Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

@Ogi28b: Не казвам, че ще ми стои в джоба за да правя рекорди по издръжливост на батерия. Основната функция на тоя смартфон все пак е да е телефон. Или мислиш различно от това? Защото ако няма да мога да говоря, но ще имам прекрасни mp3 плеър, фотоапарат, GPS, електронна книга и прочие благини - по-добре да си купя всяко нужно ми нещо отделно, нали? По-горе споменах - не слушам музика от телефона си, нищо, че имам прекрасен SE w610i, не снимам особено много, но ще се ползва за снимки, когато няма фотоапарат под ръка (имам 2 и единия винаги е с мен), не чета книги електронно, не гледам и филми на нищо по-малко от 22", бих си чел пощата от време на време, много рядко бих писал СМС-и - за 2012 са ми 12, но общо взето искам да го ползвам като телефон с бонуси, а не като бонуси с телефон. Имах iPhone 3G, а както писах - за кратко имах и SE WT19i. Ако ще го зареждам всеки божи ден (365 цикъла за година) няма да го бъде (а и батерията ще сдаде богу дух, преди гаранцията на телефона), а и по-добре да си остана с текущия си телефон, който кара 5 дни с едно зареждане (все още) и не се свеня да говоря от него на корем. Едно нещо ненавиждам на умните телефони - като кажат "14% батерия" и след 10 минути са измяукали и те питат "Къде е батко?" ..., контакта де... 3G няма да ползвам - в помещението, което ми е офис няма покритие
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колеги, от цялото ми разглеждане на модели в категория до 500 лв (включително и разходите за допълнителни аксесоари), избора ми ще бъде между тези два модела:http://www.gsmarena.com/compare.php3...4164Имате ли някакви лични наблюдения върху някой от моделите, ще се радвам ако споделите и ми помогнете в избора!Поздрави!
      Punto 1.2 75hp '95

Коментар

@ogi28b Колега, става въпрос, че някои приложения въобще може да не ги ползваш. А тези, които така или иначе ще си ги ползваш няма смисъл да ги килва. Аз лично не ползвам task killer, ръчно си спирам каквото не ми трябва, затова и нямам наблюдения, но колкото пъти да съм се съветвал, всеки път са ми казвали за тези "убийци" на процеси. Да не говорим, че част от приложенията просто се минимизират или пък нямат опция за затваряне, освен чрез force close. Това всичко е разход на батерия.И не съм съгласен, че смартфон не може да се ползва като обикновен телефон - може. Спираш му 3G мрежата, намаляваш осветлението на дисплея до минимум, един килър ако те мързи да спираш постоянно приложения; не ползваш нищо, освен телефонната част, както каза ти колега, друго не се сещам в момента, има още неща. Но всичко това си води до удължаване на работата с едно зареждане.Едит: Тая пуста Xperia P не бяха ли я спрели от производство, заради някакъв дефект?
        Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

Сонито - има 1 гига рам, 16 гига флаш от които 13 гиги за теб. И си до там. Няма слот за карти. Микро SIM - ако нямаш, трябва да я режеш или сменяш. Алуминиево тяло - голям кеф, калпава камера (дори според колегата по-горе), дисплея има добавен бял пиксел уж да е по-ярък, но това има и своите минуси. Слаба батерия според повечето ревюта. Има HDMI, NFC, ако са ти от значение. Не лош избор, ако си съгласен с недостатъците.HTC-то - по-бърз в мегахерци процесор, но с по-малко рам и флаш, съответно разширяема с microSD, но пък имаш малко памет налична за кеширане. Батерията уж е по-голяма, но вярвам, че ще кара на едно със СОНИ-то. Няма NFC и е цели 30 грама по-тежък от Експериата. Не знам, аз лично HTC не бих сравнявал. И двата телефона имат +/- -въпроса е кой ще натежи към плюс за теб. Sony Xperia P е 440лв, а HTC Sensation XE e 490лв. Не знам, 50лв. за малко по-малко рам, липса на NFC и HDMI(не, че са някаква ултра екстра), може би 30те грама струват тази горница? Или по-бързият процесор?
          Steliyan's Life!

Коментар

Само малка поправка, HTC-то е 475лв, което са 35лв разлика, но това не е от особено значение...Искам хубава камера, батерията да изкарва поне от рано сутрин до вечер и производителността на телефона да е достатъчна, колкото да браузва бързо и поне в следващите 2 години да не се задъхва при използването на приложения. Единият модел има повече РАМ, другият - процесор, кое би било от по-голямо значение за производителността и работата му?
            Punto 1.2 75hp '95

Коментар

Защо не погледнеш Xperia S, или направо T - от всичко си имат по повече от Р. Аз харесвам повече изчистения дисплей на Т, ама вече отива над 500 лева твърдо. Тази част отдолу на дисплея, дето пише Xperia, не ми се нрави, искам дисплеят да е цял и затова още се колебая. А най-вече изчаквам, защото и аз мисля да го ползвам предимно като Женшена, като телефон, и не ми се затварят едни 500 лева в слушалка.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

MaxSpeed написа:
                Само малка поправка, HTC-то е 475лв, което са 35лв разлика, но това не е от особено значение...Искам хубава камера, батерията да изкарва поне от рано сутрин до вечер и производителността на телефона да е достатъчна, колкото да браузва бързо и поне в следващите 2 години да не се задъхва при използването на приложения. Единият модел има повече РАМ, другият - процесор, кое би било от по-голямо значение за производителността и работата му?
                Прочети ревютата и за двата телефона в арената. Ще ти стане ясно кое и защо. За HTC-то съм писал 490лв. защото това е най-ниската актуална оферта с фактура и гаранция на която можах да го намеря. И за него в Арената пише - ниска производителност, слаба батерия. Което както и да го погледнеш прилича на същия коментар за Сони П - слаба батерия, ниска производителност.@sugarboy: Разликата между S и P е, че P-то е алуминиево, а S - не. За малкото екстри, които има в повече S - някак си не бих дал толкова пари за боядисана пластмаса (буквално).
                Steliyan's Life!

