Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стрелок написа:
    Проста логика: Най-скъпите МАСОВИ телефони вървят около 1500 лв. А за 1500 каква кола се взима? Не и нещо, което да удовлетвори мен. Както се каза по-нагоре "разни хора, разни идеали". Всеки си има предпочитания и приоритети. С 20 000 лв някой би отишъл на почивка, аз пък бих си позволил да карам Mercedes примерно. И не говорим за необмислена покупка, която да препродадеш след месец, а нещо, което може да поддържаш. Помислете, че не всички имаме еднакви доходи. От тук идва разликата в това какво искаме и можем да си позволим. Няма нужда да ставаме един срещу друг на нож.
    Какъв МАСОВ телефон за 1500 лева бре, младеж? Ти май си студент, 1500 лв заплата са мечта, която около 90% от тазгодишните абсолвенти няма да изживеят в следващите 2-3 години. Дано да греша, но ми се струва, че съм по-скоро прав. Телефон за 900 лв на абонамент за 5 лв Нали се сещаш какво означва това? Бедността не е порок, а маскирането и е смешно, а в доста случаи и жалко...Това с камбанариите е вярно - има различни гледни точки, но според мен в момента смартфоните са играчката, която кара хората с по-ниски доходи да се чустват част от света на богатите. Те експлоатират едновременно две неща - създават усещане за ексклузивност и ти дават много. Ако видите темите за купуване на коли тенденцията я има - започва се с едни изисквания, към които се добавят нови и нови. И за 2 страници се оказва, че човек не иска Фиат, а Бентли. Ама пари йок. Докато при телефоните този ламтеж за повече се засища на по-ниска цена. Нищо, че това повече не ти трябва.Невероятната нужда да гледаш на Амолед в самолета, при положение, че годишно ти се събират 5 часа в самолет. Или да си проверяваш мейла през 3 минути, или да "Лайкваш" през ултрамодерния телефон носталгични текстове от типа "Едно време нямаше телефони и като не намериш вашите вкъщи ги чакаш в съседите"....В темите за ТВ почти всички твърдят, че 42 инча ТВ им е малко, но почти същите хора обясняват к’ъв кеф е да гледаш филм на 5 инча?Всеки си има право на избор и да си харчи парите както си иска, по същия начин и аз имам право да се смея на човек, който смята за по-важно да има лъскав телефон, отколкото да си стегне колата. Защото не е проблем да човек да има кола за 1500 лв, проблем е да не я поддържа. Но лошо няма - като аварира таратайката насред пътя ще има смартфон за да каже координатите си на пътна помощ... Ако от вноските за телефона са му останали пари за Каско...
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Аз лично говоря за цени само за апарат, без преподписвания, лизинги и каквито още "далаверки" има. Отиди и виж цените за дерзайфон 5, LG Optimus G (когато е наличен по магазините) и останалите които изброи. Аз лично ако ще взимам телефон за 1300 лв, директно си го закръглям на 1500. 200 лева не са нищо пари. Нали знаеш, че такъв телефон само калъфчето за него и протекторите ти излизат майка си и баща си. А също веднага бих купил и слушалки, различни от тези в комплекта му. Последно се хванах за главата като видях цените на някои хубави слушалки за телефон. Не бъркай "масови телефони" с масовия български клиент, търсещ в най-отдалечените кътчета, само и само за да даде 1 стотинка по-малко, което по-късно излиза през носа му.А в моя случай какво да преподписвам, при условие, че договора ми не е изтекъл още, а до септември не ми се чака да изтекат 2-те години на договора.
      Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

style34 написа:
        Чакай сега, ти ако искаш и на преордър го поръчай. Но масово телефоните се купуват с договор. Аз преподписвах и двата пъти и ми излезе толкова. Не виждам защо да дам 1300 лева, а да не изчакам един месец и да спестя 400 лева, но който както си реши. Така че и С4 бих взел, но за не повече от 900 лева, пак с преподписване. Ако ли не - имам си добър телефон, мога да чакам. А и предпочитам да изчакам да видя за масови дефекти.P.S. Xperia Z е 929 лв. с договор за 1 година от 5 лева. Т.е. общо с платени такси за 1 година = 989 лв. Пак не са нито 1500 лв., нито 1200 лв.
        На мен Galaxy S Advance ми се върза на цена от 125лв. от мен и 300лв. бюджет от оператора. Имах начин да си получа бюджета в брой и да не ползвам скъпите цени на оператора. Пак е нов, с гаранция и прочие, но мен цената си ме устройва перфектно. Определено в никой случай не бих дал повече пари за телефон от колкото струва един качествен лаптоп. Безумие е това перчене с по-големи и по-големи телефони. Все пак единствената и основна функция на тези устройства е да са телефони. Фактът, че моята играчка издържа 3 дни на моята експлоатация малко или много поддържа мерака ми да го имам. Ако държеше един ден - щях да го продам до седмица максимум. Филми не гледам, игри не играя. Имам 5 програми качени, които ми служат по работа, ако се наложи.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

