Възможно е да не се изразявам правилно, можее да е изваден друг чип, с друго име. Процентите се виждат, но като зареждам и се зареди напълно - трябва да рестартирам, иначе телефонът няма да знае, че съм му извадил кабела. Така ми обясниха. Това е единственото, но е приемливо, на фона на 900 лв. за нов. Това ’газ гоуджа’ има ли някакво име на български, какво е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...
Collapse
X
-
Странно. Имам му схемата - трябва да погледна какво може да се "извади" без проблемА газ гоудж е чипа който следи заряда на батерията. Има го всяко устройство което има батерия и индикатор до къде е заредена.Той измерва количеството енергия която е вкарана в батерията и тази която е извадена от нея, така определя капацитета и и дава инфо колко остава до напълното разреждане.На практика индикатора на батерията взима инфо от него.
Коментар
-
Питай Стефан какво е извадил. А сигурно точно това е било прецакано, защото при батерия 60% показваше 0%, телефонът гаснеше и не искаше да се зарежда защото много бързо се нагорещяваше в лявата част над меню-бутона, като го включа на зарядно и спираше заради уж висока температура на батерията, а тя беше хладна на допир.Ред.: След първото зареждане и изваждане на кабела, вече е ясно какво се случва без този чип - телефонът продължава да си мисли, че се зарежда, стои индикацията за пълна батерия и подканване за изваждане на кабела. Като постои така 15-20 секунди, пищи и се показва съобщение Charging paused, voltage too high (Прекъснато зареждане, напрежението е прекалено високо). Така прави на всеки 20-30 секунди. За да спре - трябва да извадя батерията и да я сложа обратно. След това вече е ОК и телефонът си работи нормално. Като извадих батерията и я сложих, от 100 % при изключването, при включването показа 94%. Това е в общи линии.
Коментар
-
Жертвай сеЕто всички необходими файлове - тествани са от менhttp://dox.bg/files/dw?a=98ca116c5a
Коментар
-
Масови са добрите отзиви. Изчаквам официалния и веднага го товаря. А моят почти се оправи от удавянето - вече и Home-бутона работи почти нормално. За съжаление започнаха да ми се появяват дефектите на АМОЛЕД -екрана: при тест с червен цвят се вижда ясна разлика там където стои лентата с известията. Ама засега е слабо изразено.
Коментар
-
А някой може ли да ми каже или посочи тема от андроидския форум, как да си върна стоковия софтуер на тел-а за да си ползвам гаранцията. Руутнат е. Доста различни ром-чета и кернели пробвах. Сега съм с NeatRom Lite v3.4 i Siyah kernel, но имам проблем с камерата. Снимките са като в бяла мъгла от скоро и явно има нужда от ремонтРових в другия форум, но не мога да се ориентирам.
Lancia Lybra 2,4JTD '03
Фиат Браво 1.9TD75 '97
Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex
Коментар
-
Беше важна тема най-горе в раздела за галакси С2. Виж заглавията, имаше точно заглавие "Връщане на 2.3.4...." Сега ще я търся. Връщаш версия 2.3.4, след това обаче задължително "hard reset" - връщане към заводските настройки, защото телефонът влиза в цикъл при зареждане. Викат му "boot loop". Зарежда донякъде и се рестартира непрекъснато. Обаче е хубаво да занулиш брояча за неофициални РОМ-ове. Това е малко особена процедура, понякога опасна. Абе както викат в андроид форума - "много си тъп бе, ползвай търсачката" :mregreen: (Това е шега, да не се засегнеш?!)Ред.: Ама даже няма нужда да връщаш толкова стара версия. Само си намираш офциалния 4.0.3, има го и за трите ни оператора, флаш с ОДИН, зануляваш брояча, "hard reset" и си ти. Забравих, че не е нужно да се връщаш толкова назад, на 2.3.4. Значи влизаш в sammobile, с търсачката си намираш съответния XWLPD (това е първия официален 4.0.3 за България, ако не бъркам, даже май дойде "OTA" ["по въздуха"] и за трите оператора), за CSC гледаш да пише там нещо MTL / GBL / VVT за който оператор си. И си с гаранция.
Коментар
-
rebel написа:Абе като цяло в гаранцията не пише нищо за software, така, че ако все пак се направят и ти кажат, че ти отпада - помоли ги да ти цитират текст от гаранционната карта и основание поради което отказват да го ремонтират!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар