Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Попадна ми един преходник от микро-ЮСБ към женско ЮСБ-А. Мога ли да го ползвам за да свързвам разни неща към телефона, или има нужда от специален USB OTG-адаптер? Пробвах с една флашка, ама нищо не стана. Телефонът разпознава преходника като включен конектор, но като сложа флашката - няма реакция. Мисля, че флашката е със система FAT32, ако има значение.Ред.: Отговор - ТУК (на английски). Трябва да се свържат заедно крачета 4 и 5 от микро-конектора, за да работи.

Коментар

Не се получава. След измерване с мултицета, установих, че в моя преходник си има връзка между крачета 4 и 5 на micro-USB, но въпреки това - като включа преходника - в лентата за съобщения (на български - нотификейшън бар-а) ми изписва "USB Connector connected", а доколкото виждам по клиповете, при включване трябва да изпише "USB Host cable connected". Пробвах и укъсяване с допълнителна жичка между тези крачета, при измерване - показва, че са укъсени, но при свързване на устройство - нищо. Някой има ли идея защо не се получава, освен че може да е свързано с плаваемостта на моя SGS2 и извадения от него чип, който беше нещо за зареждането?

Коментар

ogi28b написа:
        Не се получава. След измерване с мултицета, установих, че в моя преходник си има връзка между крачета 4 и 5 на micro-USB, но въпреки това - като включа преходника - в лентата за съобщения (на български - нотификейшън бар-а) ми изписва "USB Connector connected", а доколкото виждам по клиповете, при включване трябва да изпише "USB Host cable connected". Пробвах и укъсяване с допълнителна жичка между тези крачета, при измерване - показва, че са укъсени, но при свързване на устройство - нищо. Някой има ли идея защо не се получава, освен че може да е свързано с плаваемостта на моя SGS2 и извадения от него чип, който беше нещо за зареждането?
        Да ти изпратя едно работещо кабелче???
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

10 лева за куриери, няма нужда. И от тук някъде ще намеря. То е видно, че този преходник работи, измерил съм внимателно всички крачета между двете букси. Всички връзки са правилни. "Чувствителният" е свързан към минуса, както трябва да е. Въпросът ми е какво в телефона не е наред. Преди време пак пробвах с едно работещо кабелче и пак не ми намери мишка.

Коментар

ogi28b написа:
            10 лева за куриери, няма нужда. И от тук някъде ще намеря. То е видно, че този преходник работи, измерил съм внимателно всички крачета между двете букси. Всички връзки са правилни. "Чувствителният" е свързан към минуса, както трябва да е. Въпросът ми е какво в телефона не е наред. Преди време пак пробвах с едно работещо кабелче и пак не ми намери мишка.
            Ти го пратя по български пощи в писмо Няма да е 10 лв. Като мартеница, все ще му измисля нещо червено към него
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мани. Телефонът въобще не подава 5 волта, а разпознава преходника като OTG-адаптер. Утре ще звънна на бат’ Стефан, той ще каже дали изваденият чип има нещо общо.

Коментар

jenshen73 - бачка си OTG-адаптерът, пробвах го преди малко на някакво Сори, мишката веднага се показа. Проблемът е в моя телевизор. Не трябваше да го давя. Надявам се утре бат’ Стефан да му остане време и да погледне схемата, да каже защо не ми идват 5-те волта захранване на изхода. Познайте дали някой ме отрази в андроид-форума, като зададох същите (подобни) въпроси? Явно проблемите, които не изискват "factory reset" и "преинсталиране с 3 файла + PIT" - се считат за маловажни и не получават отговор.

Коментар

Така, реших да разуча малко и аз, но не мога и не мога да си намеря свестен телефон, все намирам кусур. Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е LG или Samsung. До около 700 лв, като може малко да надвишава парите (примерно и 720 не е проблем).Аз лично съм се спрял на:1. LG Optimus 4X HD P880 (въпреки всичко има слаб звук от говорителя)2. Samsung N7000 Galaxy Note (старичко моделче, също сравнително слаб звук и не много високо качество на звука от говорителя)3. Samsung Galaxy Grand Duos (ниска резолюция за иначе големия 5" дисплей ==> ниско ppi)4. LG Optimus L9 P760 (кофти камера, чувал съм, че е доста бавен като е натоварен с повечко приложения)5. Samsung Galaxy S II или S II Plus - това е в някакъв абсолютно краен случай, прекалено стар модел е, въпреки добрите характеристики. Plus-а има слаб говорител.Всички тези варират от 600 до 700-710 лв. Note-а мога да го намеря за малко над 700 лв!Моето предпочитание е дисплей от поне 4.7", но и с 4.3" бих се примирил, макар и трудно. На някои от тези модели резолюцията е 400х800, аз търся нещо с резолюция 720x1280. Желателно е да се порадвам на поддръжка на модела поне тази година, телефона да звъни силно, защото сегашния не го чувам ако вървя по натоварена улица. Държа на открито камерата да прави приятни снимки, но с това повечето от изброените от мен модели ще се справят мисля. И повтарям, задължително да е LG/Samsung.Въпроса е дали да чакам още за някои от новите модели, които обикновено излизат в периода март-май (юни), при условие, че сегашния ми тел има гаранция до средата на май месец тази година?Едит: Никакви Нексуси!
                  Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999

