Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Възможно е да не се изразявам правилно, можее да е изваден друг чип, с друго име. Процентите се виждат, но като зареждам и се зареди напълно - трябва да рестартирам, иначе телефонът няма да знае, че съм му извадил кабела. Така ми обясниха. Това е единственото, но е приемливо, на фона на 900 лв. за нов. Това ’газ гоуджа’ има ли някакво име на български, какво е?

Коментар

Странно. Имам му схемата - трябва да погледна какво може да се "извади" без проблем А газ гоудж е чипа който следи заряда на батерията. Има го всяко устройство което има батерия и индикатор до къде е заредена.Той измерва количеството енергия която е вкарана в батерията и тази която е извадена от нея, така определя капацитета и и дава инфо колко остава до напълното разреждане.На практика индикатора на батерията взима инфо от него.

Коментар

Питай Стефан какво е извадил. А сигурно точно това е било прецакано, защото при батерия 60% показваше 0%, телефонът гаснеше и не искаше да се зарежда защото много бързо се нагорещяваше в лявата част над меню-бутона, като го включа на зарядно и спираше заради уж висока температура на батерията, а тя беше хладна на допир.Ред.: След първото зареждане и изваждане на кабела, вече е ясно какво се случва без този чип - телефонът продължава да си мисли, че се зарежда, стои индикацията за пълна батерия и подканване за изваждане на кабела. Като постои така 15-20 секунди, пищи и се показва съобщение Charging paused, voltage too high (Прекъснато зареждане, напрежението е прекалено високо). Така прави на всеки 20-30 секунди. За да спре - трябва да извадя батерията и да я сложа обратно. След това вече е ОК и телефонът си работи нормално. Като извадих батерията и я сложих, от 100 % при изключването, при включването показа 94%. Това е в общи линии.

Коментар

От вчера търкалям най новия "официален" ром - JB 4.1.2 ... е няма такъв кеф Все едно съм сменил телефона

Коментар

Толкова драстична разлика? Аз не искам да сменям пак софта, че съм направил много фини настрайки и трябва после да се занимавам пак да настройвам Но ако е толкова готино желето, ще се жертвам....

Коментар

Жертвай се Ето всички необходими файлове - тествани са от менhttp://dox.bg/files/dw?a=98ca116c5a

Коментар

С флаш плейъра как седят нещата?

Коментар

В маркета няма но аз си качих апликацията от xda-developers и заработиВсе още не знам как е батерията че още яко го ръчкам

Коментар

Масови са добрите отзиви. Изчаквам официалния и веднага го товаря. А моят почти се оправи от удавянето - вече и Home-бутона работи почти нормално. За съжаление започнаха да ми се появяват дефектите на АМОЛЕД -екрана: при тест с червен цвят се вижда ясна разлика там където стои лентата с известията. Ама засега е слабо изразено.

Коментар

Аз затова ползвам ланчер, при който може да се скрива тази лента.
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Днес малко го оставих и ми се стори че батерията пада по бързо от стария ... та за който това е проблем да изчака още малко

Коментар

А някой може ли да ми каже или посочи тема от андроидския форум, как да си върна стоковия софтуер на тел-а за да си ползвам гаранцията. Руутнат е. Доста различни ром-чета и кернели пробвах. Сега съм с NeatRom Lite v3.4 i Siyah kernel, но имам проблем с камерата. Снимките са като в бяла мъгла от скоро и явно има нужда от ремонт Рових в другия форум, но не мога да се ориентирам.
                          Lancia Lybra 2,4JTD '03
                          Фиат Браво 1.9TD75 '97
                          Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
                          Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex

Коментар

Беше важна тема най-горе в раздела за галакси С2. Виж заглавията, имаше точно заглавие "Връщане на 2.3.4...." Сега ще я търся. Връщаш версия 2.3.4, след това обаче задължително "hard reset" - връщане към заводските настройки, защото телефонът влиза в цикъл при зареждане. Викат му "boot loop". Зарежда донякъде и се рестартира непрекъснато. Обаче е хубаво да занулиш брояча за неофициални РОМ-ове. Това е малко особена процедура, понякога опасна. Абе както викат в андроид форума - "много си тъп бе, ползвай търсачката" :mregreen: (Това е шега, да не се засегнеш?!)Ред.: Ама даже няма нужда да връщаш толкова стара версия. Само си намираш офциалния 4.0.3, има го и за трите ни оператора, флаш с ОДИН, зануляваш брояча, "hard reset" и си ти. Забравих, че не е нужно да се връщаш толкова назад, на 2.3.4. Значи влизаш в sammobile, с търсачката си намираш съответния XWLPD (това е първия официален 4.0.3 за България, ако не бъркам, даже май дойде "OTA" ["по въздуха"] и за трите оператора), за CSC гледаш да пише там нещо MTL / GBL / VVT за който оператор си. И си с гаранция.

Коментар

Абе като цяло в гаранцията не пише нищо за software, така, че ако все пак се направят и ти кажат, че ти отпада - помоли ги да ти цитират текст от гаранционната карта и основание поради което отказват да го ремонтират!
                              Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

rebel написа:
                                Абе като цяло в гаранцията не пише нищо за software, така, че ако все пак се направят и ти кажат, че ти отпада - помоли ги да ти цитират текст от гаранционната карта и основание поради което отказват да го ремонтират!
                                +1 - гаранцията е само за материала и изработката, не за софтуера.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X