Коментар

Грешиш колега, има стабилна разлика между P и S. Всичко е в полза на S. Процесора и GPU-то са различни, дисплея е по-голям с по-висока резолюция, по-високо ppi, получаваш повече памет, камерата прави снимки с по-висока резолюция, получаваш батерия с по-голям капацитет. Също колегата sugarboy правилно е казал, че тази част с надписа xperia на нея е много грозна. Друго грозновато нещо е, или поне на мен така ми се видя, че тази лента със бутоните на нея, м/у дисплея и частта с този надпис xperia, свети отвратително синьо. Дано е било само от светлината.Напълно друго нещо пък е xperia T, но доста надвишава заветните 500 лв.Не ви ли притеснява, че батериите на почти всички Сонита са вградени?
                  Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

Стрелок написа:
                    Грешиш колега, има стабилна разлика между P и S. Всичко е в полза на S. Процесора и GPU-то са различни, дисплея е по-голям с по-висока резолюция, по-високо ppi, получаваш повече памет, камерата прави снимки с по-висока резолюция, получаваш батерия с по-голям капацитет. Също колегата sugarboy правилно е казал, че тази част с надписа xperia на нея е много грозна. Друго грозновато нещо е, или поне на мен така ми се видя, че тази лента със бутоните на нея, м/у дисплея и частта с този надпис xperia, свети отвратително синьо. Дано е било само от светлината.Напълно друго нещо пък е xperia T, но доста надвишава заветните 500 лв.Не ви ли притеснява, че батериите на почти всички Сонита са вградени?
                    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4436&idPhone2=4369Чак големи разлики не виждам. 0.3" диагонал с по-висока резолюция, 500Mhz по-бърз процесор, 4мегапиксела камера, ще я преживея. 16GB флаш повече. Както писах - единия е алуминий, а другия - боядисана пластмаса. Според тестовете S е по-бавен от SGS2...?Цeново:Xperia P - 439лв. Xperia S - 551лв. Батериите на всички телефони са си вградени, но специално до тези на Xperia достъпа е малко по-ограничен, а не е ли така при "великия" Айфон?Определено при тия цени, ако исках толкова голям екран по-скоро бих избрал доказалия се SGS2. Още не съм стигнал до магазин за да видя малко по-бюджетния ACE2, но видя ли го - ще пиша мнение и за него. За сега съм в процес на проучване, четене и събиране на мнения.
                    Steliyan's Life!

Коментар

Ace2 е маааалко като от преди няколко години...

Коментар

Стрелок написа:
                        @ogi28b Колега, става въпрос, че някои приложения въобще може да не ги ползваш. А тези, които така или иначе ще си ги ползваш няма смисъл да ги килва. Аз лично не ползвам task killer, ръчно си спирам каквото не ми трябва, затова и нямам наблюдения, но колкото пъти да съм се съветвал, всеки път са ми казвали за тези "убийци" на процеси. Да не говорим, че част от приложенията просто се минимизират или пък нямат опция за затваряне, освен чрез force close. Това всичко е разход на батерия.И не съм съгласен, че смартфон не може да се ползва като обикновен телефон - може. Спираш му 3G мрежата, намаляваш осветлението на дисплея до минимум, един килър ако те мързи да спираш постоянно приложения; не ползваш нищо, освен телефонната част, както каза ти колега, друго не се сещам в момента, има още неща. Но всичко това си води до удължаване на работата с едно зареждане.Едит: Тая пуста Xperia P не бяха ли я спрели от производство, заради някакъв дефект?
                        Колега вземи си HTC Desire X, в пъти по-добър е от Сенсейшъна и е на по-добра цена................
                        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                        Ventura garage

Коментар

vital написа:
                          Ace2 е маааалко като от преди няколко години...
                          Кое точно му е като малко от преди няколко години? Поносима камера, 768РАМ, двуядрен процесор, вярно с дисплей под 4", който мен ме устройва прекрасно. Няма само сензор за автоматична осветеност. Единственото дразнещо е, че е PVC и няма NFC в базовия вариант. Кажи твоите минуси.
                          Steliyan's Life!

Коментар

Твоите + всъщност посредствена камера, дизайна/вида му и точно пвц-то, от по-гадното е :D NFC за какво ти е не знам :DАко верно само ще си гледаш мейла ще ти е идеален предвид разликата в парите. Ама камерата не става според мен, тва имах предвид преди няколко години, щото 4-5годишния самсунг на майка ми е с такава камера, същия дизайн и същото пвц

Коментар

vital написа:
                              Твоите + всъщност посредствена камера, дизайна/вида му и точно пвц-то, от по-гадното е :D NFC за какво ти е не знам :DАко верно само ще си гледаш мейла ще ти е идеален предвид разликата в парите. Ама камерата не става според мен, тва имах предвид преди няколко години, щото 4-5годишния самсунг на майка ми е с такава камера, същия дизайн и същото пвц
                              Кофти, кофти, колко да е кофти: http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsim...равнена с HTC Desire X: http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsim..._003.jpgИли пък с Xperia Sola: http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsim...Опитвам се да сравнявам телефони с камери в един клас.
                              Steliyan's Life!

Коментар

Щом ти е достатъчно на теб всичко е точно Ама ми е чудно за какво ще ползваш NFC :D

Коментар

Working...
                                X