Коментар

Ако искаш поддръжка, то при Самсунг със сигурност е на по-високо ниво от LG. От изброените - Note или S2, не и S2+.S2 е с ниска резолюция обаче. Ако изчакаш за нов модел, то той ще е в средния клас. Новите флагмани ще са доста пари. След десетина дни пък ще представят Галакси S4. Пуснат ли го в продажба цената на S3 ще падне и това ще е най-добрият ти избор. Висока резолюция - екранът е очевидно по-добър от на S2, ще се поддържа поне още една година според мен официално, а неофициално и повече. За сила на звънене не знам вече. На мен ми е достатъчен, има и силна вибрация.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Добре това GPU в SIII-ката (Mali-400МP) не е ли по-кофти от примерно Nvidia ULP-то в LG 4X HD или пък някой PowerVR SGX540 (примерно)? Не съм на ти с тези графични ускорители и ми е тъмна Индия...

Коментар

SGX 543 = Adreno 220 >> Mali -400 >> Geforce ULP [tegra 2] >> SGX 540 >> Adreno 205 >> SGX 535 >> Adreno 200 = SGX 530Горе долу така се класират.Mali 400 всъщност идва в няколко разновидности, от 1 до 4-ри ядра. В SIII е 4-ри ядрен.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Честно да ти кажа директно сравнение между тези не мога да направя. Няма игра, която да не ми върви на Мали-то, но и не съм някакъв геймър. Разбира се много зависи дали е оптимизирана самата игра, мощ си има достатъчно видеоускорителя. Имам много Full HD клипове на телефона - вървят като масло (S3). Няма спор, че Тегра 3 е доста мощна и има доста игри за нея специално. ЛГ-то е добро, няма спор, особено за тази цена. Но отиди и ги хвани двата телефона в ръка, виж екрани и т.н. Относно поддръжка обача пак казвам, че Самсунг е твоя телефон. Ако държиш много на нея де. Камерата ако ти е важна отново S3 или S2 е твоя телефон. При LG 2X имаше ужасен backlight bleeding, не знам тук дали има такъв проблем.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

А тоя новия Андроид - 4-ката има ли по подразбиране групи на контактите?Демек да си вкарам еди кой си контакт в еди коя си група. А след това примерно да кажа еди коя си група да ми звъни с еди коя си мелодия.Питам за функция по подразбиране. Не за допълнителен софтуер.Също така си експортирах всички контакти от Уиндоус телефона в Гугъл контактите. Там гледам, че всеки контакт ми изписва в коя група е бил на телефона. Демек като вкарам контактите в Андриида ще ми създаде ли пак същите групи?Искам всичко да стане без болка и без стрес на личността ми.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Това са функции на програмата за съхраняване на контакти. Зависи от производителя на телефона как я е модифицирал. На СГС2 отговорът е "Да". Това подсказва, че и на S3 е същото. Мисля, че е време да дойдеш на среща на форума и ще го проверим веднага.

Коментар

nikolce написа:
                                SGX 543 = Adreno 220 >> Mali -400 >> Geforce ULP [tegra 2] >> SGX 540 >> Adreno 205 >> SGX 535 >> Adreno 200 = SGX 530Горе долу така се класират.Mali 400 всъщност идва в няколко разновидности, от 1 до 4-ри ядра. В SIII е 4-ри ядрен.
                                Колега, от Qualcomm не минаха ли вече на Adreno 320 и 330? SGX 543 до колкото знам е само в Iphone 4s или 5. Иначе LG-то (4X HD P880) е с Tegra 3.Едит: Започнах сега да се колебая между Galaxy SIII, за който ще трябва да изчаквам и Galaxy Note, който мога по-скоро да взема... Просто съм решил, че противно на всички, които искат компактен телефон, който да поберат в джоба си, аз искам нещо с големи/огромни габарити, с което да ми е по-удобно да боравя. Колкото по-голям като размер е телефона, толкова по-добре.

Коментар

Working...
                                X