И в тая тема, типично по български, някои колеги от позицията си на ехеее, на врели и кипели, ни обясняват как ТЕ са прави, как тяхната истина е по-истина от на другите, как ние сме още млади и зелени и те заслужено ни се смеят на акъла. То голям грях стана, че сме си купили телефон за 1000 лева. Това било признак на бедност.... и то прикрита.... Ама как може, тц, тц, тц.... Те тия телефони ги произвеждат само за арабски шейхове пък те нашите и те си купили.... Ферари комби нямат, ама смартфон си купили. И защо им е да ги питаш? След като на някой не му трябва и не го кефи как може някой друг да си го купи?! Кой между другото каза, че не си поддържат колите тези, които имат скъпи телефони? Това някакъв закон ли трябва да е? Щото аз съм си купил коли, които във всеки момент квото и да излезе мога да го поправя и не чакам. И каско имам, представете си.... Днес и данъците си платих.... УЖАС! Ама добре, признавам си - направих го да се почувствам като част от света на богатите....И даже като си купя телефон и не го показвам, да представете си, че съм си го купил да му се кефя аз, както някой си купува скъпи часовници, аз съм решил да си купя телефон. И не, не си използвам смартфона с абонамент за 5 лева. Дадох пример, че можеш да си купиш телефона с такъв план и да изхвърлиш картата. Ама кой да чете? Или пък, нали, нека изопачим думите.Споменах освен самолет - влак и автобус, но защо да не натъртим само на "самолет"? Ей така, пак да подчертаем нашата истина. 42 инча не му стигали иначе на 5 инча филми гледал... Ми да, телевизора под мишница и си ти.... Как не съм се сетил? И не, не е голям кеф да гледаш филм на 5 инча, ама е по-кеф отколкото да гледаш през прозореца. Други пък 1300 лева ги закръглят на 1500.... Гъзарска история...
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Да уточня: Не съм казал аз това за скъп телефон с мизерна такса. Аз искам като го взема този телефон, спокойно да си го ползвам 2-3 години, а не всяка година да сменям. А явно никой не успя да вникне в това, което казах. Под масов имам в предвид разпространените марки телефони, че иначе ако бях казал има телефони за по 1500 лв, щяхте веднага да отговорите "Ама ти си тъп, има Vertu за по не знам колко си".Към колегата Lane Staley: И мислиш ли, че с един телефон се показва статут в обществото? Далеч съм от тази мисъл, приятелю. Статут показват онези с новите лъскави коли, големите къщи и т.н. (но не и мозък в главата). А за богати не ми говори - наоколо няма такива, за огромно наше съжаление. Да обобщя - искам многофункционален телефон и се колебая много, защото ЕДИН път ще го взимам, не два, не пет. А не защото копая пари или нашите ме посипват с тях и си нямам друга работа. За колата какво да започвам... Щом ме убеждаваш, че не било проблем да се кара евтина кола. Това направо е от сорта на: Имам компютър от 2003 и като му ъпгрейдна всичко, ще подкара новите игри. Наливай пари в евтина кола, ще преуспееш. Въпреки, че дори не знаеш как стоят нещата с моята таратайка. Едит: Колега, закръглянето не ти ли е ясно защо го казах? И за 500 лв да вземеш телефон, калъф, протектори и слушалки пак ти ги правят повече от 500. Помисли просто. Хората закръглят с хиляди, ти съдиш тези със 200-те лв.

Коментар

like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Стрелок написа:
                Едит: Колега, закръглянето не ти ли е ясно защо го казах? И за 500 лв да вземеш телефон, калъф, протектори и слушалки пак ти ги правят повече от 500. Помисли просто. Хората закръглят с хиляди, ти съдиш тези със 200-те лв.
                Имам перфектни слушалки за 50 лева. Протектори имам поне 10. 3-5 протектора струват 2-3 долара в ebay. Но не виждам как слушалките ги смяташ към цената на телефона. Че ти си сметни тогава към цената един Full HD телевизор. Нали все пак някъде трябва да гледаш Full HD клиповете, които снимаш с телефона.Между другото с един такъв смарт с прилична камера спестяваш едни пари от цената на цифров фотоапарат. Аз апарат не ползвам от много време, а имам два хубави, нали да не стане недоразумение...
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Също не мога да го разбера това с протекторите.Като им наслагате разни такива, все едно ще се жените за телефона в следващите 20 години.Искате да имате последните модели телефони, кефите се, а още малко и в целофан, като дистанционно ще го увиете.Един път и аз от келешлък си купих най-ултра-дупер телефон. Най-бързия комуникатор в света. Лудница. Работих 3 месеца за стойността му.Това си е абсолютно ненормална работа.И за това, защото го оцених какво съм дал, още съм с него, след 6 години вярна служба.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

