгуби сигнала(то и при другите е възможно, ама вероятността е по-малка, поне в моите райони). Имал съм такъв проблем.

Коментар

Хм, ползвам мобилен интернет откакто въобще го има по 2г каналите или т.нар GPRS (EDGE) и никога не съм имал наблюдения,че когато ползвам нет не могат да ми се обадят... Ако беше така, всеки път когато съм ровел в нета или съм си проверявал пощата с дрътия ми айфон 2G е трябвало потенциално да пропущам обаждания, макар да съм прекарвал в това състояние часове... А и го носих в джоба си над 4 години... Ако има значение съм на червените, за зелените не знам... Ама нещо вашата теория не ми се връзва. Не може да не е измислено, то телефонния канал винаги има приоритет над канала за данни. По скоро това е проблем на андроида...
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

И при GPRS-а може да правиш отделно обаждане от канала за телефонията.CSD-то е вече проблем. При използване на този вид пренос на данни вече не може да те наберат.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Значи EDGE си е EDGE - 3G мрежа, но с относително бавна скорост, до 384 килобита. Когато съм с включено 3G, индикаторът за мрежа се изменя: H+, H, E. Когато съм извън 3G мрежа или ръчно задам само 2G, индикаторът е G и не се променя. Може при различни оператори да е различен приоритетът, не знам. Специално на зелените - сега пробвах и включих режим само 2G, пуснах speedtest и докато отчитах умопомрачителните 0.07 мегабита, звъннах от друг телефон на моя си и отговорът беше "Абонатът не отговаря, моля опитайте по-късно". Предполагам, че за този "проблем" става въпрос, а всъщност проблемът е липса на 3G мрежа и спиране на телефонната част докато работи интернета през 2G мрежата. Но колегата ilko-gd ще каже по-точно дали е това.

Коментар

Working...
                                X