3 протектора в магазините на един наш оператор за SIII са 12-19 лв. Не че нещо... Гледах и някакви кожени калъфчета по 40-50 лв (по спомен) но не за Note II, а отново за SIII. Сметни ги и тези слушалки, например твоите. Ето ти едни лесни 100+ лв. За това говорих. Просто се изказах неправилно за цената. Моя грешка. Протектор на дисплея задължително. Само се чудя, дали има от тези гумени/поликарбонатни "предпазители" за задната част с размер за Note II. И как ще изглежда телефона с тях.Иначе ето за какви "калъфчета" говоря. От тях обаче не видях.http://www.handtec.co.uk/shopimages/...ium_Grey_M.jpghttp://shopping.bg/img/products/prod..._837553435.jpg

Коментар

Всичко има. Само поликарбонатите си ги избий от главата, щото като го изтървеш и ще стане по-лесно на сол. Иначе има и силиконови презервативи и найлончета за горила-стъклото, има и супер скъпи калъфи от дупето на сибирска крастава жаба. Само мерак да трошиш пари за глупости.И Стрелок, по повод ползването на телефон 2-3 години - ти и сам не си вярваш, а караш нас да ти вярваме. Тоя Note II при първото изтърване и ще е на сол, каменна. От там почва мъката ти "да го правя ли или да не го правя"... Сменил съм много телефони - почти всичко, което от 1996та е излизало на пазара - строшил съм бая пари, защото това калъфи, слушалки, щипки бяха индивидуални за всеки телефон. Да не споменавам кабелите за данни... Мога да кажа само едно - модата при телефоните е като висшата мода -> от най-големите тухли съм минал през най-малките играчки (Nokia 8210) и тенденцията пак е да се купуват огромни телефони...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Не е някакъв мерак, колега. Как да помъкнеш такъв телефон без калъф/протектор? Нали казвам, че не купувам всеки ден такива неща и искам да се запази. То и LG Arena-та като я взех преди 4 години има Gorilla стъкло, но след кратък престой в джобовете ми се появи една страшно приятна драскотина в средата на дисплея, а отзад алуминиевия капак се надраска.А вярваш или не, телефона с който съм сега за почти 2 години е паднал на земята веднъж и то не по моя вина, събориха ми го. Защото както и за този и за него сам съм събирал парите. Телефон знам как да пазя. Нямам богатия ти опит с телефони, но и тухли като N90 и мъници като 8310 съм ползвал и ми става ясно за какво говориш. Отделно се свързах със Samsung България, за да поразпитам за Note II. Страшно любезни и отзивчиви хора. Доста по-топло отношение в сравнение със съпорта на LG.

Коментар

Колега, отвори Андроид форума и си намери информация. Ако чакаш от Самсунг България отзиви.....И другото - да скъпа вещ е, не би било приятно да се счупи или нещо такова, но ти все едно ще се жениш за тоя телефон. Протектори се купуват от ebay. И са перфектни. С един карам с месеци. Аз лично ползвам, защото ако ми се надраска телефона няма да мога да го гледам. Все там ще ми е погледа. Такъв съм просто. Ако ти държиш да им напълниш гушите в БГ магазините - ок. В Мтел продават силиконови гръбчета. 14 лева два броя, оригинални на Самсунг. Такива калъфи, тефтери, подвързии... мерси. Няма да му ставам роб на тоя телефон.

Коментар

Напротив, доста ми помогнаха от там. Точен и ясен отговор. А за телефона - казах, че рядко си позволявам такива скъпи неща, затова изглежда, че ще се женя за него.Много мразя да се занимавам с онлайн поръчки, още повече Ebay или покупки на стоки извън България. Иначе не го правя за друго това с протекторите за дисплея и тези силиконови/кожени протектори, а точно защото както на теб, така и на мен ще ми бърка в очите дори най-малката драскотинка на дисплея на телефона.А вече реших окончателно - Note II ще е телефона. Досъбирам парите и отивам да изкрещя "Shut up and take my money!" на някой мобилен оператор.

Коментар

Note II при първото падане накриво и е с чупен дигитайзер... Gorilla не знам си кво.. е кажи го на колегата дето чака доставка от Китай за нов дигитайзер, щото тука за комплект с дисплея му искат 400лв...
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

колеги предложете къде да си разкодирам телефонът за не много пари за софия, около люлин/надежда/св.тройца центъра и близките квартали? Телефонът е оптимус гт540

Коментар

Working...
                                X